Борусия препъна Щутгарт по пътя към Шампионската Лига

08:57
Борусия препъна Щутгарт по пътя към Шампионската Лига
Отборът на Борусия Дортмунд успя да победи вече бившия шампион на Германия, Щутгарт с 3:2 в един зрелищен сблъсък. По този начин домакините лишиха отбора от града на Мерседес от право на участие и през новия сезон в най-комерсиалния турнир. Победата за "жълто-черните" пък им гарантира оставането в Първа Бундеслига.

Освен с пет гола, двубоят бе оцветен и с 8 жълти картона, което говори красноречиво за важността на срещата. По две попадения за своите отбори реализираха Гомес и Фрей, но за първия едва ли те имат особено голяма стойност с оглед крайния резултат. Петото попадение и първо на "Сигнал Идуна Парк" бе дело на Тинга в 35-та минута.

В друг мач от вторник вечер отборът на Шалке победи като гост Бохум с 3:0 (Асамоа - 34, Ракитич - 67 и Бордон - 85) и зае втората позиция с точка в повече от третия Вердер. Отборът на Бремен играе днес в Хамбург, като тази среща безспорно е и дербито на кръга в Германия.

В другите два мача от снощи Херта победи Ханза с 3:0 изпращайки своите гости към 2-ра Бундеслига, а отборът на Станислав Ангелов и Димитър Рангелов, Енерги спечели точка при визитата си в Карлсруе, но опасността от отпадане все още тегне над състава.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация