Заслужава ли наистина Лео Меси спечелените "Златни топки"?

12:52
Заслужава ли наистина Лео Меси спечелените "Златни топки"?
Един от най-популярните играчи в момента Лионел Меси е считан от голям брой специалисти за следващата легенда на аржентинския футбол след великия и неповторим Диего Армандо Марадона. Изявите на навършилия наскоро 24 години аржентинец с националната фланелка на Аржентина обаче поставят под сериозен въпрос това твърдение.

След представянето на Меси в първия мач на "гаучосите" срещу Боливия (1:1) при откриването на домашната Копа Америка 2011 логично изникват въпросите от сорта на: Защо Меси не показва качествата си на "магьосник" с топката в националния отбор? Само за Барселона ли може да се раздава на 100% аржентинецът? и може би най-важният от тях – Наистина ли Меси заслужено спечели 2 пъти поред "Златната топка"? Наградата на известното френско списание "Франс футбол" бе обединена миналото лято с тази, която ФИФА ежегодно връчва на най-добрия в света футболист, който в повечето случай се състезава в някое от европейските топ първенства. Меси стана първият носител на обединения приз, а в предните 2 години печелеше неизменно анкетата на "Франс футбол".

На горепосочените въпроси ще се опитаме да си отговорим след кратък анализ на личните качества на Меси и изявите и успехите му в националния отбор и на клубно равнище. Няма футболен специалист, който да отрече страхотните индивидуални качества на аржентинеца. Той е считан за невероятен дрибльор, който може да контролира топката дори и при изключително високо темпо на игра. Към това трябва да прибавим, че той играе много интелигентно и има широк поглед върху случващото се по целия терен. Неговите уникални индивидуални пробиви го направиха в най-страховития играч за всички бранители в Примера дивисион. Голямата сила на Меси освен дрибъла му са неговата скорост и необикновена техника. Въпреки че е левичар, той се изявява еднакво добре по двете крила, както и в центъра на атаката. Това го прави многофункционален и не напразно наставникът на Барселона Хосеп Гуардиола му дава максимална свобода и не го поставя на точно определен пост в атаката на каталунците. Така Меси почти непрекъснато си сменя местата с другите нападатели на Барса и дори се връща в центъра на терена сам да поема топката, а това води до голямо объркване в противниковите отбрани. Меси е в състояние да се измъкне от наглед безизходни ситуации и със своя дрибъл да направи за смях наведнъж няколко противникови играчи. Точно тези качества на Меси дават основания на специалистите да го сравняват с легендата на аржентинския футбол Диего Марадона и дори да твърдят, че е много по-подвижен и бърз от него.



Тук обаче трябва да се изтъкне и голямата разлика между двамата. Докато Марадона бе боготворен в родината си най-вече заради изявите и успехите с националната фланелка, то Меси е по-скоро мразен, отколкото обичан в Аржентина заради ленивата и безидейна игра с екипа на "гаучосите". За пример може да се посочи последното Световно първенство в ЮАР миналото лято, когато цяла Аржентина възлагаше огромни надежди на считания за най-добър футболист в света Лионел Меси. Всички аржентинци с нетърпение очакваха головете на Меси, с които националният тим, воден тогава от Диего Марадона, да стигне до финала и да грабне титлата. "Гаучосите" обаче катастрофираха срещу Германия (0:4) и отпаднаха безславно от турнира, а прехваленият Меси не успя да отбележи нито едно попадение в ЮАР. Провалът доведе до оттеглянето на Марадона и поредния довод за критиците на Меси отново да започнат да говорят, че той все още не бива да бъде нареждан до големите легенди на световния футбол. Именно "Кралят на футбола" Едсон Арантуш ду Насименту - Пеле, смятан за най-успешният футболист на всички времена, е един от тези критици и не спира да се заяжда непрекъснато със сочения за номер едно в момента Лионел Меси. 70-годишният Пеле не подкрепя мнението, че аржентинецът се доближава до нивото на легендите на футбола и смята, че Меси трябва да постигне още много и най-вече с националния тим, за да бъде нареден сред най-заслужилите в най-популярната игра. Тези критики може би до голяма степен се дължат на вечното съперничество между Аржентина и Бразилия на футболния фронт, но не е изключено и да са заради лична антипатия.

Кариерата на Меси в националния тим на Аржентина започва бляскаво, но в този до 20 години. На шампионата на планетата в тази възрастова група през 2005 година Меси отбелязва 6 попадения и става голмайстор на турнира в Холандия, а младите "гаучоси" печелят титлата след успех с 2:1 във финала срещу Нигерия. През август същата година Меси, който тогава е на едва 18 години, дебютира за мъжкия тим на родината си, но не му тръгва по вода. Той влиза като резерва в 63-ата минута на контрола срещу Унгария при резултат 2:1, но само 120 секунди по-късно заради удар с лакът при един от пробивите си получава директен червен картон. Може би точно това наказание е знак, че на Меси не му предстои бляскаво бъдеще в националния отбор, както и всъщност се случва. До този момент голямата звезда има множество спечелени трофеи с Барселона в Испания и на международно равнище, но нито веднъж не е имал повод за радост с екипа на мъжкия национален тим на Аржентина, с който стига до финал на Копа Америка 2007 във Венецуела, но на него губи катастрофално от Бразилия (0:3).



В Европа мнозина уверено твърдят, че Лионел Меси вече е по-добър футболист, отколкото Диего Марадона някога е бил. Аржентинците обаче не мислят така и причината е очевадна, а именно провалите с националния тим. Идва ред да си дадем отговор на въпроса защо Меси се раздава на 100% и е боготворен в Барселона, а с фланелката на Аржентина играе в повечето случаи безидейно и посредствено, както и в мача на откриването на Копа Америка 2011 срещу Боливия (1:1) миналия уикенд. Нещата изглеждат повече от прости за обяснение. Меси е безспорният лидер на този исторически и наричан от някои дори "космически" отбор на Барселона, печелещ трофей след трофей. Медиите и феновете са впечатлени от изявите и невероятните му голови рекорди всеки сезон. Лионел Меси стана голмайстор на Шампионската лига през този сезон с 12 гола, изравнявайки рекорда на Рууд ван Нистелрой. Аржентинецът вкара второто попадение при победата с 3:1 срещу Манчестър Юнайтед на финала. Той стана едва третият играч след Герд Мюлер и Жан-Пиер Папен, който успява да стане голмайстор на турнира в три последователни издания. Нападателят на Бенфика Еузебио също е бил трикратен голмайстор на надпреварата, но не в последователни години, докато голаджията на Милан от 60-те години Жозе Алтафини държи рекорда за най-много голове за една кампания в КЕШ - 14, вкарани през сезон 1962/63. Меси влиза в челната тройка на анкетата за "Златната топка" на "Франс футбол" през 2007 година, когато остава трети след бразилеца Кака и португалеца Кристиано Роналдо, а от тогава неизменно е сред призьорите. През 2008 година наградата печели Кристиано Роналдо, а Меси остава втори. Следващите 2 издания на анкетата обаче Меси печели "Златната топка", като най-изненадващ бе триумфа му за миналата година, в която той се провали за пореден път с Аржентина на Мондиал 2010 в ЮАР. Тези факти обаче не са достатъчни да изтрият широко разпространенето мнение, че Лео е неефективен и безобиден футболист, когато носи синьо-бялата фланелка на Аржентина. Най-честото обвинение е, че се влага само в мачовете на Барса, защото оттам му плащат заплатата.
Всички очакваха за 2010 година "Златната топка" да спечели някои от съотборниците му в Барселона Шави Ернандес или Андрес Иниеста, завоювали с Испания световната титла, като вторият от тях дори вкара гола за успеха над Холандия (1:0 след продължения) на финала. Шави и Иниеста обаче останаха подгласници на Меси, а именно те са в основата на гениалната игра на аржентинеца. И двамата са уникални подавачи и захранват непрекъснато Меси с извеждащи голови подавания, а той се възползва максимално от скоростта и дрибъла си. Тримата играят заедно в Барселона от години и се познават толкова добре, че могат да се намерят с пас навсякъде по терена дори със завързани очи. Шави и Иниеста дават може би отговор и на въпроса дали Меси заслужава определението за най-добър футболист в света за момента и дали наистина заслужено му бяха присъдена "Златната топка" в две поредни години. За много хора доста спорен ще си остане спечеления приз за миналата година, през която Меси се провали с Аржентина, а с Барселона отпадна на полуфинал в Шампионската лига от бъдещия европейски клубен шампион за 2010 година - Интер.

Повечето аржентинци не приемат Меси като един от тях. Лео е от малкото аржентински звезди, които никога не са играли професионален футбол в родината си. Той напуска родния Росарио едва на 13 години, за да се присъедини към Барселона и израства в академията на каталунците. В същото време Марадона вече бе местна футболна икона, когато отиде на "Камп Ноу" през 1982 година. По онова време той бе на същата възраст, на която е Меси в момента.



Стигаме до извода, че Меси се наслаждава на играта в Испания и Европа, а в същото време страда, когато носи екипа на Аржентина. В националния отбор на родината си той губи топката много по-често и почти никога не шутира към вратата на противника, а така няма как да вкара чаканите голове от всички аржентинци. Погледнато от тази гледна точка става ясно защо Диего Марадона остава далеч пред Лео Меси в сърцата на аржентинските фенове.

В крайна сметка заслужава ли наистина Лео Меси спечелените "Златни топки"?
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

LevskiFen1914
19.08.2011 12:32

Ако излезе някой по добър може но за сега няма кой друг само меси

LevskiFen1914
19.08.2011 12:26

Абсолютно винаги трябва да печели той просто е най добрия и се радвам че барса го притежава просто когато дриблира с топката е истинско удоволствие да се наблюдава топката винаги е мн близо до крака му и мн трудно му се отнема

blanco
07.07.2011 16:30

Не се карайте, най-добрият аржентински нападател си остава БАТИГОЛ-Габриел Батистута, бая хляб трябва да изяде Лео Меси докато го стигне, 4е в националния е Гола Вода*smile*

mystislav
07.07.2011 13:39

...удар на Снайдер, рекушет и гооооооол...
...Снайдер стреля неточно, топата рекушира и това е гооооол....
... центриране на Снейдер рекушит и гоооол...

BerbaTheBest
06.07.2011 23:02

Това е до тоя : mitko_2009 Да не се обиди някой друг ,който не заслужава ,защото има много свестни фенове от Реал , които гледат реално на нещата !

BerbaTheBest
06.07.2011 23:00

Млъкни олигобобър ! Факт е ,че миналата година 3-та подгласници бяха от Барса ,а не от Реал.Разбирам ,че те е яд ама я по-спокойно ,защото само по държанието ти разбирам ,че осъзнаваш истината ,но не искаш да я приемеш,което те прави жалък ! *wink**thumb_up*

elbarsa
06.07.2011 19:30

несериозно е да се сравняват меси и снайдер не се излагай те моля ви ..!

berbo_cskarq
06.07.2011 18:40

и се пак тази игра е на голове,а не дали си заслужавал да победиш или не

martinhokz
07.07.2011 12:38

Като е за голове си има Златна обувка нали,тя за това се дава...Знам как са гласували,което е пълна глупост по тоя начин да се избира футболист номер 1,най-малкото защото има доста добри приятели и колеги във футбола и е нормално да си пристрастен при вота....И пак ти казвам,незаслужено е меси да е носител на Златната топка за 2010г.И не за друго,не че не е най-добър,но през миналата година имаше по-добре представили се играчи.Пак ти казвам,стига с утй,че е най-добрия,и така да е,то дайте цял живот да мудаваме тая топка за дето бележи по 35 гола в слабото си първенство,а както днес да не може да пекне срещу Колумбия

berbo_cskarq
06.07.2011 18:34

да но само ако гласуваха журналистите снайдер щеше да я земи,а ако несе лъжа гласуваха и футболисти и тренери и затова меси е спе4ели,но да се каже 4е е незаслужено е смешно

Sardukar
06.07.2011 14:22

Какво значение има? Има си 2 златни топки и тази тема е само с цел провокация! Всеки трезвомислещ човек знае, че миналият сезон Меси, трябваше да е извън топ 3!!!За едни ще е най-добрия, а за други консуматора на Шави + Иниеста! А за трети ще изчакат края на кариерата му!!!

berbo_cskarq
06.07.2011 11:48

до мартинхокс: и как да е заслужавал като през сезон 2009-2010 има 53 ма4а и 53 гола +11 асистенции.апък тая година 55 ма4а 53 гола +24 асистенции+голмайстор на шампионска лига+спе4елването на трофея+титлата на испания а,несе и самнявам че и суперкупата ще вземат тъй 4е дай един достоен кандидат за зллатната топка последните 3 години

martinhokz
06.07.2011 16:23

сам го каза,достеон кандидат,но не и постоянен победител в класацията.Стига се гледат тези голове в еди колко си мача,на тях двамата с Роналдо само тези пусти голове им се гледат,което няма лошо,но само в примера така могат да си бележат....Примерно Снайдер като стана носител на требъл плюс Световното клубно първонство защо той не я взе,щом ми приказваш за купите на меси през еди кой си сезон....айде стига,специално за изминалия,Снайдер трябваше да я вземе по всички показатели-повече взети трофеи,по-добре представяне на мондиала и като цяло по-силни игри

Johan_Cruyff_14
06.07.2011 11:16

"Това го прави многофункционален и не напразно наставникът на Барселона Хосеп Гуардиола му дава максимална свобода и не го поставя на точно определен пост в атаката на каталунците.''Точно заради тази свобода,която не му се дава в Аржентина,Меси не блести с националната фланелка.Така че проблемът на Меси в Аржентина не са играчите,а треньорите.

martinhokz
06.07.2011 02:46

Не става въпрос за сравнение,а за туй за какво се дава тая топка-за това,че си я заслужил с добри игри през точно определен сезон,а не прсото защото си си по пронцип добър.това е разликата

acmilan396
06.07.2011 10:15

златната топка е за снаидер

tunirubev
06.07.2011 02:28

всичко си е с времето си.марадона си е марадона а меси си е меси не можете да ги сравните,както и да искате само ше се карате????

tunirubev
06.07.2011 02:24

абе какво ги сравнявате лео с марадона,сравняваите лео с някои които играе сега

martinhokz
06.07.2011 01:54

До съседя,та може да е индивидуална,но не е за най-добрия ,а за най-заслбужилия пич....Много бъркаш тук,по тая логика Марадона като е играл 15г е трябвало да има 15 топки ли

martinhokz
06.07.2011 00:39

До Бербо...той може да е най-добър,но това не значи,че я заслужава Златната топка,в година,която не е блеснал така,както примерно през 2007 и 2008г.

sasedq
06.07.2011 00:50

златната топка е индивидуална награда за най добър играч. След като меси е най добрия играч нормално да отиде при него ...

Huk4y
05.07.2011 23:30

Има някои хора много прави...ами да,нали за това е отбора бе хора,нали отбора е съставен от 11 човека,а не само от един.Защо на футбола на баскетбола на волейбола или на темподобни спортове им викат отборени,ами нали всеки един играч има заслуга за нещо,всеки се старае и накрая целия отбор е титулуван.

berbo_cskarq
05.07.2011 23:24

Меси е най-добрия футболист и ще има 3 поредна златна топка.Срещу Колумбия ще си говорим пак кой може и кой не!!!*ball**goal*

PoIoGaVo
05.07.2011 22:54

Пишете ги тези статий всякаш само и само да се карат феновете на отборите и футболистите....

unicef_89
06.07.2011 01:22

Прав си , въпреки че, ако имат малко повече мозък няма да се карат за безсмислици *smile*

Defoto
05.07.2011 21:57

Абе Вие сте много тъпи путки бе .. Щом ФИФА е предценила, че заслужава ЗЛАТНИТЕ ТОПКИ - Значи е така .. И веднага почнахте да пишете глупости Меси без Шави и Иниеста не струва, та нали за това е отборът да си колективизират и най - накрая някой да вкара ГОЛЪТ .. Това е футболът .. Наистина играта на Меси в националния не му върви, но просто не винаги е виновен той - Не може да играеш с един отбор цяла година по една сжема и послед да играеш с друг отбор 5 мача .. *cup*

lozan_kr
05.07.2011 21:36

тая година 3 златна топка! е! неможе да вкарва с ръка ама карай!
а пеле го е страх да не го измести ама май вече е изместен! бил е крал ама в неговата ера!
сега крал е МЕСИ!!!

ynikatche
05.07.2011 21:33

отговорът е ясен!!!-меси без Шави и Иниеста не струва!!!

Sir_Mitko
05.07.2011 20:58

Отговор: Меси е нищо без Шави и Иниеста,вижда се в националния на Аржентина.Миналата година Златната топка трябваше да е за Шави,Иниеста или Снайдер...

Toni64
05.07.2011 20:09

Глупости пишете уинър. Не били такова, онакова.... а отностно това дали е играл в Аржентина или не, да бяхте прочели малко... в Аржентина не е имало кой да му плати лечението (имал е като малак проблем с растежа) и от Барселона му предлагат пълно лечение. Така че нормално Барселона да е за него като дом, отколкото Аржентина...

Batigol87
05.07.2011 18:52

За мене са напълно заслужени златните топки и тази година ще му бъде връчена трета подред. Меси е най-добрия всеки има право на мнение обаче реалността е такава момчета определят го журналисти,треньори и футболисти няма какво повече да кажа *wink*

pernabukan
05.07.2011 18:41

Въпрос : Защо Роналдо стана по-отборен играч в Реал Мадрид.
Отговор : Защото неможе да излъже нито един играч. *joking**joking**joking*


06.07.2011 14:33

НЕ! Защото те са му съотборници той трябва да им подава...

izrodonomiks
05.07.2011 20:49

Ти си много ефтино фенче на Барселона.Темата е за МЕСИ БЕ НЕ ЗА К.РОНАЛДО.

Addicted92
05.07.2011 18:33

Меси може би за последните няколко години е най-добрия играч , но през 2010 , както по-горе се споменава - Шави , Иниеста .. а за мен лично Снайдер може би заслужаваше този приз ..
С Холандия играха на финал срещу Испания , също така победиха отбора на Барселона на 1/4 финала , и съответно стана шампион на Европа с екипа на Интер !
За мен лично най-много наградата заслужаваше Уесли Снайдер ..
Също така подкрепям това , че ако не са Шави и Иниеста зад гърба на Меси , той не би бил толкова ефективен ..
С тези 2 съотборници всеки един топ реализатор би се "преродил" ! Също така е факт ,че и Меси е най-добрия дрибльор .. Непрекъснато ги сравняват Меси и Роналдо ..
Предимствата на Роналдо пред Меси са ,че португалеца е с по-добра физика , играе много добре с глава , по-бърз е .. и според мен има по-добра техника .. Меси ако е по-добър от Роналдо , това е защото е отборен играч , докато Роналдо е индивидуален .. Поне аз така го виждам !

chicharito_3
05.07.2011 20:52

аз казах същото но някой фенове на меси веднага започнаха да си мислят че съм хейтър...... и за мен снайдер беше най-подходящия избор

martinhokz
05.07.2011 18:19

Втората е напълно незаслужена и никой с нищо не може да ме убеди в обратното.1-во,защото това не му беше най-силния сезон и второ в година когато има форум като Мондиал,Евро и т.н. по-голяма тежест оказва именно представянето на дадения играч в него,а не представянето му в клубния тим

real_madrid92
05.07.2011 18:10

Еми миналата година трябваше да я вземе Снайдер или някой испанец но със сигурност не и Месси!

pernabukan
05.07.2011 18:13

Ти луд ли си ? Къв Снайдер ? За първи път чувам това име , а ти ми викаш , че ще взима Златна топка . Миналата година Меси заслужаваше и сега заслужава ! Разберете !

pernabukan
05.07.2011 18:09

Абе вие няма ли да разберете , че Меси е най-добрия футболист в момента!!!

gamer_XT
05.07.2011 18:01

Миналата година със сигурност НЕ заслужаваше !!! Жалко , че двамата му конкуренти , на които той до голяма степен дължи успеха си , останаха пренебрегнати ....

Sasiro
05.07.2011 17:39

ок съгласен но си има хора който ще кажат кой е по добър.. и дали се гледа това че единия бягал повече от другия това са глупости всеки играе различно и тука треньора казва ... ако бройм купи и през тия 5 години барса откакто взе през 2006 година финала .. са фоворите ако другата година не спечелят незначи че по нататък пак няма .. всяка година ще е различно и неможе само Меси и Роналдо ако си отвориш очите ще видиш че има и други ФУТБОЛИСТИ

danman
05.07.2011 17:35

Просто защото е по-добър. В коментара ми по-долу обяснявам защо мисля така.Освен всичко споменато Роналдо може от всяка ситуация да вкара гол.Егоист-да,което е в негова полза и което е в ущърб на Меси,че той без др.футболисти е за никъде.Какво повече да обяснявам.Не казвам,че Меси не е добър, но се замисли и си сложи ръката на сърцето и ще разбереш,че съм прав.

Sasiro
05.07.2011 17:25

ок съгласен съм за момчето добре играе ... но неможе 1 година ..която си се доказал и да вземеш .. сигурен съм след време може да успее.. но му е рано не мислиш ли ???

danman
05.07.2011 17:28

Аз нямам прентенции той да вземе златната обувка,а се мъча да ти обясня,че за мен един фуболист трябва да играе еднакво добре и в клубния и в нац.отбор.И по този показател,както и по някои други за мен Меси не заслужава топката

danman
05.07.2011 17:19

"В крайна сметка заслужава ли наистина Лео Меси спечелените "Златни топки"?"
Отговор: НЕ

danman
05.07.2011 17:24

Ще ти отговоря с този линк.Който е добър е добър на всякъде.Не само в клубния си отбор,а и в националния.Така,че не ми разправяй врели некипели. [@link http://www.winner.bg/world-soccer/read45296.html]

Sasiro
05.07.2011 17:21

завиждаш ве .. няма ли го разберете накрая ако искаш пиши навскякъде че меси е по зле от ''Свети Роналдо" но печели ли ги да ,,играе ли футбол да.. вкара ли ви на 2-та финала да .. е това е *wink*)

Sasiro
05.07.2011 17:12

мно е интересно по снимките ви .. само фенчета на реал и ман го плюят и какво ли не *lol* личи си хейтърчета..

Sasiro
05.07.2011 17:28

прав си ама ме дразни едно пич ... винаги мислите че Роналдо е по добър от Меси... защо всички мислите така.. обесни хайде

MihailoFF
05.07.2011 17:26

Защо да са хейтърчета? Че не харесват даден футболист и си имат мнение ли? И аз смятам че трябваше Шави или Иниеста да спечелят, но и те са от Барселона което ме навява на мисълта че не "хейтвам" Барселона във всички случай ... Според мен не е само виновен меси за беглото си участие на световното, а най-вече Марадона. Това че си бил велик играч не те прави велик треньор!

messyfan
05.07.2011 16:44

Леле мале!Уинър,каква е тази статия за бога?Та кой отрича качествата и заслугите на Меси?Нима не ги заслужава?Добре ако не той то по дяволите кой ги заслужава?Не мислите ли,че с тези провокативни статии ставате смешни и давате поле за интриги и сплетни.За близо 4 часа откак сте истипосали тази буквално казано циркаджийска статия тук се изказаха и продължават да се казват най-различни мнения относно личноста на Меси.Приемете,че той е най-големият гений на нашето време и се радвайте че го виждате на живо,защото такива футболисти като него не се раждат всеки ден и се срещат все по-рядко.Лично мое мнение-за мен най-големият футболист не само в днешно време а въобще,дано да продължава да ни радва още доста време.

messyfan
05.07.2011 17:35

Относно завършващият удар ОТВСЯКЪДЕ,то целият свят ги видя в двата финала в ШЛ(предишния и сегашния).Това че гледаш на друг телевизор и резултата при теб е различен от актуалния си е твой проблем.В случая премълчаваш истината,но явно така ти отърва.Че Роналдо изгледа финала през 2009 на терена без никакво участие в мача-пълен фигурант,като между впрочем го прави вече 2 поредни години с Реал в преките двубои с Барселона.Е, и ако това отречеш значи здраве му кажи.*beer*

Sasiro
05.07.2011 17:14

защо трябва да се сравнява с роналдо е.. Роналдо къв е ... него ли го изкара най добрия сега... ок прав си играе добре бърз е.. но не може всеки да е като роналдо..

danman
05.07.2011 17:12

Хайде,хайде.Ти го изкара и Бог.Че е добър спор няма,но не може да се врътне на малкия пръст на Роналдо нито по техника,нито по бързина,да не говоря за завършващ удар от всякъде.

karakoko
05.07.2011 16:18

Има още много време да се докаже в националния и е рано да го отписваме или да го поставяме на пиадестал с другите легенди!

defender46484
06.07.2011 12:29

ок значи както каза ohan_Cruyff_14 зуки и кройф бе са ли легенди логиката ти е много зле стояновст

Johan_Cruyff_14
06.07.2011 11:04

Кройф и Зику щом нямат световни титли не са ли легенди?

izrodonomiks
05.07.2011 16:41

С Аржентина да спечели : )

StoyanovKST
05.07.2011 16:41

Един футболист , мой човек (нищо лично) за да го наричат легенда или наистина да е станал легенда , той трябва да има СВЕТОВНА ТИТЛА!!! По тази логика Роналдо също е легенда, и всички останали в Барса , които имат същите трофеи!!! Вярно е Меси е велик футболист, но за Барселона! И е нормално , след като Барса са го направили такъв какъвто е! Незнам дали изобщо някой от вас знае истинската история на футболиста ,която е изключително разочароваща! (говоря за времето в което постъпва в Барса и как постъпва!) Както и да е, Меси е ГОЛЯМ , НО не толкова колкото беше Марадона , Пеле , Кройф и тн.! На мнение съм че за да си ЛЕГЕНДА ,ТРЯБВА ДА СИ ЛЕГЕНДА НАВСЯКЪДЕ НЕ САМО В КЛУБНИЯ СИ ОТБОР!!! *thumb_up*

sasedq
05.07.2011 16:20

като имаме в предвид трофеите които е спечелил = той вече е легенда

LiverpoolFen20
05.07.2011 16:11

Изкараха Камбиасо и пуснаха Ди Мария имах предвид *smile* *smile* *smile*

LiverpoolFen20
05.07.2011 16:10

Толкова много разбирачи на 1 място трудно може да се видят ... След като не харесвате играта на Меси и това ,че той печели ,ми бягайте направете едно фелацио на Роналдо и се кефете тогава ,олигофрени такива. Това ,че Меси не играе във вашия любим клуб не означава ,че той не заслужава златните топки . Да ,може би миналата година не я заслужаваше толкова. Но от ТОП3 той трябваше да я вземе ,макар мен много да ме е яд за Форлан и Снайдер примерно .......
Меси няма успехи с Аржентина главно заради треньорите. Големи тактици ,голямо нещо са.... На СП 2010 Марадона въобще и идея си нямаше какво прави ,а само буташе нападател след нападател и накрая стана така ,че играят с 2-3 защитника и 6-7 нападателя... Те взаимно си пречеха.... Халфове трудно можеше да си позволи Марадона да пусне в състава... Нямаше кой да захранва с пасове Меси и компания и от това идваха проблемите... Биеха малките и когато дойде ред да играят с немците ,то се разбра какъв смешник е Марадона като треньор . Аржентинците излязоха пак 3-0-7 и бяха разпиляни от немците като това бе най-малкото с което можеха да си тръгнат... В мача с Боливия ,Батиста стана за смях. Не може при положение ,че имаш Меси ,Тевез ,Агуеро ,Ди Мария и т.н. ти да излезеш с 3-ма дефанзивни халфове. С тази схема се играе на контраатаки и с нея играят по-слабите отбори ... Едва ли Аржентина е аутсайдер срещу Боливия та да излезе така... Отделно имаше 3 дупки на терена (Лавеци ,Камбиасо ,Банега) ,които не знаеха какво правят. Меси се мъчи и когато топката стигне до някой от тези тримата и край ... Когато изкараха Камбиасо и пуснаха Агуеро ,изкараха издънката Лавеци и пуснаха Кун ,се видя ,че Аржентина е един много класен отбор ,но само когато е нареден както трябва по терена ,а именно 4-2-3-1 ...

Като заключение ,че вече се отклоних много от темата ...

Който хули Меси и казва ,че не става за нищо ,то просто не разбира от футбол ) ) )
Айде със здраве от мен

Lahm_Munchen
05.07.2011 15:58

Момчета и момичета, за кой ли път трябва да ви кажа, че един футболист НЕ МОЖЕ да се нарече велик, пък направо е срамно и абсурд да се реди до легенди като Мюлер, Кройф, Марадона, Пеле и още много легенди, след като на национално ниво НИЩО НЕ Е ПОСТИГНАЛ.

Zdr4Maho
05.07.2011 15:53

Незнам дали Меси заслужава златото но не знам кои го заслужава повече от него

FLY_I
05.07.2011 15:53

Топката е субективна награда ,така че за едни ДА за други НЕ ,според мен НЕ.Робен ,Снайдер ,Шави и Иниеста през годината ,като вземе впредвид преставянето им на световното и в клубовете ,повече заслужават тази награда.

chicharito_3
05.07.2011 15:56

съгласен съм според мен най-много я заслужаваха иниеста, шави и снайдер

Defoto
05.07.2011 15:44

Искам само да Ви кажа, че Меси е постигнал достатъчно неща с Аржентина, просто сега е по - различно не може да тренираш една година по една и съща схема с един отбор и послед да тренираш смао пет мача с друг отбор по друга схема, а и в Аржентина не играе на същата позиция като в Барселона, да не забравяме, че той изведе Аржентина до финал на Копа Америка през 2007 среще Бразилия .. и Митко искам да ти кажа, че Меси не е педераз като КРИСТИАНО РОНАЛДО .. Той е просто добро и скромно момче .. *cup*

Real_ftw
05.07.2011 15:41

Меси е никой в Аржентина не е постигнал нищо факта че има 2 златни топки е гавра с футбола и това всеки нормален човек го знае.

Sasiro
05.07.2011 17:11

тъпак.. меси ви вкара на финала и затова си на това мнение нали е..кой да взема сега топката според теб е.. ??? Руни ли Роналдо ??

danman
05.07.2011 17:07

Аз съм на абсолютно същото мнение

chicharito_3
05.07.2011 15:37

защо ли в националния меси не е на ниво?? защото това не е барселона. в аржентина ги няма иниеста и шави които да му подават по прекрасен начин а той да минава 2-3 защитника и да отбележи. в националния е съвсем различно....

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 15:38

Просто в Аржентина не му се дава достатъчно свобода.

Defoto
05.07.2011 15:36

То това се знае от МНОГО ВРЕМЕ НАСАМ ..

BerbaTheBest
05.07.2011 15:33

Според мен Меси заслужава "Златните топки" и мисля ,че ако продължава така ще се превърне в най-добрият футболист ,играл някога !


06.07.2011 13:52

Хахахах млъкни по-хубаво олигофрен

Defoto
05.07.2011 15:29

То си беше ясно от преди много време ..

CLOTH
05.07.2011 15:29

Малко ли изписах бе пич, какво още искаш да ти кажа ? Сигурно 20 коментара съм изписал, където си изразявам мнението. И ако не си видял, прочети пак заглавието на статията, именно заради това коментирам, защото имам какво да кажа по темата ДАЛИ МЕСИ ЗАСЛУЖАВА ТОВА, КОЕТО Е СПЕЧЕЛИЛ ! Ако имаш друго да кажеш, чети ми отначало всички коментари, там със сигурност има личната ми гледна точка на някой от ПРЕДСТОЯЩИТЕ ти въпроси или заяждания !

Defoto
05.07.2011 15:26

Видя, че няма какво друго да кажеш и заради това .. Ти искаш винаги Кристиано да взима всичко - Ама като има по-добри футболисти от него как ше взима награди .. ? Видя, че Меси обра всичко през сезоните 2009/2010 и сега даже ще обере всичко и през тази година .. Ти сигурно не можеш да се примириш, че Лионел Меси е по - добър от Кристиано Роналдо .. АМА ТОВА Е ФАКТ .. ПРИМИРИ СЕ ..

CLOTH
05.07.2011 15:25

На 25 съм и ми го пише в профила, ако не си се сетил да провериш. Спирам да пиша по тая тема, ако имаш нещо друго да ми кажеш, можеш да ми пишеш ЛС. *smile*

CLOTH
05.07.2011 15:23

Изкопирал съм му коментара, боже господи, как да коментирам спокойно, като измисляте какви ли не простотии... Ти тъп ли си ?!? Почти всеки човек, гледащ футбол на тая земя, не е фен на даден футболист, а на даден клубен тим ! И съответно има любим футболист и аз казах, че ми е станало супер гот, когато Роналдо е дошъл в Реал! Аз се отказвам да коментирам, просто не виждам смисъл вече, каквото имах го казах. *smile*

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 15:22

Когато той играеше като крило и без да е бърз се справяше.

Defoto
05.07.2011 15:22

CLOTH тук си прав, ама останалите коменатари, където ги беше писал не си прав ..

CLOTH
05.07.2011 15:20

Роналдо в повечето мачове през тоя сезон, играе като крило, а за едно крило, ако ми кажеш, че бързината не е ключов фактор, не знам какво да ти кажа. И за да ти докажа, че е фактор, ти давам пример, за който може да ми се смееш, но е правилен. Тръгваш по тъча, буташ си топката дълго и я гониш, ако защитника е по-бавен от тебе, преди аута я застигаш, нахлуваш в полето и ако си достатъчно класен, я подаваш около дузпата и там някой я вкарва... Не, че Роналдо го е правил хиляди пъти това упражнение, но ти давам пример за скорост ....

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 15:22

За Меси не е...

Defoto
05.07.2011 15:19

Лионел Меси си заслужава ЗЛАТНИТЕ ТОПКИ .. И ония CLOTH ли е там къв е да си гледа зализаното приятелче и да не се обеснява .. Ще ми се хвалиш, когато Роналдо излъже по 5-6 защитника .. Той си мисли, че като направи финт между краката е Велик - АМА НЕ Е .. Ти чу, че този Johan_Cruyff_14 каза, че не е фен на Меси, а на Барселона и ти след малко му изкопира целия коментар - Личи си, че си некво лапе на 11-12 годинки ..

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 15:17

Не се опитвам да кажа,че Меси е по-бърз,а че бързината не е ключов фактор.

Annihilati0N
05.07.2011 15:17

Тъпи путки сте вие от Реал Мадрид. Постоянно ревете, че имат най-добрия състав, а сега ревете, че Меси играл с най-добрите затова имал 2 златни обувки. Барайте се за ташаците комплекси смотани, докато големите печелят награди и ви карат да се чувствате зле. Меси е неземен вмомента, просто явно му липсва някакъв стимул в националния. Колкото до Пеле, не прави чест на човек, който се води за "Краля на футбола" да плюе по някой, който може някой ден да го задмине.

CLOTH
05.07.2011 15:15

Истина е, че не следя Бундеслигата и сериозно не го бях чувал тоя. А иначе от къде на къде ми твърдиш, че е по-добър от Роналдо ? През изминалия сезон на Роналдо му бе отчетена скорост от 32 и нещо км/ч и единствено Хавиер Ернандес беше развил по-голяма скорост на световното първенство ...

CLOTH
05.07.2011 15:13

Не е така, разбира се, върти си краката около топката и защитниците се връзват, ако го отречеш, не си гледал достатъчно мачове на Реал Мадрид през изминалия сезон.

pernabukan
05.07.2011 15:12

Роналдо последния сезон въобще не е минавал 2-3 защитника.Той само знае да си върти краката околко топката и си мисли , че прави нещо.Нали така?

vladura307
05.07.2011 15:12

След като ги е взел значи си ги е заслужил !!

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 15:11

А след така наречените ,,пробиви'' на Роналдо кога се получават голове?Всеки нападател с що-годе добра техника,може да увлича защитници.

CLOTH
05.07.2011 15:11

Не съм фен на Роналдо, аз съм фен на Реал Мадрид. Роналдо винаги ми е бил любимият футболист, а когато дойде в Реал Мадрид, бях на седмото небе. Ако отиде в Сити, пак ще си ми е любимият футболист и ще му се кефя на изявите и головете, но ще си викам за Реал Мадрид, а от Англия за Юнайтед. *smile*

CLOTH
05.07.2011 15:09

Ох нали сравняваме двамата бе, къде ми го намесваш тоя лекоатлет ? Отчайвате ме направо ... *surprized*

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 15:12

Елжеро Елия е играч на Хамбургер бе паляк.Кой говори за лекоатлети?*beer*

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 15:09

И не съм фен на Меси,а на Барса.По-скоро ти си фен на Роналдо,отколкото на Реал.Ако той отиде в Сити и ти ще станеш ,,фен'' на Сити.

CLOTH
05.07.2011 15:08

Роналдо редовно си лъже по трима, докато Меси частично избухва с някой пробив, той обикновено изкача зад гърба на защитата и си вкарва сам срещу вратаря... Кое ли е по-добрата техника ?

pernabukan
05.07.2011 15:10

И този сезон въобще не съм видял Роналдо да лъже по двама - трима , сигурно говориш за сезон 2007 - 2008 *joking*

pernabukan
05.07.2011 15:09

Видя ли Меси какво направи на финала на Шампионската Лига , видя ли как минаваше всеки който види?

CLOTH
05.07.2011 15:05

Отново ти казвам, ПО-БЪРЗ Е и това е доказано и според мен и още много е с по-добра техника, за теб е нормално като си фен на Меси да кажеш, че не е така. А иначе гледах головете и я ми кажи пак, колко от тях са извън наказателното ? 2, номер 6 и номер 7, а номер 7 е след рикошет... Сам доказваш моите твърдения, головете наистина са хубави, но не ме опровергаваш !

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 15:07

Елжеро Елия е ПО-БЪРЗ от Роналдо,но не можем да го сравняваме с Меси и Роналдо.Нали така?

turbosx
05.07.2011 15:03

ето видя ли за какво говоря,,загърбвам омразата и продължавам със усмивка! айде "ноучат плииз!"

Manchester117
05.07.2011 15:02

месси може да играе само в Барса!в Аржентина е пълна 0 !!! това че в Барса играе с феноменални футболисти неозначчава чче тои е толко добър,,,неказвам чче меси неее добър но просто според мен тои може да играе само в барса !!!
ии НЕ ЗАСЛУЖАВА златната топка---ки *wink**beer*

CLOTH
05.07.2011 15:02

Ммм с турболайнари няма да се занимавам, не са ми на акъла. Кройф, не мисля, че са само голове. Кристиано е по-бърз (доказано), има по-добър шут (няма как да го отречеш), по-добра техника (лично мнение) и т.н.

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 15:06

По-добра техника?!Единственото нещо,което може да прави Роналдо е да се подпира с единия крак,а другия да го върти около топката.

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 15:04

По-добър шут отдалече.ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО,С КОЕТО ОНЗИ НА АВАТАРА ТИ,ПРЕВЪЗХОЖДА МЕСИ.

CLOTH
05.07.2011 14:57

Чакай бе, шефе... нали говорехме за последния сезон или айде за последните два ? Тия голове дето ми ги показваш са откакто Меси е започнал да играе футбол... Такива мога да ти намеря в пъти повече на който ми кажеш нападател от висока класа !

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 14:59

Виж тези и тогава говори: [@link http://www.youtube.com/watch?v=khaQffxfco4]

manutd_forlife
05.07.2011 14:56

Меси е добър много добър! Може би тази година я заслужава ама миналата не я такаче няма значение дали заслужава или не пак ще я вземе.....

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 14:53

[@link http://www.youtube.com/watch?v=0odfwGPUNTw.И] тези ли са на празна врата?

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 15:01

Прав си.

turbosx
05.07.2011 14:59

Пичага остави не се занимавай с този "клотх" той навсякъде хейтва по статиите с цел да си намира занимавка да задоволява детското си съзнаниице. *smile* Поздрави! (:

Dragonfire
05.07.2011 14:53

Не неги заслужава. АБе кви са тия статий бе ебахти кво като неигра сичлно за Аржентина то се сам нестава да ви светна шото като гледам май незнаете нали тря и съотборниците да помагат за тва се играе 11 срещу 11 ако може сам шеше Барселона да купи само Месси и 1 срещу 11 ама нестава така.Замене напълно си заслужава ЗЛАТНАТА ТОПКА.

CLOTH
05.07.2011 14:52

Вторият гол нямаше да се състои, ако господин съдията не беше изгонил Пепе ! Сами видяхте, че докато Пепе беше на терена, Меси пипаше топката само на спряна игра, както Пепе излезна, Меси си вкара и двата гола, ако Пепе беше в защитата, най-малкото като види, че пробива така, щеше да го качи на шейната и да получи ЖЪЛТ картон, но гол нямаше да има !

mystislav
07.07.2011 13:15

ако баба ти беше мъжка, щеше да има дръжка

CLOTH
05.07.2011 14:50

Да, прав си, грешката е моя, Шави има повече, но в Примера, във всички турнири Меси е с повече, етоооо, намерихме един показател ! Честито, сега сигурно вече е най-добрият *joking*

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 14:51

И в Примера Меси има повече(1*cool*,за този сезон.

CLOTH
05.07.2011 14:45

Вие имате проблем със затапването, а не с Борн-а. Яд ви е, че ви е, че ненавижда Барселона, обаче измисля как да ви захрани отбора, така че да ви стане гадно и да почнете да го плюете. Това, че подкрепя вечния съперник на Барселона, не означава, че не разбира от футбол и аз искам да ви кажа, че е по-компетентен от 2/3 ако не и повече от вас, каталунските разбирачи. А за Меси, някой долу ми казваше, че е най-добър по всички показатели, нека разгледаме това : Последната година най-много голове ли има за Примера, че не мога да се сетя ? Няма повече асистенции от Шави, лично го проверих и накрая какво има най-много Меси, че не можах да се сетя ? Владее по-добре топката от Кристиано ли, има по-добра техника ли, по-бърз ли е ? Добър футболист е, но не е най-добрият и то се вижда просто с Аржентина ! Ако сте прегледали головете му с фланелката на Барса ще се убедите в това. В примера от 31 ли 33 ли бяха головете му, 25 са на празна врата или сам срещу вратаря на 5 метра от него, айде малко бе, заради тия голове ли е най-добрият ? Има два гола извън наказателното поле за цял сезон, срещу Юнайтед на финала и срещу Панатинайкос... Лично за мен, гномчето е поне след 3-ма в света за момента и мисля, че им казах имената по-нагоре. *smile*

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 14:57

Роналдо е по-добър от Меси точно по 1 показател(голове в Примера).

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 14:49

И втория гол на полуфинала с/у Реал ли беше на празна врата?

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 14:48

Този сезон Меси имаше 24(!) асистенции във всички турнири.

city_blue
05.07.2011 14:43

от кога сте фен на барца бееееее ?? а ? кажете бе след трофейите ШЛ,Прървенсвото налли ??

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 14:45

От 73-та година съм фен на Барса.

city_blue
05.07.2011 14:37

тихо бееее гадни фенове на барца тихоооооо

BornToHate
05.07.2011 14:43

хаххаха а такива като тебе трябва да се "сериозни"? стегни се малко бе, добре ви го е казал човека - Коментар #67

BLESSS
05.07.2011 14:40

хахаххахаха леле ти си мн зле гледай си смешния отбор и недей писа глупости тапако!!! Че стажаш смешен

city_blue
05.07.2011 14:34

Тоя Джудже пак ли се прави на голяма работа може да е най-великия в момента с Барса но с Аржентина е пълна дупка*cards*

Redbula
05.07.2011 14:32

абе нз дали заслужава но знам че в Барса са най-добрите звезди и ма1кат наред но играят ли без Меси правят се издънки така че каталунците са зависими от него. Дано се контузи та да видите 1 сезон различен шампион в Испания!

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 14:43

Как може да искаш един футболист,който е подарък за футбола да се контузи?В България знаем само да завиждаме,затова сме толкова зле.Ти си срам за футбола и за загубената ни страна!

anrito12
05.07.2011 14:29

Стига сте хейтвали бе ... само това ли можете! Гледайте си Мадрид начело с клоуните МОУ, И ГЕЙ и не пишете тук *smile*

BornToHate
05.07.2011 14:22

До коментар [@comment 763278] от [@user turbosx]:

В софия? Мне благодаря. Предпочитам готините градове и най-вече готините хора. Ясен си ми щом си шоп. Казано по твоему - "Нема смисъул да ме занимааш поче уе копеуе"

turbosx
05.07.2011 14:27

Добре майна, а т'ва за шопите ти ли го казваш, я си прегледай коментарите надолу, и си помисли дали наистина знаеш БЪЛГАРСКИ ЕЗИК......Хайде, че ми омръзна да се занимавам с тебе имам си редица други работи на главата,,приятен ден ти пожелавам!

pernabukan
05.07.2011 14:16

Фен съм на Барселона.Ще си призная , че наистина Шави и Иниеста правят головете на Меси.Но той все пак заслужава златната топка , заради това което прави.Прави подаванията на Шави и Иниеста в прекрасни голове,минава защитниците покрай себе си като конуси , например на финала на шампионската лига направо се подигра със защитата на Юнайтед , и най-важното бележи голове в най-важните мачове за отбора си.Например мачовете с Реал - когато Барса победиха Меси направи 2 асистенции , после вкара 2 гола на полу-финала на шампионската лига срещу реал , вкара и 2 гола срещу арсенал , и вкара гол на финала на шампионската лига , а и все пак си е трудно да отбележиш 53 гола за един сезон , да вярно с помощта на шави и иниеста , но все пак Меси наистина си заслужава Златната топка !

kavaleriqlista
05.07.2011 14:06

Ще споделя своето мнение БЕЗ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАМ ОТ ВАШЕТО.Меси е невероятен футболист , невероятен талант , отличен голмайстор!Аз съм фен на К. Роналдо но Меси за момента е по-добрия футболист , но признайте че Роналдо е играл в Португалия , 5 сезона в Англия това му е 2 сезон в Испания.Наистина в Юнайтед и в Реал в много случай отбора играе за него и когато не е на ниво отбора страда.А Меси играе в Барселона , там има 7 Испански национала който се познават и играят отлично помежду си и ако Меси не е на ниво някой друг може да спечели мача.Роналдо се е доказал на 3 фронта , а Меси само на един.Това е моето мнение на който не му харесва да не го чете или да не коментира!

anrito12
05.07.2011 14:35

Името ти е доста вярно. Хейтваш без да спираш *stop*

izrodonomiks
05.07.2011 14:16

поне е стигал финал за евро 2004,и 1/2 на световно

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 14:11

Цяла Португалия?!От ЕВРО 2008 до Мондиал 2010 нямаше и един гол за националния отбор.

BornToHate
05.07.2011 14:09

Само да добавя нещичко.... "Роналдо се е доказал на 3 фронта , а Меси само на един." Ето още един фронт на който има голяма Разлика. Роналдо носи цяла Портогалия на гръб, а Меси не знае какво става с фланелката на Аржентина.

BornToHate
05.07.2011 14:01

До коментар [@comment 763246] от [@user Johan_Cruyff_14]:

Защото неговата игра се дължи само и единствено на тези, които найстина я заслужават. Ако найстина си фен на Барселона, а не на Меси ще разбереш за какво ти говоря.

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 14:08

Нали преди малко ти обясних,че това е защото в Аржентина не му се дава достатъчно свобода.Донякъде си прав,но това не е единствената причина.

sasedq
05.07.2011 14:07

ясно е че си за реал и мразиш меси но това да казваш че не е добър без шави и иниеста си е супер смях. Та той има повече астистенции от шави и иниестаа взети заедно,бележи супер много голове със самостоятелни пробиви ,както гради атаката на барселона така и я завършва той е навсякъде нормално да печели златна топка при положение че е най добрия играч по всеки един показател (по статистика и цифри) а като добавим и невероятни играчи като шави и иниеста се получава такъв отбор който не спира да печели трофеи. Най добър играч в най добрия отбор = златна топка

sasedq
05.07.2011 13:59

абе няма кво да коментираме щом му ги дават значи ги заслужава. Сега ще спечели и 3та златна топка колкото и да не ви се иска хейтърчета

sasedq
05.07.2011 14:10

никога не съм си мислел че снайдер ще спечели златната топка понеже тя е приз за най добър играч а той определено не е ( да спрем до тук за него че последната година не съм му чул името). Според теб кой освен меси може да спечели златната топка ? Той я спечели миналия сезон когато барселона спечели само първенството а с аржентина се представи бледо та сега ли няма да я спечели когато спечели ШЛ и трофея в испания ...

izrodonomiks
05.07.2011 14:03

От къде си толкова сигурен че ще му я дадат на него хах.Така мислеха и всички за Снайдер че ще я вземе ..

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 13:59

Много си прав.

lfc_barca
05.07.2011 13:38

хора златната топка поначало не се гледа толкова как играеш в националния защото поначало за един сезон мах 10 мача да изигреш в национлания аа и тъпия марадона на световното много сгреши че не пускаше месси кат крило ама както и да е важното е да продължава да играе силно и ако продължи значи ще продължи и да печели и индивидуални и на клубно ниво трофеи а що не един ден и на национално

turbosx
05.07.2011 14:09

ахах. по спокойно монитор-килър, ще се скрия щом те е страх, само че в полата на майчето ти..от доста време се оправям сам миши.. айде кидии не ми пиши тука, че иначе си много отворен "ин фронт оф дъ монитор"

BornToHate
05.07.2011 13:56

Слушай какво бе келешче малко. Такива като тебе дето като видят зор с нещо и викат "Мамооооо" са ясни на всичките. Порасни, почни сам да се оправяш. Казвам ти - МЕСИ НЕ ЗАСЛУЖАВА 2-ра ЗЛАТНА ТОПКА И ТОВА Е! Айде сега марш да се скриеш за полата на мама.

turbosx
05.07.2011 13:45

Леле, аман от тъпаци брат даже не гледаш като си се оакал на кого пишеш, май глупавото ти коментарче не беше за пич-а който с нищо никого не обиди!Земи моля те говори с майка си ако не аз ще и звънна да те запише и на уроци по четене!

BornToHate
05.07.2011 13:41

Не ме разбра ли бе душицо? "Барай си ушите и си пази комплексарското мнение за такива дето футбол не гледат. Те може и да ти повярват. " Така как е?

izrodonomiks
05.07.2011 13:34

Кво се карате.Всеки знае че 2-рата не беше толкова заслужена.Но нз4/

arsenal_gunners
05.07.2011 13:32

Може би идеята на статията не е да се храните един друг или пък други играчи и няколко диви селяни да дават здраво минуси на отрицателните коментари за Меси...

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 13:57

Човек,автогола не се брои за удар към вратата.Всички се оплакват от Щарк,но никой не спомена съдията в първия мач.И стига сте говорили за това.Статията е за Меси.

BornToHate
05.07.2011 13:51

Съгласих се беееее. Най големия си. И ти и твойта Барса и там разните пръдльовци и те са най големите беее. Самооооо Барса бе ейййй. Хави е бог, Мес е богиня и така. Как може да се спори с тебе бе? Та ти си толкова прав. Погледни сега каква мъдрост - "БЕЗ УДАР КЪМ ВРАТАТА НЕМОЖЕШ ДА ВКАРАШ ГОЛ". Може ли някой да спори с това? Е, аз не мога. Мога само едно скромно въросче да ти метна, а ти ако искаш отговаряй. С КАКЪВ РЕЗУЛТАТ завърши въпросният реванш между Барселона и Арсенал в Испания, за който ти казваш, че Арсенал няма удар към вратата?

sasedq
05.07.2011 13:43

братко незнам кво ми говориш като арсенал бяха без удар към вратата и не в очертанията А ВЪОБЩЕ БЕЗ УДАР пълен смях как без удар искат да бият ? Баща ми в зоопарка в котел ми каза една поговорка и никога няма да я забравя - Без удар към вратата неможеш да вкараш гол и следователно да победиш

arsenal_gunners
05.07.2011 13:38

Може би трябва да ми прочетеш коментара пак, преди да се изказваш неподготвен отново, освен ако не си от тия дето раздват минусите...

BornToHate
05.07.2011 13:37

Не Меси съсипа Арсенал, съдията го направи. Не Меси съсипа Реал, тоя мурун на аватара ми го направи. Та по твойта логика... да даваме направо златната топка на Волфган Щарк а?

sasedq
05.07.2011 13:35

Меси направи за смях жалкото ти отборче с 4 гола като го би сам така че не мисля че ти трябва да имаш някакво съмнение дали меси е най добрия или не така че не обеснявай ква е идеята на статията. Меси погреба юнайтед не един път ,реал,арсенал и кой ли още не в невероятно важни мачове а е само на 24 години после не бил най добрия и не заслужавал тва цял свят го призна само разбирачите от уинър не

blunt87
05.07.2011 13:31

Футболът е отборна игра,ако не знаете *ball**goal*

BornToHate
05.07.2011 13:29

До коментар [@comment 763199] от [@user Ivaylo_96]:

Пич, разбери едно нещо. Когато някой каже " Меси е ГОМНО " това не значи, че този някой твърди " Че Роналдо НЕ е Гомно". Това значи само и единствено, че "Меси е гомно". Това, че ти и други комплексари като тебе имате проблем с Роналдо, мене хич не ме бърка това. Тук говорим за Меси!

sasedq
05.07.2011 13:29

Тази година просто НЯМА друг конкурент за меси за златната топка ... ако не я спечели той кой да я спечели ? Просто няма кой друг ще му я дадат и то с голяма преднина пред другите. На всеки трезво мислещ човек му е ясно че по добър от меси няма ако миналата година е имало съмнение на кой ще я връчат дали на шави дали на иниеста тая година няма такова 100% меси е взима и се нарежда до кройф ван бастен и платини после го сравнявайте с роналдо

turbosx
05.07.2011 13:29

Начии...така.,, Редакторчето на "статията", вземи хейтвай някъде другаде, кви са тия балашки заглавия?!То да си тъп - окей, ама твойто вече биееее на мега тъп!А тези там другите хейтърчета спрямо Меси, мога само да ви кажа "то дъ лефт, мишкари" завиждайте, като Меси втори няма, няма и да има!Меси най-велик!

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 13:39

,,Това го прави многофункционален и не напразно наставникът на Барселона Хосеп Гуардиола му дава максимална свобода и не го поставя на точно определен пост в атаката на каталунците." Точно заради тази свобода,която не му се дава в Аржентина,Меси не блести с националната фланелка.И аз не съм съгласен с тези,които хулят автора.През цялото време той се опитва да докаже,че Меси не заслужава ,,Златните топки",но всъщност той сам си е написал доказателство за това,че Меси ГИ ЗАСЛУЖАВА.

turbosx
05.07.2011 13:37

Ми така като се замисля не халюцинѝрам, ама да съм "Престрастен не съм..." престрастен Речник на българския език престрастен е грешно изписване на пристрастен. Ходи първо пак в 1ви клас и тогава говори за футбол!

BornToHate
05.07.2011 13:33

Какво е казал редакторам, че толкова го нападате? Той само задава елементарни въпроси, които всеки който гледа футбол си е задавал не веднъж. Друг е въпроса ако сте толкова престрастни, че започвате вече да халюцинирате.

ErAsErrr
05.07.2011 13:29

Лично за мен Меси е най добрия футболист в Европа в момента,но и много голяма заслуга за неговата игра имат Шави и Иниеста и лично аз мисля че Иниеста трябваше да спечели миналата година но щом са я дали на Меси значи той заслужава повече

nikssata
05.07.2011 13:27

А ми да, защо да не ги заслужава,та то една птичка пролет не прави в Аржентина има 2-3 игра4и ,а другите пални бастуни бе -зл топки на меси са резултат от постижението на барса като отбор и на саотборницити му .Голям футболист спор няма ,не е само той но е голям .Като чели да сравняваме играта на Бербата в МЮ и нац отбор ееееее не може разликата е от тук до небето

ErAsErrr
05.07.2011 13:27

До коментар [@comment 763188] от [@user Ivaylo_96]:

а бе ти и предния преди теб нещо друго освен простак боклук и т.н. можете ли да кажете?Коментирайте Меси какво само обиждате...

blunt87
05.07.2011 13:26

Е такова нещо не съм виждал. Пак се осирате с простотии -дали е заслужавал ''Златни Топки'' ,че много ясно кой друг . Други времена са биле когато Марадона е играл. Ко да неби Роналдо манекена да показва нещо в Португалия . И мислете малко преди да ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ ... Той ги е взел ако щете се насерете !!!!!!!!!

Johan_Cruyff_14
05.07.2011 13:26

,,Това го прави многофункционален и не напразно наставникът на Барселона Хосеп Гуардиола му дава максимална свобода и не го поставя на точно определен пост в атаката на каталунците." Точно заради тази свобода,която не му се дава в Аржентина,Меси не блести с националната фланелка.

Real_ftw
05.07.2011 13:22

Естествено че НЕ заслужава 2рата защото имаше много по-добри играчи от него.Сега и 3та ще му връчат без основателна причина.

Naiki_14
05.07.2011 13:20

Заслужава. Само трябва за националния отбор да се постарае. Меси е мн добър. Незнам за какво казвате че не заслужава като сами виждате как играе *smile*

luiz_lfc
05.07.2011 13:18

да освен 2 рата може би трябваше шави да я вземе

BornToHate
05.07.2011 13:17

Аз имам идея. Пратете Меси да играе в дуг отбор. Тоест зад него да ги няма Шави и Иниеста. Когато това стане, може да му давате златна топка за всеки отбелязан гол, защото всички знаем, че повече от два гола няма да вкара за цял сезон.

FaNaTiKa
05.07.2011 13:16

вие я заслужавате повече .. простаци, ходете коментирайте белот, сварка, покер - мокер .. кво ми коментирате Лионел Меси

sasedq
05.07.2011 13:14

аххаххахаа ахх аахха ах само прочетох заглавието и избухнах в смях *lol**lol**lol**lol*

kirowe
05.07.2011 13:14

Първата я заслужаваше , но втората трябваше да я вземе Снайдер.Снайдер направо ги размаза*cool*

aa1
05.07.2011 13:10

Не мисля, че заслужава всичките си ''златни топки''.Например миналата година когато Рууни сам носеше Юнайтед на гърба си той заслужаваше повече тази награда.Роналдо в Реал Мадрид също играе много добре, може би на нивото на Меси и с нищо Меси не е по-добър от Роналдо.Да не говорим, че миналата година най-много Снайдер заслужаваше ''златната топка'', но я дадоха на Меси.Според мен миналата година не трябваше Меси да взима тази награда.За тази вече мога да се съглася, че я заслужава.

izrodonomiks
05.07.2011 13:09

Първата да но 2-рата трябваше да е за Шави или Снайдер *wink*

Corazon_de_leoN
05.07.2011 13:09

Онея двамата в халфовата линия на барса я заслужат

city_blue
05.07.2011 14:03

Corazon_de_leoN: 5 юли 2011 [13:09] #7 Онея двамата в халфовата линия на барса я заслужат ******* много си прав !!!!!*smile*

KaPp1
05.07.2011 13:07

да последната например е незаслужена

fenomena_666
05.07.2011 13:05

оф кфи са тия тъпи статии мн ясно 4е да и тфа 4е не бележи в националния е те като са абни 1 пти4ка пролет не прави друго е в барса със затворени о4и могат да си паскат и играят и е по лесно а с аржентина неможе 2,3 да прават ма4а

FaNaTiKa
05.07.2011 13:01

Ако Меси не ги заслужава кой ги заслужава .. сигурно аз, естествено, че Лео Меси си ги заслужава .. но така или иначе доста футболисти са печелили тази прословута "златна топка" не заслужено .. като Фабио Канаваро например .. а пък Стоичков се очакваше през 90-те да спечели златната топка за 2ри път, но в последния момент я дават на Ван Бастен и незаслужено оставят "Камата" втори в класацията .. сега щеше да има две.