Барселона и Бил Гейтс обединиха сили срещу детския паралич

11:51
Барселона и Бил Гейтс обединиха сили срещу детския паралич
Барселона обединява сили с фондацията на Бил Гейтс в борбата с детския паралич.

В компанията на халфовете Андрес Иниеста и Сейду Кейта, треньорът на Барса Пеп Гуардиола и съоснователят на "Майкрософт" Бил Гейтс обявиха, че започват тригодишно партньорство срещу разпространяващата се болест.

"Както футболът е универсален спорт, който има силата да променя животи, така и ваксините са универсален инструмент за спасяването на човешки животи", сподели Гуардиола.

Болестта погуби 350 000 деца през 1998 година. Тогава започнаха световните усилия детския паралич да стане едва втората изкоренена болест досега след едрата шарка. През 2011 година само 4 страни в света остават ендемични, т.е. на тяхна територия дивия полиомиелитен вирус се разпространява от човек на човек неконтролируемо. Това са Пакистан, Афганистан, Индия и Нигерия.

"Имаме шанс да отбележим победа срещу детския паралич, но ни трябват шумни и темпераментни гласове, които да се включат в борбата", добави Гейтс.

Барселона ще мобилизира всичките си фенове, включително 18-те милиона във "Фейсбук", в борбата с болестта. Фондацията на Бил Гейтс пък ще използва снимки и видеа на Барса, за да подкрепя усилията им. И двете страни ще използват собствени средства, за да започнат промоционални и рекламни действия и няма да бъдат компенсирани за усилията си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

messyfan
29.07.2011 12:13

За кой ли път Барселона се доказва в световен мащаб извън футбола.Браво.Само аплодисменти за този НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ КЛУБ(МЕS QUE UN CLU*cool*.*wink*

tishowinner
29.07.2011 12:09

това е много хубаво от страна на гуардиола и на целия клуб барселона. Но защо ли на мен ми се струва че - уницеф , катар фондация , сега и това и садийте ша ги бутат на мачовете та пушек са дига

NABLUDATEL
29.07.2011 13:16

Абе не ви ли писна едно и също аз разбирам Барселона да са някакви средняци да кажеш бутат барса но те газят всичко по пътя не само с голове но и с футболна организация и игра !