Бончо Дунев отдаде почит на легендата Ричард Груев

14:55
Бончо Дунев отдаде почит на легендата Ричард Груев
Собственикът на "Дунев Мотор Спорт", Бончо Дунев, официално представи новия си карт, който носи името "Ричи Edition" в памет на починалия наскоро спортен журналист и автомобилен състезател Ричард Груев.

Груев почина преди няколко дни на 64-годишна възраст след кратко боледуване, а негов особено близък приятел бе точно Бончо Дунев. Новият карт ще бъде използван за обучение на децата в картинг академията на сина на Бончо, Тодор Дунев. В конструкцията са заложени възможно най-високите за момента технологични критерии за сигурността на децата, както и дизайн, позволяващ оптимална позиция и удобство на младите пилоти при тяхното обучение, увериха Тодор и Бончо Дуневи на специална пресконференция днес в "Пресклуб България".

"Мисля, че е добра идея картът да се кръсти на Ричи. Той заслужава почит", сподели Тодор Дунев.

"Исках тези, които видят карта, да питат кой е този човек", добави баща му. Освен това, двамата признаха, че все още държавата не е признала основаната от тях федерация по дрифт, което прави всички организирани състезания от тях нелегални.

"Не можем да домакинстваме и кръг от европейския шампионат по дрифт. Според закона, тъй като не сме признати от държавата, могат да ни чакат с прангите и да ни закопчаят глобата пък е 10 000 лева. Винаги ни остава възможността да продължаваме да се занимаваме с дрифт, въпреки тези неща, и мисля, че така и ще стане. Имаме европейски шампион по дрифт, който няма право да практикува този спорт в България", разкри ядосаният Бончо Дунев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация