Немска Бундеслига - резултати

19:34
Немска Бундеслига - резултати
Тридесет и първия кръг в Немската Бундеслига донесе не малко поводи за радост за привържениците на Вердер. Техните любимци надиграха гостуващия тим на Енерги, а в същото време Шалке достигна едва до равенство 1:1. Така, три кръга преди края на първенството "бременските музиканти" излязоха еднолично на втората позиция с две точки преднина пред отбора от Гелзеркирхен.

Въпреки надмощието си през целия двубой от срещата, головете за Вердер паднаха едва в последната третина на мача, като първо Марко Розенберг се възползва от едно чудесно подаване на Торстен Фрингс, а в 89-тата минута Уго Алмейда подпечата победата за своя отбор, която почти сигурно ще му донесе участие в Шампионската Лига и през следващия сезон. Станислав Ангелов изигра пълни 90 минути, но се запомни само с получения жълт картон, докато Димитър Рангелов влезе в 68-та минута на мястото на Ривич.

Шалке разочарова с представянето си, като позволи на Хановер да им отмъкне точка. Домакините трябва да са доволни и на равния резултат, след като отбелязалият за 0:1 още в 8-та минута Бругинк уцели гредата през втората част. Изравнителното попадение за "небесно-сините" бе дело на Алтънтоп малко преди края на първата част.

Хамбургер и Щутгарт също успяха да вземат трите точки в своите срещи, с което скъсиха дистанцията от 3-та позиция на четири точки. Успехът за Хамбургер е особено ценен с оглед лошата серия от 6 мача без победа, в която бяха влезли неговите футболисти.

Шампионът на Германия за изминалия сезон Щутгарт успя да изкове победата си само за 17 минути, след като Бастюрк в 3-тата и 17-тата и Марио Гомес в 7-та минута поставиха повече отличното начало за отбора си. До края на срещата Какау добави 4-то попадение, а почетното попадение за гостите от Айнтрахт бе дело на Аманатидис в 63-тата минута.

Борещият се за оцеляване отбор на Арминия постигна изключително ценен успех над гостите от Бохум, с което пое глътка въздух. Двете попадения за билефелдци дойдоха в 70-тата и 90-тата минути от срещата, а техни голмайстори бяха Миятович и Кампер.

В един мач без значение за крайното подреждане, съставът на Херта победи у дома Карлсруе с 3:1, като и в този мач нашият Валери Домовчийски не взе участие.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация