ФА Къп замества Висшата лига през уикенда

20:16
ФА Къп замества Висшата лига през уикенда
През идния уикенд почитателите английския футбол ще могат да наблюдават срещи от пети кръг на най-стария турнир в света. Битката, за купата на Футболната Асоциация в Англия, винаги е била носител на интересни двубои и нерядко сме ставали свидетели на изненади. Повечето срещи са в събота, а в неделя е дербито на кръга Евертън - Астън Вила на "Гудисън Парк". В понеделник Арсенал приема Кардиф на "Емирейтс Стейдиъм" в преиграване на среща от четвърти кръг на турнира. Ето и всички срещи от ФА Къп:

Суонзи - Фулъм, събота 14:45 часа

Домакините ще бъдат без своя голмайстор Горка Пинтадо, който наскоро претърпя операция. За елитния Фулъм участие в срещата пропуска Диксън Етуху, а Арън Хюс и Диоманси Камара са под въпрос.

Уест Хям - Мидълзбро, събота 17:00 часа

Наставникът на "чуковете" Джанфранко Дзола вероятно ще може да разчита на титулярните си защитници Валон Бехрами и Джеймс Томкинс, които имат контузии. На "Ъптън Парк" дебют ще направи чешкият полузащитник Радослав Ковач. Мидълзбро ще излезе без нападателя Марлън Кинг и защитника Крис Ригът, който е с разтежение.

Блекбърн - Ковънтри, събота 17:00 часа

Ел Хаджи Диуф и Аарън Мокоена няма да вземат участие за домакините в тази среща. Мениджърът на тима Сам Алърдайс заяви, че ще даде почивка на някои от титулярите, за да ги съхрани за следващия кръг на Висшата лига. В състава на гостите няма проблеми с контузени и наказани футболисти.

Шефилд Юнайтед - Хъл Сити, събота 17:00 часа

Треньорът на Шефилд ще гради състава си без Джейми Уорд, Лей Бромби и Артуро Луполи, а с травми са още няколко от основните футболисти на тима.
В Хъл Сити се надяват техният рекорден трансфер Джими Булърд да бъде възстановен и да участва в мача, а със сериозни контузии за гостите са Боа Майхил, Крейг Фейгън и Йън Ашби. Мениджърът Фил Браун обаче ще може да разчита на Антъни Гарднър, който се завръща след отсъствие от няколко месеца.

Уотфорд - Челси, събота 19:30 часа

Проблемите за новия мениджър на Челси Гуус Хидинк ще бъдат главно в защита, където капитанът Джон Тери е отстранен, а португалецът Рикардо Карвальо е с контузия. Добрата новина, е че Майкъл Есиен ще бъде на разположение на холандеца. Другият завръщащ се в тима е вратарят Петър Чех, който имаше травма в гърба. В състава на Уотфорд няма проблеми с контузии, както и с наказани футболисти.

Евертън - Астън Вила, неделя 16:30 часа

Наставникът на домакините Дейвид Мойс е без Фелайни и Луи Саха, както и Стивън Пиенар. За Астън Вила в мача няма да играе Гарет Бари, който е наказан за получаване на жълти картони. Мартин О\'Нийл е оптимист, че ще може да разчита на Люк Йънг.

Дарби Каунти - Манчестър Юнайтед, неделя 18:30 часа

Патрис Евра и Джони Евънс се завръщат в игра за "червените дяволи", като се очаква и Рио Фърдинанд да бъде на линия за двубоя. Големият отсъстващ в Юнайтед ще бъде нападателят Уейн Рууни. В тима на домакините няма проблем с контузени или наказани футболисти.

Арсенал - Кардиф, понеделник 21:45 часа

Под съмнение в състава на "артилеристите" е полузащитникът Аарон Рамзи, който все още се възстановява от контузия в коляното. Новото попълнение на "Емирейтс Стейдиъм" Андрей Аршавин няма право да играе срещу Кардиф, тъй като не е взел участие в първата среща, но нападателят Едуардо ще бъде на разположение на Арсен Венгер. Емануел Ебуе е наказан и ще пропусне този мач.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Barazite
14.02.2009 01:16

"Андрей Аршавин няма право да играе срещу Кардиф, тъй като не е взел участие в първата среща, но нападателят Едуардо ще бъде на разположение на Арсен Венгер"

Братле земи го махни това че ще ти се смее цял свят ако го види!!!Как може Аршавин да няма право да играе,пък Дуду има като и той не игра(беше контузен)???Това дали Андрей или който и да е ще играе го решава ВЕНГЕР

kluivert
14.02.2009 00:47

Така е той поема тима от Понеделник.А и искам да кажа на човека правел статията или превеждал я от Goal.com специално за Мача на Челси пише: Че Есиен е започнал тренировки а не че е в групата за мача... оправете си превода..

emzlatev
13.02.2009 21:32

Една малка поправка за мача Уотфорд - Челси. Хидинк за тази среща ще бъде само зрител и няма да води отбора. Дебют ще направи при гостуването на Астън Вила.