Ластери спечели 5000 лв. от аматьорския турнир на "Еврофутбол"

17:49
Ластери спечели 5000 лв. от аматьорския турнир на "Еврофутбол"
Ластери е името на отбора-победител в Третия футболен турнир за аматьори за наградите на "Еврофутбол".

На финала той се наложи над старозагорския АФК Феникс с 2:1. Първият гол в мача бе дело на играч на Ластери, който се оказа решаващ за изхода от първото полувреме. През втората част паднаха два гола – по един във всяка врата. Така реферите на мача Таско Тасков и Богомил Маринов свириха крайното 2:1, което донесе на студентите от Университета по архитектура, строителство и геодезия сумата от 5 000 лева от наградния фонд, златните медали и Купата на "Еврофутбол". Момчетата от столицата са участвали и в предните две издания на състезанието, организирано през 2008 и 2009 г. от българския букмейкър, но едва сега стават първи.

Победителите в оспорваното състезание бяха наградени на официална церемония на терен едно, където се игра финала, лично от управителя на "Еврофутбол" Екатерина Михайлова. Със сребърните медали се окичиха футболистите от старозагорския тим АФГ Феникс, които взеха 3 000 лева от наградния фонд. Тимът, заел третото място – Бабурлячита от Горна Оряховица, се сдоби с бронзови медали и 1 500 лева. А отборът, който загуби двубоя за третото място и се класира четвърти – Бинго Нова от София, получи 500 лева.

В истинско шоу за многобройната публика пък се превърна демонстративния двубой между два отбора на съдиите от Българския футболен съюз, рефериран от известния спортен журналист Сашо Диков. Много емоции, майсторски отигравания, блестящи спасявания, често невиждани по родните професионални терени, бяха демонстрирани от 12-те съдии. Не мина и без червени картони – капитанът на жълтия отбор Таско Тасков два пъти бе ваден от игра за различни нарушения. Второто му провинение бе наказано от помощник съдията. Асистентки на Сашо Диков бяха международната съдийка Деница Крумова и колежката й от родното първенство Християна Гутева. Първият гол падна във вратата на сините. Той бе оспорван от играчите, но в крайна сметка признат от главния съдия. В знак на протест към зачитането на гоала и отсъдено нарушение, играч от тима на Цветан Трифонов вдигна червен картон на съдията. С оспорвана битка и много себераздаване играчите на двата отбора стигнаха до крайното 3:3, което наложи изпълнението на дузпи. "5:3", отсъди след мача реферът Сашо Диков. Двата отбора получиха лично от управителя на "Еврофутбол" Екатерина Михайлова специална Купа за участието си в демонстративния мач – първото по рода си събитие в България.

Тазгодишният футболен турнир е третата подобна надпревара, която "Еврофутбол" провежда за любителите на най-популярния спорт. Първата бе през 2008 г. и се състоя на плажа в курортен комплекс "Елените", а втората се игра на Златни пясъци през 2009 г. В тазгодишното трето издание турнирът ще надхвърли двойно мащабите на състезанието от 2008 г., когато участваха 16 отбора.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация