Новите собственици остават Илиан Илиев в Берое

16:23
Новите собственици остават Илиан Илиев в Берое
Илиан Илиев има пълното доверие на новите собственици на Берое от "ТЕЦ Марица Изток 2" ЕАД, които придобиха 100% от акциите на отбора от Стара Загора.

Илиев поиска от предишното ръководство да се раздели с отбора като логична мярка след петте поредни загуби, защото бе твърдо убеден, че е нужна промяна в съблекалнята, за да могат играчите да излязат от кризата. След проведени срещи ръководството на Берое и Илиан Илиев все пак взеха решение треньорът да остане в отбора и да го води и в утрешната среща с ЦСКА. Новите собственици обаче обявиха днес, че Илиан Илиев остава начело на отбора.

Основна цел пред ръководството е да работи съвместно с Община Стара Загора в посока развитието на футбола в региона – представителен отбор и детско-юношеска школа, които да завоюват високи позиции, като с това се повиши имиджът на футболния клуб. Всички действия на новото ръководство на клуба ще бъдат изцяло съобразени с установените законовите норми и правила. Новият собственик ще направи всичко необходимо футболният клуб да бъде обезпечен финансово и материално, като по този начин да се гарантира спокойствието и успешната работа на треньорския щаб и футболистите. Новият Съвет на директорите на ПФК Берое – Стара Загора, подкрепя и застава изцяло зад треньора Илиян Илиев, треньорския щаб и футболистите, като дългосрочната програма за развитие на клуба е свързана именно с тях. С придобиването на футболния клуб, "ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД отново заявява своята отговорност и ангажираност за развитието на спорта не само на регионално, но и на национално ниво, обявиха новите собственици на "зелените".

Всичките 50 000 акции на футболния клуб, равняващи се на 100% от капитала му, вече са собственост от 14 септември на "ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД. Прехвърлянето на акциите стана безвъзмездно, под формата на дарение от досегашните им собственици СНЦ "Бизнесът за Берое" (49 999 акции) и СНЦ "Национален фенклуб Берое - Стара Загора" (1 акция). Избран е нов Съвет на Директорите в състав: Илко Русев, Наско Шилигарски, Боян Боев, Диляна Лейчева, Белчо Белчев, Васил Драголов и Михаил Боиндруков. Преместено е седалището на акционерното дружество в с. Ковачево (където е седалището на ТЕЦ "Марица Изток 2") и е гласуван нов устав. Други промени на този етап няма.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Chelsea_FanBlue
17.09.2011 07:28

Значи оставЯт Ил. Илиев в Берое?! Сега му е паднала да напляска цеца. Успех! *thumb_up*