Октоподът Паула направи първата си прогноза

16:06
Октоподът Паула направи първата си прогноза
Наследничката на октопода оракул Паул, Паула, направи първата си прогноза преди започващото в неделя Световно първенство по футбол за жени в Германия.

Мекотелото, което обитава аквариума в Констанц, шокиращо избра Канада за евентуален победител в откриващия първенство мач срещу домакините. Октоподът, чийто пол всъщност все още не разкрит, трябваше да избира от две пластмасови кутии с храна, като в едната стоеше знамето на Германия, а в другата това на Канада.

Прогнозата обаче не изглежда надеждна, предвид това, че германките търсят трета поредна световна титла и нямат загуба в предишните си 9 мача с канадките. Паула обаче е едва един от общо осемте кандидати да наследят загиналия оракул Паул, който живееше в Оберхаузен.

И осемте мекотели ще правят прогнози за Мондиала в Германия, а три от тях изобщо не се поинтересуваха от кутиите при първите си прогнози. Това най-вероятно значи равенство, смятат шефовете на аквариума.

Междувременно, едногодишен африкански слон на име Нели, който живее в зоопарк край Хановер, даде прогноза за успех на Германия, вкарвайки топка във вратата на Канада.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари