Катания на пътя на славата

20:18
Катания на пътя на славата
На фона на евентуалното изпадане на Катания от Серия "А", Купата на Италия ще донесе на тима малко разнообразие и до известна степен ще отнеме от бремето на борбата за оцеляване в италианския елит. Техните надежди да се отдалечат от зоната за изпадане пропаднаха след загубата миналия уикенд с 1:2 от Реджина. Може би, играчите си мислеха повече за мача за купата срещу  Рома в четвъртък. "Синьо-червените" се бориха здраво в първия кръг на стадион "Олимпико", но бяха попарени от гола на Франческо Тоти, който даде преднина на "вълците" за втория мач.

Въпреки че възпитаниците на Валтер Дзенга изпитват трудности в лигата, те играят впечатляващо в мачовете си за Купата. Победиха Удинезе и Милан в предните кръгове и сега ще имат увереността да объркат плановете и на Рома. Катания имат шанс да играят за Купата на Уефа следващия сезон, ако стигнат до финала. С влизането на Интер в Шампионската Лига, европейската квота ще се падне на победителя за купата на Италия. Така че Катания може да сътвори история, особено ако изпаднат в серия "Б" следващия сезон.

В момента отбора не е в добра форма предвид последните 6 мача - 4 загуби и 2 победи. Двата мача, в които излязоха победители бяха у дома срещу Лацио и Наполи, така че домакините могат спокойно да се надяват на предимството, което им дават срещите за Купата пред собствена публика. От състава за тази среща ще липсват двамата нападатели  Джонатан Спинези и Такаюки Моримото. Спинези до момента е и водещия голмайстор за своя отбор.

Трофея досега не е бил печелен от сицилиански отбор, така че това е техният най-добър шанс за слава. Те нямаха късмет при загубата в първия мач, но самочувствието им трябва да е на ниво, а Валтер Дзенга очаква от играчите си да дадат всичко от себе си в битката с Рома .

 "Ние ще вложим всички сили в този мач и ще опитаме да достигнем до финала", каза треньорът.

Ще бъде вълнуваща битка, а едно е сигурно - "синьо-червените" ще има за какво да играят, ще дадат всичко от себе си и няма да се предадат без бой.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари