Милан триумфира в дербито

18:32
Милан триумфира в  дербито

Милан триумфира в 170-то шампионатно дерби на Милано и по този начин успя да излезе на така жадуваната четвърта позиция в класирането. Преднината на Интер на върха пък беше намалена само на три точки, но в оставащите два кръга от Сериа "А" тя може да се окаже напълно достатъчна за спечелването на Скудетото. 

Интер успя да победи вечния си враг в последните три дербита и това даваше на отбора психологическо предимство. Още повече, че този мач имаше много по-голямо значение за "росонерите", които водят напрегната битка с Фиорентина за последните квоти за Шампионската лига. От общо 169 двубоя между миланските грандове в Сериа А Интер имаше до този момент 61 победи, а Милан - 56. И в двата лагера се оплакваха от проблеми с контузии преди дербито, като по-сериозно беше положението за „нерадзурите”, които не можеха да разчитат на Кордоба, Солари, Станкович и Ибрахимович, а пък "росонерите" излизаха без своя капитан - Паоло Малдини.

Срещата започна по-добре за Милан, който наложи пълен контрол върху играта. Средната линия в лицето на Гатузо, Амброзини, Пирло, Зеедорф и Кака си вършеше отлично работата. В 20-тата минута се откри чудесен шанс пред Филипо Индзаги, който беше изведен очи в очи срещу Жулио Сезар, но неговият удар беше блестящо париран от бразилския вратар. До края на полувремето Милан държеше инициативата в свои ръце, но не успя да достигне до сериозно положение. В самия край на първата част Индзаги имаше отново чудесна възможност да отбележи, но ударът му с глава мина покрай страничния стълб.

Началото на второто полувреме с нищо не промени ситуацията на терена. "Росонерите" доминираха и логично в 51-та минута след пробив на Кака отдясно и перфектно центриране Пипо Индзаги се разписа от непосредствена дистанция след удар с глава. Това още повече усили атаките към вратата на Интер и пет минути по-късно игралият страхотно до този момент Кака се възползва от груба грешка в защита на "нерадзурите" и хладнокръвно реализира сам срещу Сезар.

Двата гола пасив посабудиха символичните гости. Малко по-късно Ернан Креспо беше изведен отлично очи в очи срещу Желко Калач, но ударът му беше париран. Манчини реши да рискува и пусна в игра младия талант Балотели и пренебрегвания техничар Давид Суацо на мястото на Маниш и Креспо. В 76-тата минута Хулио Круз изпълни по брилянтен начин пряк свободен удар и остави безпомощен Желко Калач. Преднината на Милан беше намалена и Интер се хвърли с всички сили в атака. "Росонерите" пък разчитаха на бързи контраатаки и на няколко пъти не успяха да се възползват от предоставилите им се възможности.

Балотели и Суацо раздвижиха нападението на Интер, но пред тях така и не се откри благоприятна възможност за гол. Такъв можеше да отбележи Кристиан Киву, но неговият удар от фаул беше спасен с вещина от стража на Милан. До края на мача символичните домакини успяха да удържат преднината си без проблеми.

Така в крайна сметка "росонерите" достигнаха до победата срещу вечния си враг в един наистина интересен и напрегнат двубой, който остави доволни зрителите пред екраните. След загубата на Фиорентина в Каляри възпитаниците на Карло Анчелоти са все по-близо до спечелването на право на участие в Шампионската лига, там, където е мястото на тима. Интер пък се нуждае само от една победа в оставащите два кръга, за да триумфира за 16-ти път със Скудетото.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

HaNNiBaL_666
05.05.2008 14:54

милан си е милан с нетарпение чакам да доиде лятото.чичо берлускони и татко карло да напазаруват и да е по интересна лигата на богатите.САМО МИЛАН