Блатер иска плажния футбол на Олимпийските игри в Рио 2016

12:40
Блатер иска плажния футбол на Олимпийските игри в Рио 2016
Карлос Нюзман, президент на организационния комитет за  Олимпийските игри в Рио 2016, потвърди, че подкрепя инициативата на Сеп Блатер да превърне атрактивния плажен футбол в олимпийски спорт.

Международния олимпийски комитет ще разгледа възможността след края на игрите в Лондон, 2012, ако идеята спечели одобрението на Изпълнителния комитет да бъде подложена на гласуване на заседанието на МОК в Буенос Айрес, 2013.

Официалното предложение от страна на ФИФА ще бъде изготвено по време на изпълнителното бюро в Цюрих, 20 - 21 октомври, тази година. Новината беше съобщена от агенция "Реал-спорт", официален партньор на HAVAS Sport & Entertainment за България. В България плажния футбол се развива от 2005 година, като в държавните първенства, организирани от Комисията по плажен футбол към БФС, участват 6-те най- добри отбора в България. Националният отбор се намира на 26 място в ранглистата на Европа от 34 държави. Третия - финален кръг на Държавното първенство за 2011 година е на 27 – 28 август, в к.к. Златни пясъци, гр. Варна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация