Тодор Батков: Чакам пълен успех над ЦСКА

17:50
Тодор Батков: Чакам пълен успех над ЦСКА
"Изненадан съм как част от феновете приемат Вили Вуцов", твърди босът на Левски.

Ултрасите на Левски подготвят атака срещу ръководството на Левски. Това ще се случи на мача ЦСКА - Левски. Главната атака срещу управата на "сините" обаче се очаква да бъде на Левски - Славия.

"Каквото ще става, ще става на Левски - Славия, защото срещу ЦСКА все пак трябва малко или много да подкрепяме отбора", говорят върли почитатели на Левски. Във връзка с актуалните въпроси около "синия" клуб, представител на Winner.Bg потърси Тодор Батков.

- Г-н Батков, какво очаквате от ЦСКА - Левски, с треньор Вили Вуцов и в ненормалната обстановка около "синия" клуб?

- Не мога да очаквам друго, освен успех за нашия отбор. Всички смятат, че ЦСКА ще победи, и то с повече от един гол, но аз разчитам нашият отбор да се мобилизира и да се представи на върха на възможностите си.

- Феновете обаче се подготвят за нова атака срещу Вили Вуцов, дори не крият негативното си отношение и към Вас?

- Говорите за отделни почитатели на Левски. Сигурен съм, че с успехите, Вили Вуцов ще бъде приет добре. Малко съм изненадан от приемането на новия ни треньор. Ако Вуцов бе станал наставник на ЦСКА, разбирам така да го посрещат, ама в Левски?!

- Защо избрахте точно Велислав Вуцов?

- Обадих се на Велислав, казах му че Станимир Стоилов е освободен и го питах дали би искал да работим заедно за Левски. Той прие на драго сърце, без да каже искам това-онова. Постъпи като истински левскар!

- Ще разкриете условията в договора на Вили Вуцов?

- Договорът е за две години плюс една.

- Какви цели сте поставили на Велислав Вуцов за следващия сезон?

- Те са ясни - титла, купа и много победи в Европа. Не желая да форсираме нещата, но няма да чакаме дълго добрите резултати. Знаем, че положителните резултати няма да дойдат лесно и бързо, но ние нямаме време да чакаме дълго. Положително е, че имаме висок коефициент за международните срещи. Все пак няма да поставям като задача спечелването на купата на УЕФА.

- Само заради загубите от Черноморец и Локо Сф ли махнахте Мъри и Наско?

- Причините винаги са комплексни. Бяхме се разбрали, че ще са в Левски, докато преценя, че са необходими. С помощта на двамата Левски постигна много големи и хубави неща. Заедно решихме, че трябва да обновим отбора, но това не донесе необходимия ефект... Най-ме заболя, че го няма левскарския дух. Видяхте колко трагични бяхме срещу Литекс за купата на България. Още тогава се замислих за промените. Винаги се случва да се постигнат не добри резултати, обаче да нямаш дух, воля, това е нетърпимото. Подразни ме и отношенията между играчите. Не може едни да се мърдосват по терена, а други да ги хокат като пъдари. Къде е професионализма?!

- Признайте, че напоследък нямахте необходимото доверие на Наско и Мъри! Дори се говори, че Наско вече нямал права да осъществява трансфери, а това било приоритет на ваш приближен - Петьо Заберски?

- Да, мисля, че имаше липса на доверие. Но не защото са ме подвели или защото има нещо конкретно. Просто доста се наслоиха нещата. По принцип, винаги съм гледал да не се бъркам в нещата им, защото не е моя работа.

- Ако нещата не потръгнат с Вили Вуцов, навярно и с него ще постъпите по същия начин?

- Естествено, но преди това ще получи необходимия кредит на доверие.

- Колко голям е кредита на доверие към Вили?

- Колкото е необходим.

- Ще предоставите ли самостоятелност за вземането на решения на новия треньор?

- Аз си имам прекалено други задачи, където трябва да вземам решения, за да изземвам правомощията на спортно-техническото ръководство на клуба.

- Смятате ли, че хората на Наско и Мъри ще поискат бързи трансфери в чужбина? Не мислите ли, че може да не се раздадат напълно срещу ЦСКА?

- Истинският левскар винаги ще се представи на върха на възможностите си срещу ЦСКА. Убеден съм, че онези, които излязат със синята фланелка на "Българска армия" ще се раздадат максимално. Видяхте как нервно реагира Гошо Петков след гола от Локо Сф... Той показа, че наистина го боли за Левски.

- Има ли конкретни действия за завръщането на "Герена" на Георги Иванов, Седрик Бардон, Тодор Колев, както и за привличането на Георги Христов, Мартин Камбуров...?

- Който трябва работи по селекцията. Не е тайна, че това са футболисти с добри качества и най-важното с характер. Искаме ги! Действа се! Трябва отново да изградим силен Левски!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vladomin_
10.05.2008 20:07

Има розови очила да са му честити. Изгони един от най-добрите треньори у нас. Назначи, един ненормалник и един алкохолик за технически директор.

thebest68
09.05.2008 20:09

браво батков точно така се прави никой не е по голям от левски бравоо.. левски е вечен

siboko
09.05.2008 19:55

Тоя не е пиян а е надрусан.Бахти и противната физиономия дето има.