Манчини: Ние искаме да сме на финала

14:34
Манчини: Ние искаме да сме на финала
Треньорът на Интер Роберто Манчини отговори на въпроси на пресата по време на пресконференцията преди втората среща от 1/2-финала за Купата на Италия между Лацио и Интер

Ето какво треньорът на Интер успя да каже:

- Г-н Манчини, вие вземате с Вас всички футболисти от отбора, но вече сте взели решение кои от тях да получат почивка след срещата с Милан?

- Някои от тях ще починат, някои ще отидат на пейката, а някои ще играят, включително от онези, които играха срещу Милан.

- Много хора се изказаха, че ви е липсвала смелост през първото полувреме от дербито, как бихте коментирали това?

- Това изобщо не е истина. Няма такова нещо като липса на смелост. Ние никога не сме играли за равенство, нито в дербито, нито в която и да е друга среща. Ние можем да кажем, че Милан игра по-добре от нас в първата половина, но това може да стане в мач между два силни отбора. През втората половина ние допуснахме две попадения само за няколко минути и нашата реакция в последствие бе яростна. Критиката обаче не е проблем. В Лигата ние просто трябва да мислим за спечелването на трите точки у дома срещу Сиена и това е всичко.

- Интер изглежда леко уморен. Не смятате ли, че Вие трябва да промените вашата физическа подготовка за следващия сезон?

 - Не. Това са обичайните глупави неща, които всички казват, когато даден отбор има тежък период. Не много от тях разбират футбол, затова те идват с оферти за подготовка в Дубай и т.н.

- Възможно ли е мачът срещу Лацио да даде своето отражение за срещата със Сиена в неделя?

- Не. Всъщност, аз смятам, че е положително да играем толкова скоро. Ние искаме да достигнем до финала, и ние ще правим всичко, за да спечелим двубоя въпреки няколкото почиващи футболисти. Също така, това е мач, който идва след поражение и в този случай е по-добре да играем веднага и да го направим по-добре, а какъв по-добър шанс от този да победиш в един 1/2-финал за Купата на Италия.

- След пет години в Интер, Джовани Трапатони каза, че идва момент, когато натискът нараства с времето. И миналата седмица, Вие казахте, че се чувствате уморен ...

- Нищо не води до напрежение за мен. Аз смятам, че е нормално да бъдеш уморен след такъв дълъг период, особено ако тренировъчните занимания и мачове са били интензивни. Но това го има при всяка работа. Несъмнено, когато сте треньор на голям отбор напрежението е по-голямо, но това го има не само тук, така че аз съм свикнал с всичко това. Цикълите винаги завършват по-скоро или по-късно. И аз не знам колко ще продължи моя последен. Трудно е да се каже. Аз смятам, че ситуацията бе различна, когато Трапатони бе тук.  Той продължава да бъде номер едно, дори след конференцията му в Ирландия, където той бе просто великолепен и аз го поздравявам.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Shonty
07.05.2008 20:05

Кой е по-класния отбор е ясно на всеки, така че според мен 2:2 и Интер на финал.

plamen5rov
07.05.2008 19:23

Лацио са им специалисти на Интер, така че Манчини и Михайлович, може да почакат малко, тук нищо няма да се получи даром.... Дано само съдиите не свирят, така както винаги са го правели през последните сезони за Интер, защото винаги в решителни мачове за тях се свирят несъществуващи дузпи и се вадят на противниците червени картони, за да могат да ги улеснят!
Пожелавам на Лацио една хубава победа с резултат 3:1

Real_Mardid
07.05.2008 15:23

Пич тая вечер искам да ги изядете с парцалите