Спират парите от ТВ права на няколко клуба

14:31
Спират парите от ТВ права на няколко клуба
Професионалната футболна лига начело с президента Валентин Михов спира от телевизионни права парите на target=\"_blank\" href=\"http: / /spartak-varna .winner .bg\"> href="http: / /spartak-1918 .winner .bg /" target="_blank">Спартак Варна < /a> < /a> , target=\"_blank\" href=\"http: / /belasitsa-petrich .winner .bg\">Беласица Петрич < /a> и още един два клуба , заради състоянието на техните стадиони . Михов също така обяви , че е готов да подаде оставка , ако футболният съюз не даде на Лигата администрирането на първенството .
/>
/> Санкцията на клубовете се налага по доклади на Ринг ТВ и ТВ2 , които държат правата за телевизионните излъчвания на мачовете .
/>
/> "Ако отборите не подобрят състоянието на стадионите си , първо за вас , журналистите , после за зрителите и накрая за тревното покритите , няма да получат парите , които им се полагат . Сроковете за изпълнение на това са до началото на първенството . Това е сигнал към всички останали клубове , че който не инвестира в базите , няма да получава пари от телевизионни права . Всички отбори ме познават , знаят , че действам твърдо" , коментира Михов .
/>
/> Президентът на Профилигата заяви категорично , че няма да остане начело на Лигата , ако футболният съюз не даде администрирането на първенството .
/>
/> "На какво да съм президент?! Какъв е смисъла да управлявам организация , която на заседания разглежда две точки от футбола . Навсякъде по света администрирането на шампионатите се извършва от професионалните футболни лиги . Това е заложено и в устава на БФС . След като ще съм президент , поне да имам по-голяма отговорност . Това е нещо , което ако не стане , аз ще подам оставка . Затова ще свикаме общо събрание , на което ще дам своя доклад какво съм свършил досега . Ние ще предложим още полицията да охранява мачовете безплатно . Не може държавата да не дава нищо за футбола . Както протестите са значимо събитие , така и футболните мачове са значими . Стигнали сме дъното , трябва да направим нещо . И в това отношение държавата трябва да помогне . Ще стане така , че от само себе си ще намалеят професионалните лиги . Ако имаш пари да издържаш отбора , ще играеш професионален футбол , ако не - ще се занимаваш с аматьорски . Валентин Михов не иска нищо за себе си , той знае и може . Имам предложения от няколко клубове да работя за тях , както и от някои телевизии" , каза още Михов .
/>

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация