Уникални кадри с Иван Славков във филм на БНТ

13:34
Уникални кадри с Иван Славков във филм на БНТ
"Кой беше Иван Славков?", ще разкажат във филма си "Човек за дълъг път" журналистите Боряна Тончева и Евгени Николов. Зрителите на БНТ ще видят уникални кадри от черно-бяла филмова лента с Иван Славков, Тодор Живков и Людмила Живкова.

Екипът ще покаже Иван Славков и в малко познатата роля – на почитател на подводния риболов. Няма да бъдат пропуснати и хилядите лафове на Славков, превърнали се в запазена марка на неговото чувство за хумор.

За първи път след смъртта на Славков, пред камера застава съпругата му Валя, която признава, че все още й е трудно да говори за него. За него ще си спомни и Евгения Живкова, която в откровенията си пред екипа на БНТ го нарича любящ човек и свой баща.

Спомените си за Иван Славков ще разкажат много близки и приятели на бохема - Тома Томов, Хачо Бояджиев, Иван Вуцов, Стефка Костадинова, Васа Ганчева. Всъщност разказът във филма ще води самият Славков, чрез цитати от автобиографичната си книга "Батето".

Филмът "Човек за дълъг път" ще се излъчи на 12 юни, неделя, от 16.00 ч. в рубриката "В кадър". Автори са Боряна Тончева и Евгени Николов, редактор Петя Тетевенска, диктор Андрей Захариев, оператор Васил Йотов, монтаж Диана Захариева, режисьор Йоанна Капанова.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация