Страхотен мач и нулево реми между 11 \"шпори\" и 10 \"топчии\"

17:27
Страхотен мач и нулево реми между 11 \"шпори\" и 10 \"топчии\"
Тотнъм и Арсенал завършиха 0:0 в лондонското дерби между двата отбора на "Уайт Харт Лейн".

Роби Кийн започна титуляр за домакините, а новото попълнение Андрей Аршавин и завърналия се след тежка контузия Едуардо останаха на пейката за "артилеристите". Гостите завършиха мача в намален състав, след като Емануел Ебуе бе изгонен преди почивката. Тотнъм натисна, но не успя да стигне до гол.

Двубоят започна в добро темпо, като още в началните минути и двата отбора имаха шанс да открият резултата. Емануел Ебуе в 12-а минута проби в наказателното поле на "шпорите" и центрира ниско, но в последвалото разбъркване Емануел Адебайор не успя да вкара. Две минути по-късно Роман Павлюченко опита шут от движение, но топката мина високо над вратата на Арсенал.

Арън Ленън имаше удобна възможност в 27-а минута, но би покрай вратата. Гостите отговориха светкавично и Карло Кудичини трябваше да се намесва решително при центриране по земята на Коло Туре. Алмуния извади своите в 30-а минута след удар на Лука Модрич. Отново в ответната атака Арсенал можеше да открие.

В 34-а минута Адебайор получи разтежение и бе заменен принудително от Никлас Бендтнер. В 36-а минута пък Ебуе бе изгонен за втори жълт картон. В 3-минутното продължение на полувремето удар на Уилсън Паласиос бе избит от вратаря на гостите.

Очаквано с човек повече Тотнъм натисна през второто полувреме. В 49-а минута Павлюченко изпусна много удобна възможност да откре за своя отбор. В 56-а Роби Кийн не успя след удар с глава да вкара. Положение създадоха и гостите. Сонг в 68-а минута отблизо пропусна. Изстрел на Кийн в 71-а минута мина покрай вратата на Арсенал. В последната минута на мача Кудичини спаси Тотнъм, след като извади удар на Бендтнер. В ответната атака Модрич излезе сам срещу Алмуния, но пропусна.

Ето и съставите на двата отбора:

Тотнъм: Кудичини, Чорлука, Доусън, Уудгейт, Асу-Екото, Ленън, Дженас, Паласиос, Модрич, Кийн, Павлюченко.

Арсенал: Алмуния, Саня, Туре, Галас, Клиши, Ебуе, Сонг, Денилсон, Насри, Адебайор, Ван Перси.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

belgito
08.02.2009 20:34

мача си беше сигурен Х ... в футбола не харесвам само едно - РАВНИТЕ ММАЧОВЕ

dumbo_s
08.02.2009 18:24

Не знам , но на мене страшно впечатление ми направи Паласиос и Насри ... Двама изиграха повечето ситуации впечатляващо ! *wink*

DaViD__SiLvA
08.02.2009 17:35

Наистина много интересен зрелищен мач наистина шпорите заслужаваха победата,но пък артилеристите , които бяха 10 играха доста храбро отзад. Единственото лощо в мача бе ,че нямаше голове. *wink*

kokinceto
08.02.2009 17:35

Еми кво да са изпитали, яд ни е! Дано най-накрая твърдоглавия Венгер да се усети, че тоя симулант не е за Арсенал.

dumbo_s
08.02.2009 16:28

Тежка контузия за Адеба , а феновете на Арсенал не знам какво са изпитали след поредния червен картон на Ебуе ... *wink*