\"Бъдеще за Ботев\" срещу Димитър Христолов

10:59
\"Бъдеще за Ботев\" срещу Димитър Христолов
Фондация "Бъдеще за професионален футболен клуб Ботев 1912" е готова да преговаря за закупуване на "канарчетата" само при спазване на добри бизнес практики и прозрачни условия, съобщиха от Фондацията.

На 4-и февруари представители на организацията са изпратили покана до президента на клуба Димитър Христолов с искане за стартиране на финансов и правен анализ на дружеството за да може да бъде определена обективна цена, на чиято база да се водят преговори за закупуване на акциите на пловдивския тим. В следствие на поканата, адвокатското дружество, наето от Фондацията се е свързало с адвокат Недялко Шилев, който представлява настоящия президент на "жълто-черните".

Фондацията е получила отказ за допускане до извършване на финансов и правен анализ. Предложението на адвоката на Христолов е било Фондацията да се съгласи на предварително определена цена, едва след което да се пристъпи към одитиране на дружеството.

Фондацията "Бъдеще за Ботев" е отказала да поеме ангажимент за закупуване на дружество, чиито активи и пасиви не са оценени от независими одитори. От фондацията обявиха, че са готови да преговарят за покупката на Ботев при прозрачни условия и спазване на добри бизнес практики, както и да заплатят за акциите на тима обективно определена от независими одитори цена.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация