Промени в движението заради откриването на "Арена Армеец"

14:02
Промени в движението заради откриването на "Арена Армеец"
24 екипи на КАТ "Пътна полиция" ще следят за спазването на реда при откриването на новата спортна зала на София в утрешния съботен ден. Това съобщи Марио Михайлов, главен инспектор в КАТ София, предаде репортер на БГНЕС.

От 7 сутринта се въвежда частичен ограничителен режим в района на залата. От 14 часа гражданите ще могат да паркират автомобилите си. Входът за откриването е от 15 до 17 часа. След 17 часа няма да бъдат допускани повече граждани. Инспектор Михайлов призова гражданите, които обмислят да присъстват на събитието с нерегламентирано издадени билети, първо да си "помислят" преди да влязат.

С багажи, алкохол и чадъри гражданите няма да бъдат допускани. Въвежда се промяна в организацията на движение от 15 часа утре до приключване на събитието. Предвижда се премахване на възможността леки автомобили да слизат от "Цариградско шосе" в кръговото кръстовище на 4-ти километър. За да се обезпечи максимално с транспортно обслужване откриването всички 10 линии на автобуси и тролейбуси, които се движат по "Цариградско шосе", преминавайки през 4-ти км, ще слизат в кръговото и ще спират на спирките от двете страни.

В момента се монтират знаците за спирките, които се разкриват пред самата зала. Те ще бъдат за тролей номер 4 и 11, както и за автобусите, които се движат по бул. "Асен Йорданов". Увеличава се интензитетът на движение по трамвайните линии, които се движат по бул. "Шипченски проход". "С това смятаме, че в голяма степен ще се осигури достатъчен обществен транспорт, който да позволи на хората да не идват със своите коли, които е апел към тях", каза заместник-кметът по транспорт Любомир Христов.

Водачите на автомобили, които обикновено минават през кръговото кръстовище, ще трябва да използват алтернативни пътища – например бул. "Драган Цанков" или бул. "Александър Малинов" в Младост. Общината е готова да осигури транспорт до по-късни часове след полунощ. "Трябва да сме наясно, че паркингът не предоставя 15 хил. места, колкото са местата в залата. Нека хората използват обществения транспорт", призова Христов. Тази организация на движение вероятно ще се въвежда и при други спортни събития.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация