Стоичков прие поканата на министър Младенов

14:18
Стоичков прие поканата на министър Младенов
В неделя, 10 юли, преди приятелски футболен мач в Сливен на стадион "Хаджи Димитър", в 16:45 часа в прес-залата към стадиона българската футболна легенда Христо Стоичков, министър Тотю Младенов и евродепутат Илиана Иванова ще обявят началото на съвместни действия във връзка с кампанията срещу ограниченията за български работници в ЕС.

Кампанията за премахване на ограниченията за работа спрямо българи в други държави от ЕС беше инициирана от българския евродепутат Илиана Иванова през 2009 г. и подкрепена от министър Тотю Младенов и г-жа Цецка Цачева, председател на българския парламент. В момента десет страни прилагат ограничения за български работници: Австрия, Белгия, Германия, Италия, Люксембург, Малта, Холандия, Франция, Великобритания и Ирландия. Инициативите обхващаха писмени въпроси до Комисията; включване на специални текстове в някои документи на Европейския парламент, които призовават за бързото премахване на ограниченията: консултации с посланици на държави, налагащи рестриктивни мерки: публикуване на статии в реномирани европейски издания: писма и срещи от страна на министър Тотю Младенов и г-жа Цецка Цачева до парламентите на десетте държави с ограничения: специален дебат в пленарна зала на ЕП, както и срещи за подкрепа с други евродепутати.

"Христо Стоичков е човек, доказал своя професионализъм и борбеност. Уверен съм, че неговата популярност в България и зад граница, ще даде по-голяма гласност на проблема с ограниченията за български работници и ще спомогне за по-бързото му разрешаване", заяви министър Младенов.

От своя страна г-жа Иванова коментира: "Какъв по-добър пример за успехите на българин зад граница от тези на българския носител на най-престижните награди Златна топка и Златна обувка. Христо Стоичков е доказателство за това, че ако българските работници бъдат допуснати до чуждестранните пазари на труда, те ще допринесат за развитието на икономиките им".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация