Футболът като колективна лудост в пърфоманс на испански артисти

13:10
Футболът като колективна лудост в пърфоманс на испански артисти
Летисия Мария, Ирене Пеукес и Маркос Видал – трима съвременни артисти от Испания, ще представят на 27-ми юни, понеделник, от 14:00 ч. в Институт Сервантес-София своя проект "Water Tower Dream Team".

Проектът е продължение на техни предишни арт акции "Futbólicos" ("Футболици") и "The point is to get in" и е вдъхновен от миналогодишната победа на футболния отбор на Испания в Световното първенство и на колективната лудост, която този успех провокира. Създаден като пърформанс-инсталация, проектът е изцяло посветен на културата на футбола и на влиянието му върху обществото и ежедневните взаимоотношения на хората.

Основен елемент в него е изработването на уникални футболни екипи: авторите разработват предварителен дизайн и го скицират върху тениски, които впоследствие избродират в ателиета в Гватемала.

Сред останалите елементи в проекта има и такива, създадени посредством графични процеси (сериграфия и ксилография); включени са фотографии, колажи, видео-инсталации. На 27.06. от 14:00 часа артистите ще представят проекта си в Институт Сервантес-София и ще реализират инсталация във витрината на Института Ден по-рано, на 26.06. от 14:00 часа пърформансът може да се посети при Водна кула – Лозенец, като част от програмата на арт фест "Водна кула".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация