Илиан Илиев: Трябва да сме агресивни

11:54

Илиан Илиев: Трябва да сме агресивни
Старши-треньорът на Берое Илиан Илиев говори пред Beroe Online след срещата на Берое с Любимец 2007 спечелена с 2:1. Наставникът коментира игрово срещата, състоянието на завърналия се в игра след доста дълго време Слави Жеков, както и липсващите футболисти Евгени Йорданов, Диан Генчев и Рангел Абушев. Специалистът сподели и очакванията си за мача с Калиакра след 10 дни.

- Коментарът ви за днешния мач г-н Илиев? Две полувремена, два различни състава. Как видяхте мача?
- Мисля че Влади Златинов и Владислав Ямуков играха цял мач. Вижте, ние контролата я направихме да се изиграе, но вчера имахме две тежки тренировки и вие видяхте как първите 30 мин. стояхме добре. Вкарахме си два гола, но след това си пролича умората и допуснахме гол. За това и направихме промени. Мислехме някой хора да играят повече, но умората си каза думата. От старанието съм доволен, това че има напрежение се усеща. Има проблеми при боравенето с топката от хора, които знаем че могат, а се бърка от напрежение. Така с повече влагане в тренировките и с повече хъс в мачовете ще излезем от това положение.

- През първото полувреме се забелязаха някой неточности в защита и се наложи Скорчев да се намесва решително.

- Пак казвам че като поведохме 2:0 вместо да си я подаваме ние допуснахме няколко контраатаки, които застрашиха нашата врата, но го отдавам на умората и поради нея не можехме да бием човека с топката.

- Какво е положението със Слави Жеков? Връща се на терена след дълго отсъствие. Как се чувства функционално?
- Функционално със сигурно е добре, но пък игрово е далече. Ще има и страх, но се видя, че може да влезе в мача. Дори влезе доста твърдо в единоборствата. Постепенно ще влиза в игра. Той е футболист, който дава живец не толкова с играта с топка, колкото с движението по терена и пресата която упражнява над противника.

-Какво е положението на Евгени Йорданов, Диан Генчев и Рангел Абушев, които не взеха участие в този мач?
- Дидо има проблем с коляното от последния мач. Абушев е с болки в адукторите, Евгени също. Затова и тримата не взеха участие в мача.

- Доволен ли сте от изявите на Скорчев който изигра цял мач?
- Доволни сме. В такава ситуация не е лесно да излезеш и да играеш. По принцип винаги ни е било трудно срещу Любимец, но направихме доста стойностни неща, няколко пъти просто трябваше да насочим топката във врата. В такива мачове се гради самочувствие. Когато има напрежение в отбора както при нас сега, трябва да се компенсира със физика и себераздаване.

- Предстои мач с Каварна, където пак ще има напрежение. Как го виждате мача?

- Със сигурност не очаквам красив мач. Не очаквам да играем така с топката както с Локомотив (София). Дай Боже да играем повече с нея и да не допускаме грешките от предходните мачове. И при двете ни предходни гостувания и в Ловеч и в София според мен стояхме добре игрово. Така че се надявам да покажем добра игра, да бъдем по-агресивни и да имаме позитивен резултат.

- Ще има ли някаква почивка за футболистите?

- Ще има. Вчера тренирахме двуразово, днес контрола, утре тренираме двуразово. Сутринта в петък също. Всичко това е да може футболистите да се отърсят от напрежението.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

beroeultras
08.09.2011 02:39

Трябва да напуснеш отбора, мишкар такъв ! отивай в левски копеле смешно