Анелка спаси ужиления от \"стършелите\" Челси

21:25
Анелка спаси ужиления от \"стършелите\" Челси
Пред погледа на новия си мениджър Гуус Хидинк и собственика на отбора Роман Абрамович, Челси победи като гост Уотфорд с 3:1 и се класира за следващия етап от надпреварата в ФА Къп. "Сините" минаха през туш, след като губеха с 1:0, но три гола на Никола Анелка решиха мача в полза на лондончани.

През първото полувреме срещата очаквано премина под натиска на Челси, но домакините се защитаваха смело и се оттеглиха при нулево равенство на почивката.

През второто полувреме Челси отново господстваше, но Дидие Дрогба и Франк Лампард не успяха да реализират изгодни положения. Най-фрапантният протуск направи Михаел Балак, който не успя да вкара от непосредствена близост.

Така се стигна до 69-а минута, когато току що влезлият като резерва Тамаш Прискин бе изведен сам срещу Петър Чех и с хубав прехвърлящ удар изведе Уотфорд напред.

Радостта на домакините обаче трая само 5 минути. В 74-а минута Никола Анелка изравни с акробатичен удар в наказателното поле на "стършелите". Минута по-късно отново Анелка засече с глава центриране и обърна мача в полза на Челси. В последната минута Петър Чех спаси лондончани от изравняване, а след това Анелка оформи и своя хеттрик за крайното 3:1 в полза на "сините".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

drummer
15.02.2009 01:36

Коментара си е добър, но за да бъдем напълно обективни, хубаво беше да се спомене, че гола реализиран от Тамаш Прискин беше от откровена засада.Но и това влиза в играта. А иначе Уотфорд при резултат 1:2 бяха близо до преиграване, но Анелка сложи точка на спора.

Redbula
14.02.2009 22:30

опааааа за кво унижение говорим като Челси диктуваше прз цялото време нещата а ония с 1 положение и хоп-гол. Айде моля ви се пишето по сносни коментари тва сиг. го е писъл някъв иде.т от Ливерпул или Манчестър !

cr7b9r10n17
14.02.2009 21:30

Интересно , били са с 2:1 А анелка е вкарал 3 гола в противниковата врата.3;1все пак , момчета!