Емил Велев: Да си треньор на Левски е опасно

11:11
Емил Велев: Да си треньор на Левски е опасно
Емил Велев проведе за първи път подготовката на Левски като старши треньор. По време на контролите в Турция "сините" играха на приливи и отливи, но факта, че винаги показваха свежест в края на мачовете, показва че отборът е в добра физическа форма. В края на подготовката "Меридиан Мач" потърси мнението на Велев за отбора и всичко около Левски. Треньорът бе както винаги спокоен и уверен, въпреки че отборът му вкарва трудно голове.

- Каква е оценката ти за подготовката в Турция?

- Като за втора част от зимния подготвителен процес, съм доволен. До толкова, доколкото направихме предвидените тренировки и мисля, че функционално сме почти готови да започнем втория полусезон.

- А игрово?

- Игрово - има още какво да се желае. Бяхме сполетени от доста контузии в Турция. Те не бяха сериозни, но бяха достатъчни, за да може доста от футболистите да не играят в предвидените мачове. Оттам ни се наруши постройката на игра.

- Как ще се реши проблемът с гола в Левски?

- За мен този проблем идва от липса на концентрация в точния момент. Имахме доста ситуации по време на контролите, но не успяхме да ги завършим по най-добрия начин. Вярно е, че в някои мачове създавахме и малко голови положения, но както се казва - кучето играе според тоягата. Общо взето във всичките контроли играхме срещу добри отбори, които предпочитаха да се защитават. Това допринесе за по-малкото ни голови положения. Проблемът е, че
дори и тях не реализираме.

- Доволен ли си от новите футболисти - Йордан Милиев, Фелипе да Коща и Христо Йовов?

- Милиев и Да Коща са нови в отбора и явно ще им трябва повече време за адаптиране. Не мога да кажа, че за 20-30 дни те са напълно готови да влязат в основния състав. Предполагам, че за тоталната им адаптация към Левски ще е необходим още месец. За Христо Йовов този проблем не съществува.

- Притеснява ли те фактът, че от ръководството на Левски анонсираха трансфери, което може да те лиши от възлов футболист в последния момент?

- Не се страхувам от подобна възможност. Говорих с президента на клуба. Тодор Батков ми каза, че продажби няма да има. Това ще е съставът за пролетния полусезон. Евентуално от лятото, ще видим.

- Има ли футболисти в Левски, които не заслужават да носят синята фланелка?

- Не бих казал. По-скоро има футболисти, които в момента не са на това ниво, което искаме да ги виждаме. Прекалено пресилено ще бъде, ако кажа, че в отбора имам хора, които не стават за Левски.

- От какъв футболист има най-много нужда Левски?

- Никога един класен футболист няма да е в повече. Ако се намери нещо класно, говоря за всички линии - защитник, нападател или халф, бихме го привлекли. Надявам се тук до два-три дни да имаме развитие за един футболист. Той не е българин, но няма да взима мястото на чужденец, защото има подходящ паспорт.

- Ще бъде ли Левски по-силен през пролетта?

- Надявам се. С всеки изминал ден, футболистите се опознават все повече и повече. В отбора има много чужденци, а и новопривлечени. На тях им трябва време за сработване.

- Какви са шансовете на Левски за титлата?

- Амбициите ни естествено са, да запазим първото място в класирането да края на първенството. Не мисля, че може да бъдем изненадани от този или онзи отбор. Може да бъдем изненадани единствено от себе си. От играта ни и желанието за победа. Целите пред Левски са титла и Купа на България и въобще не искам да обсъждам дали ще ги спечелим или не.

- Какво знаеш за ЦСКА?

- Знам, че са направили добри мачове в Албена и предишните контроли. ЦСКА е добър отбор и битката за титлата ще бъде оспорвана до края. Включвам в това число и Литекс, който направи добра селекция. Те взеха много опитни футболисти, което е доста важно. Аз обаче разчитам на класата на моите играчи, която знам, че е голяма и се надявам да сме шампиони.

- Има ли "змии" на "Герена", които чакат твоя грешка, за да почнат атака срещу теб?


- О, да. От край време си е така. Треньорът в Левски е на много ветровито място. Този пост е нещо изключително опасно.

- Защо се получава така?

- Защото всички искат да са треньор на Левски. Целите са високи и никога не може да си спокоен за мястото си.

- Ако разполагаше в този момент със 100 000 000 евро за селекция, какво щеше да направиш?

- За 100 милиона?! Сигурно ще взема трима класни футболисти. Първи в списъка ми ще бъде Роналдиньо… Ще взема още Ибрахимович и Франк Лампард. Дано да стигнат парите за тримата (смее се).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

drummer
01.03.2009 19:23

Абе извинявайте, вие сериозно ли мислите че Кокала е, .......треньор ? Той повече ще бъде запомнен с фразата, "Ей-и-и, голям ташак сме" и с това, че е запълнил ....щата в Левски ! *devil*

DoN_vOLen
19.02.2009 20:12

абе да ме иэвиняват наи-големите "лекета " (червения престижен клуб *smile* абе хора как се чувстват маиките ви вечер *stop* )

KILLna7
17.02.2009 15:59

А би ли ми казал с какво ти се аргументираш?Давам пример Наркомана рабех и т.н. (че не ги помня).Ти да не си нги светил докато са се дрогирали.И съм сигурен че тези изказвания не бият на даване на мнение а на заяждане с левскарите.И по темата какво да кажа.И за мене като за повечето тоя не става за треньор,дори и на селски отбор.Ако наистина е добър треньор втория полусезон ще си проличи.Така втория ми въпрос и последен е от мачовете между левски-бате и левски-жилина и левски-олимпик марсилия и левски-т.н. за кой отбор беше???

leketoo
17.02.2009 15:06

KILLna7 нямам намерение да те обиждам, нито семейството ти, както очевидно правиш ти. Не мисля, че трябва и да ти отделям внимание, по простата причина, че си завършен идиот. Всичките ти коментари са насочени към мен!!! Има новина, която аз коментирам, това, че ти не можеш да изтъкнеш достатъчно футболни аргументи за нея и пишеш колко зле съм бил аз на всяко едно място, доказва само, че си .....ограничен. Излишно е да коментирам повече.......за БЪЛГАРИЯ!

KILLna7
17.02.2009 14:35

Не ги пи.И аз го карах и майка му го кара да ги пие и неще и неще.Тя жената така се притесни добре че бях там та да я успокоя.После беше много доволна и след 9 месеца мойе да има и второ леке.А сега страхливецо имам няколко въпроса питам те като човек отговаряш ми като човек .Просто и ясно не се караме не се биеме.Та на мача Швейцария-България от кой отбор беше??????????????? *wonder*

Docker
17.02.2009 14:28

а бе,leketoo ,а ти хапчетата пи ли си днес?

leketoo
17.02.2009 13:37

Ае Кокал, ми ти нали за това пиеш хапчета? Представям си какво е ако си тренер на Юнайтед, Арсенал или Барса примерно. Той "синия" отбор се бори на много фронтове и за това много напрежение! Споко, сега като отпаднете от ШЛ(хахахаха), ще мислиш само как да вкарате гол в "А" група *joking* Тоя е готов за сериал, след Тити Папазов в "Забранена Любов", него трябва да извикат *sick*