БНТ1 излъчва програма на BBC за олимпийските игри в Лондон

12:44
БНТ1 излъчва програма на BBC за олимпийските игри в Лондон
Този петък, от 00:05 часа, БНТ 1 ще излъчи програмата на BBC, посветена на олимпиадата в Лондон 2012 "Една година до игрите".

Предаването ще бъде от най-емблематичното място "Трафалгър Скуеър", където преди 6 години лондончани посрещнаха новината, че са домакин на 30-те олимпийски игри от модерната ера. Президентът Жак Рох ще призове от мястото, където часовникът отбелязва 366 дни до началото на Олимпиадата, спортистите от цял свят да се съберат там след една година. Организаторите са готови с 88 % от спортните обекти, като ще отбележат датата със символичен скок в олимпийския басейн на Том Дейли.

Само зрителите на БНТ ще видят олимпийския парк в Източен Лондон- място, което някога се е използвало за бунище. Сега то се превръща в една невероятна градина между две реки, с елегантен олимпийски стадион, с капацитет над 85 000 души и плувен комплекс, с рекордните за този спорт 17 500 места. "Не че съм англичанин, но това е много по-красиво от басейна в Пекин -2008 г.", заявява пред Би Би Си сребърният олимпийски медалист на 1500 метра, легендата Стив Крам.

Шефът на организационния комитет лорд Себастиян Коу признава, че личният му фаворит сред всичките обекти е ... колодрумът, с цялата условност на сравненията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация