Паоло Малдини остана извън състава на Италия

18:57
Паоло Малдини остана извън състава на Италия
Селекционерът на Италия Марчело Липи не повика ветерана Паоло Малдини за приятелската среща с Бразилия, която трябва да се играе в Лондон идния вторник. Липи беше атакуван от медиите и от обществеността да повика Малдини за този мач и това да се превърне в негова официална раздяла със "скуадра адзура".

Роденият през 1968-а година защитник на Милан обяви отказването си от националния отбор след Световното първенство през 2002-а година. Той играе за тима от 1988-а година и в този период има 126 мача и 7 гола.

"По принцип нямам нищо против подобни идеи, но времето до мача с Бразилия е твърде кратко, за да се организира нещо такова. Можете да си мислите каквото искате, но това е истината. Уважавам много Малдини като голям футболист и голяма личност", заяви Марчело Липи.

"Той е един от най-великите ни футболисти изобщо. Още навремето се опитвах да го убедя, че не бива да се отказва от националния отбор, но той имаше свое мнение. Вярвам, че занапред ще бъде свързан по някакъв начин с нас", допълни селекционерът на световните шампиони.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

stoqn_1208
03.02.2009 22:00

Малдини е едно много голямо име в световния футбол и заслужава своя бенефис както с националният така и с клубният си отбор. Нека това стане след края на настоящият сезон. Тази година няма голямо първенство така че всички звезди от неговото и следващото поколение могат да вземат участие в подобен мач. Той е икона за Милан и се надявам да продължи да работи в този отбор.