Стойчо Младенов: Първенци сме! Изключително съм щастлив!

10:19
Стойчо Младенов: Първенци сме! Изключително съм щастлив!

"Титлата я спечелихме с много любов към клуба, със сърце и с душа", твърди наставникът на 31-кратните шампиони

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов извел шампионите до 31-та титла, говори пред Winner.Bg, след като тимът му и на теория и на практика завоюва първото място.

- Г-н Младенов, честита 31-ва титла! Какво чувствате в момента?

- Изключително съм щастлив! Първенци сме! Но в същото време съм и разочарован, защото един наш играч не присъства на шампионската ни победа над Ботев в Пловдив. Липсваше най-силния ни футболист, 12-ия ни състезател – публиката. Доволен съм, че от догодина вече няма да има мачове при закрити врати. Все пак футбола е за хората. В двубоя с Ботев спечелихме титлата, на за голямо съжаление атмосферата бе тягостна, неприятна. След това обаче се разведрихме - отидохме при нашите фенове, макар и за малко. Те ни поканиха и ние се отзовахме. Пихме по една бира и си заминахме за София. Не може да не ми личи, че се радвам за спечелената титла. Смятам, че е я постигнахме по категоричен начин. Ние си свършихме нашата работа по най-добрия начин.

- Кажете как се става шампион на България?

- Нужни са много любов към клуба, сърце и душа.

- Доста се говори кога и къде да ви бъде връчена титлата...

- Лично аз нямам предпочитание къде да ни я поднесат, просто искам да е на „Армията”. Без значение в кой мач. Нашето ръководство и феновете желаят това да стане след вечното дерби на 10 май. В противен случай почитателите ни са готови да правят голямо събиране пред сградата на БФС. За мен е важно да ни дадат титлата на домакински мач, на който ще има много наши привърженици.

- Ще има ли подсилване на отбора за Шампионската лига?

- Ще запазим шампионското си ядро, а с попълненията, които сме набелязали, ще станем още по-силни. Подготвяме се за нещо голямо, ще попълним някои постове, на които имаме по-голяма нужда. Засега обаче не ми се говори за селекцията. Мога да ви кажа, че още няма яснота по този въпрос. Моето желание е да не се разделям с 90 процента от състава. Не искам да говоря още за Шампионската лига и селекцията. Първата ни задача е да играем по шампионски в оставащите двубои. Ние вече разбихме представите за гръмкия Левски, сега трябва да затвърдим истината. Рано е да мислим за Шампионската титла, преди това трябва да постигне още три победи в българското първенство.

- Съществува възможност ЦСКА да спечели титлата с рекордна разлика?

- Футболистите ни са задружни, в съблекалнята играха шампионско хоро, вярвам, че заедно ще успеем. Иначе рекордите не ме вълнуват, все ми е тая с колко победи и при каква голова разлика ще завършим сезона. Най-важното за мен е да съм шампион, да бия Левски и да съм далеч пред сините в класирането.

- Дадохте почивка на титулярите, играли срещу Ботев...

- Заслужиха си я.

- Велизар Димитров имал неистово желание да излезе срещу Левски, макар и невъзстановен.

- Така е.

- Допускате ли, че покрай еуфорията за 31-ата титла и юбилея на клуба може да се стигне до отпускане във футболистите в срещата с Левски?

- Ние сме професионалисти и ще се мобилизираме за следващите мачове. Вярвам, че трибуните ще се изпълнят за битките с Черноморец и Левски. Ние сме шампиони! Ние сме ЦСКА, където всеки ден се работи и се защитава постигнатото. Бъдете сигурни, че срещу Левски ще сме мобилизирани до краен предел, ще направим опит да завършим първенството без загуба.

- Да, но срещу Ботев играчите ви показаха на моменти, че са подценили съперника?

- В следващите няколко дни ще се подготвим за предстоящите ни срещи. Няма да подхождаме с мотива: „Шампиони сме, вече си свършихме работата”.

- ЦСКА бе критикуван, че не игра красиво в мачовете дотук?

- Е, вече напрежението за спечелването на титлата отпадна. В оставащите срещи ще се борим за победа на всяка цена, но и момчетата ще се забавляват.

- Каква е разликата между ЦСКА през 2003 г., когато с вас стана държавен първенец и настоящия?

- През 2002/03 практикувахме нападателен, зрелищен футбол, действахме скоростно, красиво. Сега бяхме длъжни на всяка цена да финишираме на първото място, затова заложихме на сигурния футбол, който ни дава гаранция, че ще ни носи точки.

- Левски стана шампион с психоложка, а вие с анализатор?

- Не само анализаторът Бисер Цолов, но и всички от моя щаб допринесоха за титлата.

- Няма ли да дадете шанс на младите футболисти да поиграят за ЦСКА?

- Аз искам това повече от самите млади футболисти. Но те трябва да покажат, че заслужават да играят за първия отбор. В някои от тях има много резерви

- Александър Томов каза, че няма да пусне повиканите от Пламен Марков за контролата с Иран на 23 май. Какво е вашето мнение?

- Ръководството е убедено, че футболистите ни са нужни за юбилейния двубой, за който ще дойдат световни величия. Ние трябва да ги уважим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Real_Mardid
04.05.2008 14:23

Аз мисля, че това е много голям успех за ЦСКА, след като явната криза която ги беше обхванала не попречи на отбора да играе.Вярно е че определено ЦСКА не блести, но какво да кажем за другите "Големи" отбори в България.И все пак ще видим на 10 май дали има кой да даде отпор на ЦСКА догодина.

Jebediah
03.05.2008 12:45

Поредната подарена титла за този "отбор", а честита да им е и да я гледат с кеф, но поне след 5 години като им е следващата титла нека покажат подобаваща игра на шампиони, а не на второкласен отбор.