Каменица ФЕНкупа превзе Шумен в дъжда

15:54
Каменица ФЕНкупа превзе Шумен в дъжда
Под постоянен дъжд на стадион "Добруджа" в Шумен днес стартира надпреварата за регионален шампион в Каменица ФЕНкупа`11. През май общо 107 аматьорски тима от Шумен (64 отбора), Разград (25 отбора) и Търговище (18 отбора) се състезаваха на квалификации.

Този уикенд най-добрите 64 от тях се борят за купата на града. Победителят на Шумен и неговият подгласник ще мерят сили с останалите регионални първенци на Големия финал през септември. Наградата за националния шампион на Каменица ФЕНкупа 2011 са билети по собствен избор за мач на отбор от Европа. Както винаги, "Каменица АД" покрива всички разходи по незабравимото пътуване.

Тазгодишното издание на първия аматьорски футболен турнир на България в града бе официално открито от Найден Коцев, директор Дирекция "Просвета, култура и младежки дейности" в Община Шумен. В церемонията се включиха и легендарният футболист и треньор на "Волов" Борис Павлов и олимпийският шампион по вдигане на тежести и настоящ треньор на националния отбор Иван Иванов. Веднага след официалната част се проведе демонстративен мач между градските журналисти и отбора на местната власт. Подкрепени от Кирил Глушков, мениджър спортни събития в Kamenitza AD, журналистите успяха да надделеят след оспорвано дерби и дузпи. Мокрият терен и ситният дъжд не попречиха на ентусиазираните общинари на два пъти да поведат в резултата, но след добри изяви на журналистическия отбор и 2:2 в редовното време, победата в крайна сметка остана за представителите на медиите.

Победата на журналистите се дължеше не само на завидните футболни умения на представителите на "четвъртата власт", но и на мъдрите напътствия на местната звезда Цоньо Василев. Легендарният защитник влезе в ролята на треньор на медийния отбор и междувременно набелязваше най-добрите аматьори от 64-те отбора финалисти в града като скаут на култовия Димитър Пенев. Избраните от Василев ще станат ясни след финалите утре и ще влязат в "Звездния тим" на Каменица, който под ръководството на Стратега ще се изправи срещу Златните момчета на България от САЩ `94 в началото на юли на демонстративен мач в Сливен.

Наред с надпреварата на четирите терена, участниците и гостите на турнира имат шанса да се състезават и в серия атрактивни игри – "Играй с вратаря" може да донесе на най-добрия оригинална топка Puma от партньора на турнира, а в "Точен шут" най-прецизният стрелец ще има шанса да спечели една от най-щедрите награди в цялото първенство - 365 литра Каменица. В последните два града от програмата на Каменица ФЕН Купа имаше по един победител, а в неделния преди обяд ще стане ясно дали и аматьорите в Шумен имат завидно точен шут, който да ги награди с по една Каменица за всеки ден от годината.

Шампионът на Шумен ще бъде известен след финалния мач, който започва утре (12 юни, неделя) в 12.30 часа. Награждаването на Каменица ФЕНкупа е в 13.00 часа. По традиция организаторите ще връчат купата на шампиона и ще отличат най-добрите в категориите "Най-добър вратар", "Най-атрактивен играч" и "Най-спортсменски отбор".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация