Дончо Донев: Няма да отидем победени на \"Герена\"

10:14
Дончо Донев: Няма да отидем победени на \"Герена\"

"Борбата за третото място ще я водим до последния кръг, лошото, че се борим и губим точки", твърди мениджърът на Локо Сф.

По традиция Локо Сф не играе успешно срещу Левски. От 111 мача, "железничарите" са записали само 19 победи. На стадион "Георги Аспарухов" "сините" имат 10 успеха от 10 срещи, в 8 от тях нямат допуснат гол. В последно време Локо Сф се представя доста зле, поради тази причина главният мениджър на "червено-черните" Дончо Донев бе потърсен за интервю. Ето какво каза пред Winner.Bg.

- Г-н Донев, в 23 поредни двубоя Локо Сф няма победа срещу Левски. Последният успех е на Трендафил Терзийски, заменил инцидентно Григор Петков. Сега Димитър Васев смени инцидентно Стефан Грозданов. Какво да очакваме от Левски-Локо Сф?

- Ще се постараем да покажем добър футбол, да играем добре и да се представим успешно. Дали ще успеем, ще видим. Все пак в последните кръгове записахме доста негативни резултати, от двубоя с Левски може да се вдигне смачканото самочувствие на момчетата. Ние няма какво да губим. Знайте едно, няма да отидем победени на "Герена".

- Лусио Вагнер и Жеан Карлос са извън групата на Левски. Може би това е големия плюс за Локо Сф?

- Те са добри футболистi, това е добре за нас, но още ще е по-добре, ако нашите момчета имат ден.

- Имате ли притеснение от съдийската бригада Николай Йорданов, Веселин Мишев и Венцеслав Гаврилов?

- Това са добри рефери, очаквам да се представят на ниво

- Появи се информация, че вие сте разпоредили на няколко играчи Локо Сф да падне от Пирин, за да може вие да направите новата селекция на отбора? Дори Васев бил в заверата, според писанията?

- Не знам кой разумен човек би повярвал на подобна информация. По-голяма глупост от това не съм чувал. Освен това в щатно-длъжностната ми харaктеристика не влизат такива задължения, да давам разпореждания на едни футболисти дали да играят или да не играят. Аз съм на заплата в Локо Сф, в мой интерес е отбора да върви. След неуспеха от Пирин има голяма вероятност да не се класираме за евротурнирите, а това не е в интерес на клуба и за мен.

- Защо Локо Сф играе трагично напоследък?

- Причините може да са много. Ние си знаем, че през пролетта не сме на ниво, обаче разни "разбирачи" ни слагаха като претенденти за титлата. Обяснявахме, че не гоним титлата, а те помислиха, че говорим подобни неща от скромност.

- Бяхте набедени за съдийски отбор, а поне дузина точки загубихте, заради съдийски тесли...

- И не само това. Обвиняваха ни, че този ни полягвал, онзи не се напъвал срещу нас, а в последните 7-8 срещи имаме само 2 победи, останалото са загуби и равни. Ако арбитрите бяха с нас, ако съперниците ни не се напрягаха, сега щяхме да сме в абсолютното чело на класирането.

- Какво правите отбора да излезе от дупката?

- Футболистите знаят какво трябва да направят, за да излезем от дупката, опитват се да го направят, но за жалост не се получава. Всичко е в главите и краката на състезателите. В последните три години те направиха така, че за Локомотив да се говори с уважение, сега сториха така, че да ни съжаляват, да ни се присмиват. Никой друг освен футболистите не бива да си приписва заслуги или да обира негативите. Всичко, до голяма степен зависи от тях. Тук обаче не бива да се заблуждаваме, че Локо Сф бе на ниво и през есента. Нищо подобно! Още тогава демонстрирахме слабости - в София можеше да ни победят Вихрен, Беласица. Тогава имахме късмет, побеждавахме с мъка, съперниците ни се плашеха от името и от класните футболисти.

- След нова година обаче Локо Сф все по-трудно се преминаваше от фаза нападение към фаза защита, липсваше стръвта на Калоян Караджинов?

- Първи в София ни разкри Ботев Пд. Очаквах доста отбори да ни победят, но някак се измъквахме с късмет. Пирин игра доста добре на ст. "Локомотив" и съвсем заслужено ни победи.

- Изпълнителният  директор на Локо Иво Тонев бе бесен след домакинската загубата с 0:3 от "орлетата", разкри, че при всички положения "железничарите" ги очакват глоби за безхаберните действия?

- Наистина бяхме безобразни, а за глобите ще реши клубния ни президент.

- Предстоят ви гостувания на Левски и на Славия, както и домакинство на Берое?

- Ясно е, че борбата за третото място ще я водим до последния кръг. Лошото е, че ние се борим като губим точки.

- И все пак на какво отдавате загубата от Пирин?

- На много неща, сред които и атакуването на противниковата врата с много футболисти.

- Нападателите вкарват трудно...

- Нашият голмайстор е Марчо Дафчев. Той е халф и това говори красноречиво.

- Ваня Дзаферович обвини Стефан Грозданов за лошата зимна подготовка?

- Това е негово мнение.

- Какво е нужно на Локо за оставащите три мача?

- Спокойствие, късмет

- Литекс и Славия периодично губят двубоите си?

- Това от една страна е добре за нас, но още по-добре ще е, ако ние оправим играта си.

 - Може ли Локо Сф да стане шампион догодина?

- Всичко е възможно в нашия футбол, където силният може да изпита големи трудности срещу изпадащите, а слабите, да победят лидерите.

- Но ЦСКА няма загуба...

- И това се случва.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация