Дунав 2010 стана шампион на Русе в Ариана Аматьорска Лига

18:57
Дунав 2010 стана шампион на Русе в Ариана Аматьорска Лига
Футболният отбор на "Дунав 2010" стана шампион на Ариана Аматьорска Лига в Русе, побеждавайки на финала "Питонго" с 2:1.

В решителния мач за титлата символичните домакини демонстрираха по-голяма класа и в края триумфираха с купата на шампионите. С достигането си до финала, и двата отбора придобиха правото да играят на големия финал на Ариана Аматьорска Лига във Варна между 3-4 септември. Всеки един от двата финалиста ще има шанса да представи подобаващо Русе и да се бори за уникалната награда на Ариана – приятелска среща с шампиона на България, Литекс Ловеч.

Бившият футболист на Дунав (Русе) Димитър Тотев награди първите три места в турнира, а областният управител Пламен Стоилов и председателят на БФС-Русе Димитър Димитров връчиха индивидуалните награди. Областният управител поздрави всички отбори за участието и пожела именно русенски отбор да бъде съперникът на Литекс във финалния турнир на Ариана. На трето място завърши отборът на "Булетс", който спечели малкия финал с 3:0 над "СК Марисан". Със сребърните медали се окичиха "Питонго", а купата и златните медали на шампионите бяха връчени от Димитър Тотев. Организаторите от Ариана бяха предвидили и четири индивидуални награди за най-добър вратар, голмайстор, феърплей на турнира и най-добра съдийска двойка. "Най-добър голмайстор" на турнира стана Станимир Миронов от "Дунав 2010" за своите 7 отбелязани гола в турнира. За "най-добър вратар" бе определен Красимир Дончев отново от състава на "Дунав 2010". Наградата за "феърплей" получи Юлиан Марков от отбора на "Парк Дизайн". Отличието се присъжда за най-коректна и честна игра в състезанието. "Най-добра съдийска двойка" стана тандемът Светослва Тодоров и Красимир Василев.

Турнирът Ариана Аматьорска Лига в Русе бе шестият от поредицата регионални срещи в рамките на непрофесионалното футболно първенство на Ариана. Общо 108 отбора с над 1000 играчи се състезаваха за купата в града. От тях "Дунав 2010" и "Питонго" доказаха, че имат място на финала, след като бяха най-убедителни през целия турнир. Бивши футболисти от близкото минало на "Дунав" (Русе) взеха участие в надпреварата. Те изразиха своите положителни впечатления от организацията и нивото на турнира, в който се включиха голям брой непрофесионални състави.

Мачовете от турнира Ариана Аматьорска Лига в Русе се превърнаха в истински спортен празник през изминалите дни за любителската футболна общественост в града. Над 5000 зрители наблюдаваха амбицираните за победа отбори, въпреки температурните рекорди през изминалите дни. Турнирът се провежда за втора поредна година. Тази година освен уникалната награда – среща с Шампиона на България, Ариана отправя и друго предизвикателство към футболистите аматьори. По време на финалния турнир в морската столица най-продаваната бира ще предостави възможността на един аматьор сред всички отбори-победители в съответните градове да стане част от професионалистите.

Талантът на турнира ще изкара няколкоседмичен пробен период в лагера на Литекс. Той ще бъде избран на базата на специфични критерии, с тристранно гласуване от представители на БФС, Ариана Аматьорска Лига и шампиона на България за сезон 2010/2011.

До момента регионални шампиони в Ариана Аматьорска Лига са отборите на "Ел Галактикос" (Стара Загора), "Даковците" (Плевен), "Рай-Комерс" (Пловдив), "Клетката" (София), "Бенефис 2011" (Благоевград). В продължение на няколко месеца до началото на септември ще станат ясни победителите в останалите градове: Бургас, Варна и Шумен. Следващият турнир Ариана Аматьорска Лига ще се състои в Бургас в два поредни уикенда (22-24 юли, 29-31 юли).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация