10-те разочарования

17:37
10-те разочарования

Трансферният пазар в Англия през отминалото лято предизвика огромен интерес, а някой от платените суми за футболистите не се препокриха с тяхното представяне.

Примерите за трансферни удари се доста, но нека обърнем внимание и на разочарованията, след като се вгледаме в отминаващия сезон. Това е своеобразен анализ, който има за цел да направи класация на най-лошите покупки през изминалото лято, като се вземе под внимание и мнението на една от най-големите английски медии "The Sun".
И за да бъде всичко честно, ние сме подбрали играчи, които не са били закупени през януари или са имали различни сериозни наранявания през сезона. Чрез вашия глас за оценка ние ще разберем дали сте съгласни със своеобразната класация или не.

Ето и нашите предложения:

Номер 10 : Фреди Люнгберг
Шведският национал реши да сложи край на девет годишното си партньорство с Арсенал, като по неговите думи съставът на Венгер е много слаб и едва ли би се борил за нещо. Неговият избор за нов клуб се оказа..... Уест хям. Явно амбициите на "чуковете" се видяха по-сериозни на Фреди, а сезонът му може да се окачестви с една единствена дума - провал.

Номер 9 : Робърт Ърншоу
Роби е единственият играч, който е отбелязвал хет-трици и в четирите нива на Английския футбол. След трансфера си в Дарби през лятото за 3,5 млн., неговата кариера тръгна на долу, а отбелязаните 4 гола в кампанията едва ли са нещо повече от лош резултат и гарантиран футбол във втория ешелон на Англия от новия сезон.

Номер 8 : Давид Розенал
Факт е, че "джордитата" изпитваха трудности в защита и имаха нужда от привличането на класни защитници. Давид Розенал пристигна на "Сейнт Джеймсис Парк" с надеждата да стабилизира нещата, но... уви. Началото на кампанията бе отчайващо, а липсата на адаптация попречи на защитника да се изяви на ниво. Логично се стигна и до преотстъпването му на Лацио през януари и последвалата опция за закупуване.

Номер 7 : Юнес Кабул
Французинът дойде с репутацията на един от най-обещаващите централни защитници в Европа. Липсата на капитана Ледли Кинг веднага отвори място за бившият играч на Оксер, но противно на очакванията защитата на "шпорите" изглездаше на моменти като разграден двор. Все пак Кабул е доста далече от стандартите, които биха се поставили пред един защитник струващ 8 млн. паунда.

Номер 6 : Дейвид Нюджънт
Само преди около година по-рано Дейвид започна изключително обещаващо кариерата си на "Фратън Парк", след като отбеляза в дебютния си мач. С развитието на сезона обаче, той накара все повече специалисти да се питат защо Хари Реднап плати 6 млн. паунда за нападателя.

Номер 5 : Диоманси Камара
Фулъм разполагаше с изключително добри средства преди началото на кампанията, но странно защо техния мениджър Лори Санчес реши да привлече половината национален отбор на Северна Ирландия. Заедно с "невижданите" таланти, които пристигнаха на "Крейвън Котидж", място в тима намери и Диоманси. Вярно е, че в последните срещи тъмнокожият нападател показва известно пробуждане, но едва ли заплатените 6 млн. биха намерили покритие след подобен сезон.

Номер 4 : Мидо
Нападателят тръгна с гръм и трясък от "Уайт Харт Лейн" обиден на всички. Гарет Саутгейт бе впечатлен от визитката на египтянина и веднага го привлече в Мидълзбро с цел да запълни създалата се празнота от напускането на Якубу и Видука. Да, ама не. Заплатените 6 млн. за кой ли път не намериха своето покритие, а нападателят не успя да се разпише в 15 последователни срещи.

Номер 3 : Дарън Бент
Когато един мениджър заплаща 17 млн. за даден нападател, той очаква около 20 гола от него за цялата кампания. Не така стоят нещата с бившия играч на Чарлтън. Партньорството на Бербатов и Кийн остави тъмнокожият нападател извън терена в по-голямата част от сезона , а появяванията му в игра се оказаха доста разочароващи, а на моменти дори и комични.

Номер 2 : Роландо Бианки
След трансфера си от Реджина в Манчестър Сити за 9 млн. снажният нападател накара феновете на "гражданите" да се усъмнят в качествата на Свен Йоран Ериксон. При наличието на Самарас в състава си, шведският специалист закупи Бианки незнайно защо за много фенове и в последствие осъзнал грешката го депортира в Лацио до края на сезона.

Номер 1 : Флоран Малуда
Цената е наистина добра - 15 млн., но представянето на крилото е далеч от нужните стандарти. Въпреки моментните си проблясъци, французинът е много далече от играта, която демонстрира в Олимпик Лион. Роман Абрамович наистина разполага с неограничени ресурси, но още 5-6 покупки като Малуда биха го накарали да се занимава може би с.... баскетбол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

agenta087
07.05.2008 19:40

Искам да изразя личносто си мнение,че авторът на тази статия се е постарал доста преди да е напише! Просто не познавам по-голям "познавач" във всеки един аспект във футбола от г-н Александър Тенишев!
Пожелавам му големи професионални успехи в бъдеще! Нека това, което прави да му носи удоволствие и да го прави с желание за читателите и потребителите на "Winner.bg"!

mechanim
07.05.2008 14:00

Искам само да пожелая УСПЕХ на г-н Тенишев.
Той е показвал не веднъж, че разбира от тази игра.
И да се обажда по-често когато е в Б-СИ той си знае MILAN RULEZZZ

portokala_ss
07.05.2008 10:31

Не съм съгласен с вас защото някои играчи бяха преотстъпени на други отбори в други първенства а отначалото вие пишете, че класацията е за 10 те наи слабо представили се транвери в Англия .

svetlio_vn
07.05.2008 01:18

Според мен Люнгберг трябва да е по-напред в класацията ; ианки играеше добре през есента и се учудих защо Ман Сити го преотстъпиха на Лацио - след това имат сериозни проблеми в атака до ден днешен . Изобщо не смятам , че Бианки беше разочарование , камо ли пък на второ място .

Pupata
07.05.2008 00:08

Не мисля че Малуда е лоша покупка. Не е това което се очакваше от него, но въобще неможе да се каже че е пълен провал и според мен не заслужава първото място в тази класация. Спомнете си дори в дебютния си мач с/у Ман Юнайтед за суперкупата отбеляза гол.

manol_tnt
06.05.2008 23:19

Аз съм напълно съгласен за Бент, Малуда, Люнгберг и Кабул. Просто другите играчи не ги следя

sokol4eto_
06.05.2008 21:25

И от мене поздравления за добрата класация

Ryan91
06.05.2008 20:39

ArSeNal4o_Vd: Когато видите лоша покупка на Венгер ми се обадете Когато видите лоша покупка и на САФ ми се обадете...

laryk
06.05.2008 20:17

смело завърти , смело завърти... пълна промяна се налага

ArSeNal4o_Vd
06.05.2008 19:46

Когато видите лоша покупка на Венгер ми се обадете