Митал остава без пари от продажбата ЦСКА

11:01
Митал остава без пари от продажбата ЦСКА
Собственикът на ЦСКА Прамод Митал няма да вземе нито евро при продажбата на шампионите на "Титан". Това съобщиха пред "Меридиан Мач" два независими един от друг източника. Преди две години индийският милиардер закупи ЦСКА от Васил Божков за 14 милиона евро.

Цялата сума, която новите собственици ще преведат, за да се осъществи сделката, ще отиде в няколко направления. Основното е свързано с "Кремиковци", а останалите с текущите задължения на "червените". Само на треньори, играчи и мениджъри ЦСКА трябва да изплати около 1 милион евро. Отделно "армейците" имат да дават пари и на редица държавни институции.

Новите собственици на най-успешния български клуб имат срок до 10 март да се разплатят с "Кремиковци" и да погасят всички задължения на клуба, които могат да застрашат лиценза. Не го ли направят, сделка с тях няма да има. От "Титан" обаче се гарантирали, че ще извадят парите. Според запознати става въпрос за 11 милиона евро, които босовете на компанията Митко Борисов и Иво Иванов, трябва да осигурят за финализирането на сделката. Очаква се днес ЦСКА да се разплати с Кевин Амунике и треньорът Пламен Липенски. На първия клубът дължи 26 000 евро, а на втория - 13 000 евро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

leketoo
17.02.2009 13:39

Така като го гледам това изплашено тъмнокожо създание, си мисля, че той май не знае, че е държал ЦСКА. Кой знае колко са го удрусали нашите майстори-управници *sick*