"Дърводелците" устояха на "Куршумите"

21:18
"Дърводелците" устояха на "Куршумите"
Полуфиналите на Каменица ФЕН Купа във Велико Търново завършиха успешно за тима от Ловеч "Дърводелците", които надделяха над бронзовите медалисти от миналогодишните национални финали "Куршумите".

Победата дойде след дузпи в последния мач, а резултатът след наказателните удари бе 2:0.

Под оглушителния рев на специалните вувузели на Каменица, двата най-добри отбора в региона не можаха да си вкарат гол в редовното време на финала и трябваше да решат спора помежду си с дузпи. При наказателните удари момчетата от "Куршумите" пропуснаха на два пъти при първите си две дузпи, а "Дърводелците" вкараха два гола, които им бяха достатъчни за победата.

И двата отбора се класираха за Големия финал през септември и ако се преборят с останалите регионални първенци, ще грабнат тазгодишната грандиозна награда – билети за мач на европейски отбор по избор.

В малкия финал победата бе за "МФК Булгари" (Велико Търново) срещу "Олд старс" (Велико Търново) след наказателни удари. Освен награди за четирите най-добри отбора в региона, организаторите връчиха и 3 индивидуални приза. Тимът на "Спартак" бе отличен като "Най-спортсменски отбор", Венцислав Стоянов от "Дърводелците", който се отличи с добри спасявания и вкарана решаваща дузпа на финала, бе обявен за "Най-добър вратар", а "Най-атрактивен състезател" на Хасково стана капитанът на завършилите на второ място "Куршумите" Светослав Енчев.

На четирите терена на стадион "Ивайло" във Велико Търново през двата дни на турнира се изиграха общо 64 мача, вкарани бяха 237 гола, а сред най-резултатните двубои имаше срещи, завършили с изразителни победи като 0:8, 7:0, 6:1 и 6:2.

Точно както мачовете от турнира, и атрактивните игри, които Каменица традиционно организира, бяха гарнирани с много емоции. През първия ден от квалификациите на "Точен шут" за финалите се класираха 36 момчета с точен мерник. За жалост, в последния кръг в неделя нито един не успя да порази и двете мишени за голямата награда от 365 литра Каменица. В "Играй с вратаря" участниците трябваше да надделеят над местната легенда Калоян Чакъров. Бившият вратар на "Етър" се справи страхотно на вратата и отрази над 20 дузпи, като във финалната серия никой не успя да му вкара и стражът си спечели маркова топка Puma.

Най-големият футболен турнир за аматьори, Каменица ФЕН Купа, продължава следващия уикенд с последния полуфинал в Мездра – на стадион "Локомотив" най-добрите 64 отбора от областта ще играят за първите две места и последните две квоти за класиране на Големия финал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация