Мездра – една футболна приказка

16:48
Мездра – една футболна приказка
Причината Локомотив Мездра не просто да влезе в "А" футболната ни група, но още в първия сезон да се изкачи до седмо място – на три точки от Еврозоната, е, че намерихме отговорен инвеститор и въведохме модерни правила, каза кметът на Мездра Иван Аспарухов.

По повод на появилите се в някои медии твърдения, че клубът е връхлетян от финансова криза, кметът цитира ироничната фраза на Марк Твен "Всички слухове за моята смърт са преувеличени."

Приказката, която написахме за две години с ФК Локомотив продължава, каза Аспарухов, защото още от самото начало поставихме основите на висшия професионализъм в клуба. Той беше обезпечен благодарение на ангажираността на общината, финансовата стабилност и отговорност на основния спонсор и амбициозността на спортните хора.

В крайна сметка футболът е една нормална икономическа дейност. Инвестициите в базата и в цялостната дейност вече дават плодове. Сега отборът е във фаза на нова селекция, която е почти приключила. Отборът е попълнен с изключително качествени футболисти отвън и изключително качествени млади футболисти оттук. За определен период отборът получи шанс да се издържа на чисто футболна основа. Не малък дял за това има фактът, че никой друг отбор не е осъществил толкова успешни сделки в трансферния прозорец. Ако пък успеем да направим някои неща, които засега не искаме да афишираме и отборът подобри още класирането си, може би ще успеем да напишем модела за нормално функциониране на футболен клуб в България.

Амбицията ни расте, защото се оказа, че във футбола няма малки, няма големи. Никой не споменава, че Хофенхайм е с население колкото средно голямо българско село, защото отборът му да е лидер в Бундеслигата. Никой не споменава, че Розенборг, който от петнадесет години е в Шампионска лига, е с населението на едно средно българско градче. Това обаче не означава, че не съзнаваме своите ограничения.

Смятаме, че засега нашата футболна ниша е да откриваме млади таланти и да им даваме възможност да играят професионално, за да се развиват.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация