Много силно "Слънце" на Каменица ФЕН Купа Хасково 2011

15:10
Много силно "Слънце" на Каменица ФЕН Купа Хасково 2011
Неколкократните победители в Каменица ФЕН Купа в Хасково и национални шампиони от 2006 "Слънце" успяха да надделеят над конкуренцията и в тазгодишното издание на турнира.

Момчетата победиха във финала отбора на "Бригада" (Димитровград) след 1:1 в редовното време и общ резултат от 3:2 след дузпите.

Победата изобщо не дойде лесно – температурите на Градския стадион бяха рекордни, а момчетата и от двата отбора бяха доста изморени след двудневната програма на регионалните полуфинали на най-големия аматьорски футболен турнир в България. Капитанът на "Слънце" Иво Конгалов, който класира отбора си на финала след два гола в полуфинала срещу "Байкал", отбеляза първото попадение и в мача за първото място. Силният му удар с левия крак в средата на първото полувреме даде предимство на "Слънце", но претендентите от Димитровград се върнаха в играта в последната секунда на редовното време с уникален гол със задна ножица на Милен Макаков. При дузпите момчетата от "Слънце" вкараха на два пъти, а "Бригада" само веднъж, което реши дуела в полза на националните шампиони на турнира от 2006.

И двата отбора се класираха за Големия финал през септември и ако се преборят с останалите регионални първенци, ще грабнат тазгодишната грандиозна награда – билети за мач на европейски отбор по избор.

В малкия финал победата бе за "Байкал" (Кърджали) срещу "Football Friends" (Димитровград) след наказателни удари. Освен награди за четирите най-добри отбора в региона, организаторите връчиха и 3 индивидуални приза. Тимът на "Арда 1924" (Кърджали) бе отличен като "Най-спортсменски отбор", Свилен Начев от "Football Friends" бе обявен за "Най-добър вратар", а "Най-атрактивен състезател" на Хасково стана капитанът на "Слънце" и участник в "Звездния отбор на Каменица" Иво Конгалов. Оранжевият код заради високите температури нито повлия на качеството на футбола, нито попречи на отличените играчи и отбори да се забавляват на сцената под арката на Каменица – най-аплодиран беше Милен от "Бригада", който получи специална награда за уникалния си гол с ножичен удар на финала.

Макар времето да не беше на страната на аматьорите, всички се включиха не само във вълнуващите мачове, но и в атрактивните игри, които Каменица традиционно организира. В "Играй с вратаря" участниците трябваше да надделеят над местната легенда Андрей Маджаров. Бившият вратар на "Арда" (Кържали) се справи страхотно на вратата и отрази над 20 дузпи, като във финалната серия никой не успя да му вкара и стражът си спечели маркова топка Puma. В другата атрактивна игра за публиката – "Точен шут", през първия ден за финалите се класираха точно 27 момчета с точен мерник, но нито един не успя да порази и двете мишени за голямата награда от 365 литра Каменица.

Най-големият футболен турнир за аматьори, Каменица ФЕН Купа, продължава следващия уикенд с полуфинали във Велико Търново – на стадион "Ивайло" най-добрите 64 отбора от областта ще играят за първото място и класиране на Големия финал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация