Тотев и Монев откриха Ариана Аматьорска Лига в Русе

18:28
Тотев и Монев откриха Ариана Аматьорска Лига в Русе
Днес в спортен комплекс "Аристон", Русе, с над 1000 аматьори футболисти стартира турнирът Ариана Аматьорска Лига.

Футболните звезди от близкото минало в Русе Димитър Тотев и Румен Монев откриха турнира, като изпълниха първия център в мача между отборите на "Пълна Лудница" и "Стършел".

Иван Григоров, зам. областен управител на Русе, приветства любителските отбори и изрази удовлетвореността си от големия брой участници: "Особено ми е приятно да присъствам на спортно мероприятие като Ариана Аматьорска Лига. След като 108 отбора и над 1000 участника са се включили в инициативата, мога само да бъда удовлетворен от количеството и да се надявам на високо качество на играта. Пожелавам на отборите феър плей, спортсменство и нека по-добрият да победи".

За шампион на Русе ще се състезават 108 отбора, които ще играят в схемата на турнира в продължение на 2 поредни седмици (8-10 юли квалификации и 15-17 юли плейофи и финал). Първата квалификационна фаза ще се проведе от днес до неделя на територията на "Аристон". За плейофите и финала Ариана ще изгради своя специален мобилен стадион "Ариана Арена" в центъра на града на ул. "Александровска" (пред Съдебната палата). Атрактивното футболно съоръжение е без аналог досега в страната и разполага с изкуствена тревна настилка от най-ново поколение и трибуни за 500 души, подобни на тези, които ще се използват на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

shizofrenik
08.07.2011 23:34

Ще се ходи на центъра ще е голямо шоу хахаха