Порточанов: Конгресът трябва да бъде анулиран

16:38
Порточанов: Конгресът трябва да бъде анулиран
Досегашният член на Изпълкома на Българския Футболен Съюз Христо Порточанов заяви днес, след заседанието на управителния съвет на ПФЛ, че Конгресът на БФС е бил извънреден и има голям шанс да не бъде вписан в Софийски градски съд.

"Конгресът на БФС беше извънреден, а не както се твърди редовен! Когато едно правителство иска вот на доверие преди да му е изтекъл мандата е извънредно. Боби поиска вот на доверие и се свика извънредно общо събрание на членовете на дружеството. Мандата на досегашното ръководство на футболната централа изтичаше на 21-и октомври 2009 година и редовният Конгрес трябваше да се проведе тогава. Ако искаха всичко да мине редовно, трябваше да има точка от дневния ред на Конгреса за освобождаване на досегашното ръководство, този пропуск би бил достатъчен за успешната атака спрямо решенията на Конгреса. Българският съд работи както трябва би трябвало да анулира решенията на този Конгрес. Което означава, че през есента трябва да има нов Конгрес", коментира Порточанов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

drummer
04.02.2009 18:09

Безспорно е, че този "конгрес" ( ако въобще можем да го наречем така ) е извънреден, както е безспорно, че той трябва да бъде анулиран. Повод за това са многобройните процедурни нарушения, а и своеволия извършени преди и по време на самия "конгрес". От тук нататък, материята е много благодарна за добри юристи, за да видим все пак на есен един наистина редовен конгрес на БФС.