"Бригада" победиха дъжда и конкурентите на Каменица ФЕН Купа София

14:41
"Бригада" победиха дъжда и конкурентите на Каменица ФЕН Купа София
Лоши атмосферни условия, постоянен дъжд, мокър терен и "звездите на квартала" в битка за първото място в София – така изглеждаше финалната фаза на най-големия аматьорски футболен турнир на България Каменица ФЕН Купа 2011.

Шампион на София стана отборът на "Бригада", след като победи във финалния мач претендентите от "Клетката" с 1:0. Първото полувреме на финала завърши 0:0 след сериозна битка без много голови положения, но през втората част играта стана по-интересна и резултатна – "Бригада" откриха секунди след съдийския сигнал за начало на полувремето и този гол бе достатъчен за победата, макар и пред двете врати да имаше доста голови положения.

"Клетката" и "Бригада" надделяха над повече от 420 отбора от София-град и София-област. По време на полуфиналите на стадионите на НСА те изиграха по 7 мача и до мача помежду си записаха само категорични победи. Шампионите от "Бригада" бяха и най-резултатният отбор на тазгодишния кръг на Каменица ФЕН Купа в София – момчетата вкараха близо 30 гола и записаха няколко разгромни победи (сред които и една с 5:0 над "Росонерите" на осминафинала).

И двата отбора се класираха за Големия финал през септември и ако се преборят с останалите 22 регионални първенци, ще грабнат тазгодишната грандиозна награда – билети за мач на европейски отбор по избор.

В малкия финал победата бе за "Червена звезда" срещу ветераните от "Ботев Ихтиман" след наказателни удари. Освен награди за четирите най-добри отбора в региона, организаторите връчиха и 3 индивидуални приза. Тимът на "Торнадо" (Костинброд) бе отличен като "Най-спортсменски отбор", Александър Александров от "Бригада" бе обявен за "Най-добър вратар", а "Най-атрактивен състезател" на София стана Калин Стаменов от "Клетката". Постоянният дъжд услужливо спря за финалния мач и награждаването, а отличените играчи и отбори получиха своите награди от треньора на ХХ век Димитър Пенев и Кирил Глушков, мениджър събития в Каменица АД.

Макар времето да не беше на страната на аматьорите, всички се включиха не само във вълнуващите мачове, но и в атрактивните игри, които Каменица традиционно организира. В "Играй с вратаря" участниците трябваше да надделеят над семейния тандем на легендарния вратар на ЦСКА Джони Велинов и неговия син Мартин. Младият Велинов се справи страхотно на вратата и отрази близо 20 дузпи, но Николай Стоилов успя да му вкара всичките четири удара, които изпълни, и така си спечели маркова топка Puma. В другата атрактивна игра за публиката – "Точен шут", през първия ден за финалите се класираха близо 30 момчета с точен мерник, но заради лошото време малко от тях дойдоха на последния кръг, за да повторят успеха си от събота. За тяхно нещастие, нито един не успя да порази и двете мишени и голямата награда от 365 литра Каменица остана неспечелена.

Следващата спирка на най-големия футболен турнир за аматьори, Каменица ФЕН Купа, ще бъде на Градския стадион в Хасково на 16 и 17 юли. Преди това, на 9 юли (събота), "Звездният тим на Каменица", селектиран от Димитър Пенев, ще се изправи срещу отбора на "четвъртите в света", воден от Йордан Лечков. Дербито ще се състои на стадион "Хаджи Димитър", от 17:30 ч., а организаторите от Каменица са предвидили много изненади и подаръци за публиката.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация