ЦСКА задържа Алауса, връща си Сакалиев през лятото

08:37
ЦСКА задържа Алауса, връща си Сакалиев през лятото
Кабиру Алауса, който остави много добри впечатления по време на зимната подготовка с ЦСКА, ще подпише договор с клуба, пише "7 дни спорт". Футболистът е спечелил доверието на шефовете и треньорското ръководство на "червените", които вече са започнали преговорите с неговия клуб за привличането му.

Сумата, за която Алауса ще премине при шампионите все още не е уточнена, но по непотвърдена информация тя е 450 хиляди евро.

Откакто дойде в началото на януари, Алауса отбеляза 2 гола за "армейците" срещу сръбския Ягодина и чешкия Виктория Пилзен.

Емануел Омодиагбе, другият нигериец, който бе на проби в ЦСКА, няма да остане в отбора. Причината е липсата на свободни места за чужденци извън Европейския съюз. Иначе Омодиагбе също се представи добре, но при наличието на Тодор Янчев и Виктор Мороз в средата на терена, преминаването му на "Армията" изглежда ненужно.

Междувременно, друг изненадващ трансфер, но през лятото е на път да осъществи ЦСКА. Нападателят на Спартак Варна Стойко Сакалиев може да се завърне при "червените" след края сезона, съобщава "Тема Спорт".

Футболистът е любимец на новите собственици от "Титан", които държат нападателят отново да играе на "Армията". От своя страна, Сакалиев никога не е криел симпатиите си към червения клуб.

"Да, съществува подобен вариант, но на този етап е рано да говорим. Договорът ми със Спартак изтича през лятото и тогава ще бъда свободен агент. За мен в момента най-важно е да съм здрав и да играя на високо ниво. Най-напред искам да помогна на Спартак да запази мястото си в елита. Разбира се, моето желание е отново да се завърна в ЦСКА, но дотогава има още много време", коментира футболистът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

armeeca83
13.02.2009 12:49

ок добре копуват но да мислят 4е идва време отново за лицензи. Да не стане като миналата година.Пак 6ампиони но без игра в европеиските турнири.Успех ЦСКА през пролетта.Донесете много радост на нас феновете

onzzy
13.02.2009 10:19

първо да трансферират томов в централния затвор *evil*