Топ 5 на мачовете през уикенда (видео)

12:46
Отново е понеделник и отново сме изправени пред поредното издание на "Топ 5 на мачовете през уикенда", което екипът на winner.bg изготви за вас, за да бъдете съпричастни към радостите и неволите на някои от европейските отбори. В Италия дербито на кръга между съгражданите Интер и Милан беше украсено с три попадения, две от които в полза на "нерадзурите", а трите точки в тяхна полза на практика предрешиха нещата около спора за титлата. И докато залогът в този мач беше над резултатността, в срещата между Дженоа и Фиорентина се получи истинска голеада измерена в цели шест попадения за крайното 3:3. Магията наречена футбол не липсваше и по стадионите в Испания. Както обикновено обичайните заподозрени бяха грандовете Барселона и Реал Мадрид. Тук трябва да отдадем заслуженото и на съперника на каталунците в лицето на Бетис, който успя да прекъсне победната им серия, и макар да не победи, спечели заслужено една точка при крайното 2:2. Четири гола видяха и зрителите на стадион " Ел Молиньон" в Хихон, но за съжаление на повечето от тях всички те бяха във вратата на домакините. С два гола се отчете и капитанът Раул, като първият ще остане в историята, след като благодарение на него той се превърна в най-добрия голмайстор на "белия балет" изпреварвайки легендата Алфредо Ди Стефано. На Албиона се изиграха повечето от мачове за Купата на Англия, а отборът на Манчестър Юнайтед отново демонстрира класата си отбелязвайки четири гола на домакините от Дарби Каунти, макар и без участието на капитана на националния отбор на България Димитър Бербатов. Пет места, десет отбора и много голове, насладете им се!

№5: Дарби Каунти - Манчестър Юнайтед - 1:4



№4: Спортинг Хихон - Реал Мадрид - 0:4



№3: Интер - Милан - 2:1



№2: Бетис - Барселона - 2:2



№1: Дженоа - Фиорентина - 3:3

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

iksvel
16.02.2009 18:48

Холандското дерби не бе Аякс - Фейенорд, а ПСВ Айндховен - АЗ Алкмаар, който беше стотици пъти по-интересен от Дарби - Манчестър и поне толкова интересен, колкото останалите 4...

mibryamov
16.02.2009 14:54

До администраторите: мисля, че ще е по-хубаво да направите статия "Топ мачове от топ първенствата на Европа", защото Херта - Б. Мюнхен си беше къде къде по-интересн и по-заинтригуващ от всичките вашите изброени (в момента Бундеслигата има нов временен водач в класирането). А и не само този мач, също така не сте отразили Миланското дерби: Интер - Милан, холандското дерби: Аякс - Фейенорд, шотландското (което буквално връзва в кърпа другите европейски дербита и не случайно е на второ място в света след Бока - Ривер Плейт) Селтик - Рейнджърс и др. Моето мнение за вашата статия "Топ 5 на мачовете през уикенда" е, че подбирате срещите с повече голове. Не мисля, че това е критерий за подбор на топ мачовете в континента. А и понякога тези 5 мача мове да са 6, 7 или повече, както и по-малко. Ако някой от админите все пак се позамисли над идеята ми, благодаря му предварително.