С новата алея "Лондон-2012" си пожелахме успех на олимпиадата

16:48
С новата алея "Лондон-2012" си пожелахме успех на олимпиадата
Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, генералният секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов и временно изпълняващата длъжността посланик на Великобритания у нас Н. Пр. Катрин Барбер прерязаха лентата на нова алея в столичния Северен парк.

Идеята за нейното изграждане е на МФВС и Столичната община, като целта е да напомня за ХХХ летни олимпийски игри в Лондон - 2012 г. «Точно една година преди олимпийските игри в Лондон ще участваме в лекоатлетически крос. Трасето е 2012 метра. С това символично откриване ние очакваме да се случат хубави неща на нашите олимпийци и на България. Пожелаваме си този крос в бъдеще да стане традиционен. Бихме се радвали, ако участниците всяка година все повече и повече нарастват и по този начин да стимулираме здравето в съвременния начин на живот. На добър час и успешен старт! Пожелаваме си много успех и повече медали на олимпийските игри догодина», каза Свилен Нейков преди да поведе атлетите в масовия крос. Към добрите пожелания се присъедини и Белчо Горанов:

«За мен е чест да присъствам на това събитие. Надявам се Лондонските игри да бъдат по-успешни за нас от тези в Пекин.» «Скъпи приятели, днес, на 27 юли на площад «Трафалгар» президентът на МОК Жак Рох ще се обърне към олимпийците по света, но днес е празник не само за елитните спортисти, а за всички хора. 365 дни остават до началото на олимпийските игри и вие сте поканени», така г-жа Барбер приветства най-сърдечно участниците в кроса.

Главният секретар на МФВС Любомир Василев даде старт със сигналния пистолет на бягащите, сред които освен министър Нейков и г-жа Барбер, бяха много деца и професионални лекоатлети. Всички те ентусиазирано пробягаха трасето и получиха златни медали, а най-малките бяха зарадвани и със спортни пособия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация