Футболни величия на Ботев Пд и Локо Пд в Ариана Аматьорска Лига

16:25
Футболни величия на Ботев Пд и Локо Пд в Ариана Аматьорска Лига
Вторият ден от турнира Ариана Аматьорска Лига в Пловдив предлага интересни двубои за зрителите с участието на футболни величия от близкото минало на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив.

Повече от 2100 непрофесионалисти се впуснаха вчера в борбата за първото място в спортен комплекс "Оптимум", както и за уникалния шанс да се изправят срещу шампиона на България по футбол – Литекс.

Днес завършва квалификационната фаза в състезанието, а утре започват плейофите (групова фаза) и финалният етап. Легендата на родния футбол Христо Бонев ще награди финалистите в турнира. Решителният мач за титлата под тепетата ще се изиграе според правилата на турнира в 2 полувремена от по 15 мин. и ще започне утре в 16.20 часа.

192 отбора се състезават за титлата "Шампион на града" в Пловдив. Всички те демонстрират сериозни футболни умения в духа на спортсменство и феърплей. Сред участниците има и ветерани от местните пловдивски отбори Ботев и Локомотив. "Шампиони"-те с треньор Иван Занев и Лилчо Арсов в състава си, постигнаха втора победа през днешния ден с 4:2 над "Топчиите". Друга местна футболна легенда и юноша на Локомотив – Георги Йорданов-Ламята, играе в отбора на "Фреш Лоджик", който спечели с 2:1 над отбора на "ТВ САТ" и по-късно днес ще се изправи срещу "Еко конс". Специално за медиите Лилчо Арсов и Георги Йорданов споделиха впечатленията си от турнира и поздравиха организаторите от Ариана за популяризирането на спорта сред масовата футболна любителска общественост на Пловдив. Според Ламята турнирът "дава възможност на младите момчета, които не са се докоснали до професионалния футбол, да изпитат тръпката от това, и на ветераните от близкото минало - да се съберат заедно и да си припомният хубавите години от миналото". Лилчо Арсов също се обедини около мнението на Ламята и изрази надежда турнирът да стане традиционен за Пловдив всяка година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация