Борето не пожали националките ни (снимки)

14:35
Борето не пожали националките ни (снимки)
В истинско шоу за зрителите на стадион "Славия" се превърна второто издание на International Friendship Cup 2011.

Благотворителният турнир, който се провежда под патронажа на Франц Бекенбауер, имаше за цел да отбележи у нас започването на Мондиал 2011 по футбол за жени. Той ще се проведе през това лято в Германия. В турнира на стадион "Славия" се пуснаха общо 10 отбора, като сред тях бе и този на българския национален женски тим. Останалите, които се съревновават за International Friendship Cup 2011, са Отборът на журналистите, Отборът на Сърцето с популярни личности от българската поп-, рок- и рап-сцена, Отбор на Sofia Nomads, Отбор на Луфтханза техник София, Отбор на дипломатите и Отбор на футболните звезди, между които Андрей Желязков, Даниел Боримиров, Росен Кирилов и др.

Именно тимът на Боримиров разби с 4:0 националките ни, а впечатление правеше страстта, с която бившият халф на Левски играеше. Бившият спортен директор на "сините" нямаше проблем да влиза в силови единоборства с нисичките футболистки, които често падаха на земята след сблъсък с него. Останалите ветерани също играеха на ниво и не оставиха никакви шансове на противника. Легендарният играч и треньор на ЦСКА Димитър Пенев пък оглави отбора на Германия, или по-точно на немското посолство у нас. Пената крещеше на немски наставления към играчите си и бе интересна гледка за зрителите. След двубоите на отборите си, Пенев и Боримиров дори се прегърнаха, като първият призова, че Левски и ЦСКА трябва да бъдат заедно в такива благотворителни изяви. Рапърите Кристо и Спенс, актьорът Ники Илиев, риалити звездите Миро и Лео, както и бившата легенда на Левски Божидар Искренов също се пуснаха в надпреварата с различни отбори.



Турнирът се организира от Матиас Шатауер, сътрудник в Посолство на Федерална република Германия със съдействието на Посолството, Българския футболен съюз, футболен клуб Славия, Национална спортна академия, Национално музикално училище "Любомир Пипков" и Български ски пул, както и с щедрата подкрепа на редица български, германски и международни компании. Целта на турнира е да се наберат средства за Детската Онкохематологична Клиника в София и други благотворителни проекти.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация