Платиха 1 млрд паунда за ТВ правата на Висшата лига

13:19
Платиха 1 млрд паунда за ТВ правата на Висшата лига
Висшата лига на Англия обяви, че е постигнала споразумение с компанията "BSkyB" да продължи да държи правата на най-интересния футболния шампионат в страната, като според медиите на Острова медийният гигант е платил около 1 милиард паунда.

Изявление на сайта на Висшата лига гласи:

"Премиърлийг даде четири от своите шест аудиовизуални пакети с права на компанията "BSkyB" за сезоните 2010-2013 година. Останалите два пакета ще бъдат продадени след втори кръг на надаване, който вече върви."

Вестник "Таймс", който както "BSkyB" е собственост на "Нюз Корпорейшън", съобщи, че компанията е платила повече от един милиард паунда за да продължи да притежава четирите пакета. Това ще позволи на каналите да предават 92 от 138-те мача през сезона във Висшата лига на Англия. За останалите два пакета с права ще се борят Скай, Сетанта и ЕСПН, като "Таймс" допълва, че Премиърлийг ще вземе общо след втория кръг около 1.7 милиарда паунда за сделката за сезоните от 2007 до 2010 година. Висшата лига на Англия е най-гледаното първенство в света, а освен това там играят и най-големите футболни звезди в света. По време на зимния трансферен прозорец клубовете в лигата похарчиха около 160 милиона паунда за нови играчи, въпреки глобалната финансова криза.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация