Александър Томов: Такъв мач не може да се урежда

18:03
Александър Томов: Такъв мач не може да се урежда
"Почнахме да мислим за Шампионската Лига", твърди шефът на ЦСКА.

Равенството 1:1 в така нареченото вечно дерби (въпреки, че съществува от 60 години) предизвика изблици на недоволство от страна на футболистите на Левски и ЦСКА, въпреки че то напълно ги устройва.




"Изпуснахме много положения", е акцента от коментарите от ЦСКА.

"Генов даде измислена дузпа срещу нас", констатираха от Левски.

Веднага след края на двубоя обаче "сините" и "червените" запалянковци се обединиха в изявленията си: "Защо уредихте мача?", "Направиха шпалир на Вуцов". "Всичко бе предварително ясно".

За тези и много други неща, след вечното дерби Winner.Bg потърси президента на ЦСКА Александър Томов:

- Г-н Томов, честита 31 титла! Как ще ни убедите, че ЦСКА-Левски 1:1 не бе уреден?

- Щастлив съм, горд съм, тъй като напълно заслужено станахме първенци - цял шампионат не се намери отбор, който да ни победи. Преди около година никой не очакваше подобно нещо да се случи . Титла, рекордна мачове без загуба, голяма преднина пред Левски, какво повече да искаме. Яд ме е, че не победихме в дербито, но ремито не можа да ни развали празника ни.

- Уреден ли бе мача?

 - Такава среща не може да се урежда. За ЦСКА - Левски всяка година се говори, че е бил спазарен, тази година не направи изключение. Все пак забележете, че ако Сашо не бе уцелил гредата, ако Тошко Янчев не бе пропуснал изгодните си ситуации, двубоят щеше да завърши по друг начин. Имахме повече положения, но нямахме късмет. Сигурен съм, че следващия път ще победим Левски. Показахме, че сме най-добрият отбор в България.

- Как ще ни убедите, че титлата е заслужена, след като ЦСКА не показа добра игра през сезона, едва в последните няколко кръга футболистите на Младенов демонстрираха някакви моменти от красивия футбол?

 - Титлата спечелихме благодарение на общите усилия, на дисциплината и на изпълнението на заръките на Стойчо Младенов. Доволни сме, че от ден на ден ЦСКА играе все по-добре.

- Как ще коментирате плакатите на стадион „Българска армия”, които бяха разположени в сектор "Б": "Собственик-идиот и треньор-нещастник", "Твоето време свърши", "Адвокатче, върви си, докато можеш", "Вуцов, вън"

- Това не е наш проблем. Видяхте, че нашите фенове се връщат на стадиона, ликуват.

- 16 т. преднина пред Левски, това е отлично постижение?

- Разликата наистина не е никак малка. Дори най-големият ми съперник Тодор Батков ме поздрави. Хубаво е когато противникът те признава и уважава. Ще се опитам да направим няколко рекорда - да завършим шампионата без загуба, да не допуснем повече от досега отбелязаните 10 гола в нашата врата, да завършим с огромна преднина пред втория.

- Какво ще направите, та ЦСКА да не бъде като брашнен чувал в Шампионската лига?

 - Вече започваме да се готвим за Лигата на шампионите. Първият ни лагер вече е уреден, сега се работи по другите. В Лигата няма да ни е никак лесно, особенно, ако ни се падне Арсенал или Барселона. Трябва да направим добра селекция, защото в европейските мачове е важно да изглеждаме подобаващо. За нас е нужно за ЦСКА отново да се говори като за евробоец, да си върнем европейското присъствие, така, както бе в миналото. Време е ЦСКА да се върне в сърцето на футболна Европа. ЦСКА е доказвал, че може да преодолява големи отбори, към това ще се стремим в Шампионската лига.

- ЦСКА ще попадне във втория предварителен кръг за Шампионската лига, което означава, че "червените" трябва да изиграят 4 мача преди да влязат в групите. Може ли да ЦСКА да успее?

- Към това ще се стремим.

 - Към Велизар Димитров има интерес от Малага (Исп) и май няма да е с ЦСКА в Шампионската лига?

 - До месец ще се знае неговото бъдеще.

- А какво е бъдещето на Йордан Тодоров?

- Най-вероятно ще бъде продаден.

- Изплатени ли са всички пари на играчите?

- Всичко е наред.

- Да, но през годината не бе така?

- Имахме трудни моменти, но се справихме.

- ЦСКА как ще оправи натрупаните дългове? Може ли да се каже, че "червените" са "кредитен милионер"?

 - Дълговете са към дъщерни фирми на "Кремиковци". При продажбата на ЦСКА ще се нулират.

- Украинецът Жеваго ли ще е новия собственик?

- Докато не бъде финализирана сделката, нямам право да изнасям информация.

- От коя държава е новия собственик на 31-кратните шампиони? От Украйна?

 - И това не бива да коментирам. Нищо не мога да говоря, което е свързано с покупката на ЦСКА.

- Тези дни Гъргоров разкри, че играчите имат да получават доста пари?

- Бадема няма право да изнася неща, които се случват вътре в клуба или в отбора. Чакам доклад от Емил Костадинов. Ще го получа във вторник, след това ще научите решението ми за Гъргоров. В ЦСКА трябва да има ред и дисциплина. Не може да се говори срещу по-висшестоящ, срещу по-възрастен.

- Да, но Костадинов обиждал някои от футболистите, като казвал: "Какви пари искаш, като теб никой не ще да те купи"?

- Не мисля, че е казал подобно нещо.

- След тези разкрития, каква ще е съдбата на Гъргоров? Ще го задържите ли в ЦСКА?

- Всичко ще се разбере след срещата с Вихрен в Сандански. За него е по-добре да остане в ЦСКА, вместо да стои в неизвестност в Страсбург.

 - Как ще коментират канонадата от бомбички, счупените седалки на "Българска армия". Някои отбори ги наказват за хвърлен предмет, а феновете на Левски счупиха около 1000 седалки и ги метнаха към терена... Ще доживеем ли ЦСКА и Левски да бъдат лишени от домакинство, а не това да се случва само на малките клубове?

- Почитателитена Левски се държаха безобразно, изпотрошиха стадиона ни. Това не е европейско поведение - държаха се като хамали. Нашите ултраси не се бият помежду си, така, както постъпват "сините"

- Да, но вашите запалянковци обстрелваха с камъни автобуса на Левски, уцелили са помощник-треньора Емил Велев и футболиста на "сините" Еньо Кръстовчев? В Дисциплинарния правилник има наказание за 10000 лева и лишаване от домакинство за 2 срещи за подобно провинение?

- Стадионите в България не отговарят на условията за необходимата безопасност. В такава ситуация полицията е безсилна да въведе ред.

- Ще се получи следния парадокс. Дисциплинарната комисия ще лиши ЦСКА от домакинство, а през лятото Изпълкомът ще гласува вече да не се играят мачове без публика?

 - Нямам представа.

- Напоследък стана модерно успехите да се посвещават на някого. На кого ще посветите 31-ата титла?

- На нашите фенове. Те я заслужават напълно. Хайде стига приказки, нека се порадваме на титлата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Gonzo_85
12.05.2008 10:49

Туи цска - то големи боклуци били бе
кво ми говори тоя за барса или арсенал те първият мач още ще отпаднат няма да има смисъл от реванш дори

bat_boiko21
11.05.2008 22:46

тоя томов и майка си би продал ако имаше на кой па тоя мач не бил спазарен

Nikilandjelo
11.05.2008 22:26

хаха, като чета това странно интервю, имам чуството, че и ЦСКА се замесиха в големият бизнес, ще стане нещо интересно в Шампионска лига, така де само Арсенал и Барселона как ще ги оправим..уф, дано не са те..

krasen_g
11.05.2008 20:12

Томов,
ние сме феновете на ЦСКА, а не работници на "Кремиковци"! Тези глупости ги разправяй на хората, когато те попитат как ще им платиш!