Еспаньол хвърли бомбата на \"Камп Ноу\"

22:56
Еспаньол хвърли бомбата на \"Камп Ноу\"
Последният Еспаньол хвърли бомбата на съботната вечер във футболна Европа, след като победи Барселона с 2:1 насред "Камп Ноу" в каталунското дерби от 24-я кръг на испанската Примера. Загубата е едва втора за тима на Пеп Гурдиола, но след поражението разликата между неговия тим и втория Реал Мадрид вече е 7 точки.

Първото полувреме завърши без голове, но в 38-а минута Сейду Кейта от домакините бе изгонен. След почивката бившият любимец на феновете на Барса Иван де ла Пеня откри за закъсалия гостуващ тим в 50-а минута. Пет минути по-късно отново той направи кошмара за Барселона пълен с втория си гол в мача.

Яя Туре върна едно попадение за Барселона в 62-а минута, но до обрат не се стигна и Еспаньол изненадващо се поздрави с успеха.

Реал Мадрид размаза Бетис с 6:1 и записа 9-а поредна победа в Примера. "Кралския клуб" набързо поведе с 3 гола, след като Гонзало Игуаин и Клаас Ян Хунтелаар на два пъти още до 24-а минута направиха резултата класически. Рикардо Оливейра намали, но до почивката Раул с два гола и Серхио Рамос покачиха на 6:1. "Белия балет" се задоволи само с толкова и през второто полувреме голове на паднаха.

В друг мач игран тази вечер Виляреал победи Спортинг Хихон с 2:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bajanaka_
22.02.2009 17:21

Мн се изнервих просто не можех да повярвам ,щях да счупя телевизора доро ,просто няман думи,тва не е нормално ,след толкова победи да дойте загоба не от кои да е ,а от градския съперник(последен)и то на КАМП НОУ .Е сега вече реал ще си повярват че могат да ни стигнат и драмата те първа предстои според мен(дай боже да греша)

PlamenKisov
22.02.2009 11:49

Соред мен Барса почва да върти номерата на Интер от миналата година

vili0
22.02.2009 09:29

MB_KrisS ауе засилисе некаде уе тапанар

Jayfrog
22.02.2009 04:25

Време беше и те да се издънят.Следващите са Ман Ютд *smile*

lubo_309
22.02.2009 02:42

вече хората, които се занимаваме ериозно с прогнозите на мачовете трябва да внимаваме кой с колко води и за какво играе. много ясно е че като имаш аванс от 10 точки и ти предстои мач от шл ще се съсредодочиш в/у 2-рото. др е въпроса че баса изпуснаха лесни 3 точки вкъщи, които допълнително наляха масло в оганя на битката за 1-вото място

MB_KrisS
22.02.2009 01:07

ХАХАХА Барса били пуснали на градския си враг ХАХАХА. Това са думи на болните мозъци и кървящите сърца на феновете. Сигурно заради това Кейта си изкара червен картон и Абидал се контузи. Лисицата не може да стигне гроздето и затова казва, че е кисело. Не можахте ли с друго да се утешите *joking* Разберете, че от тук нататък почват трудните мигове за Барса. Това беше краят на добрата ви форма.

emzlatev
22.02.2009 00:22

Може да прочетете и следното:
Пеп Гуардола: Искам Еспаньол да остане в елита, за да се запази искрата от това дерби
Треньорът на Барселона Пеп Гуардиола заяви преди дербито срещу Еспаньол, че уважава много градския съперник и се надява той да остане в елита и да подобрява играта си, съобщава испанското издание "Ас". Младият специалист не пропусна да отбележи, че ако неговият тим успее да постигне победи в следващите 2 мача - срещу Еспаньол и Лион за Шампионската лига, то това ще означава голяма крачка напред към реализирането на целите на клуба.
"Еспаньол е добър противник и се надявам те да останат в елита и да подобрят играта си. Това дерби между тях и нас е наистина нещо много хубаво за града. Има много публика на стадиона, продават се вестници и се шуми около този мач. Желая им само успех за напред, но това си зависи само от тях. Те определено са отбор с потенциал и очакваме труден мач срещу тях. Ако успеем да спечелим срещу Еспаньол и Лион ще направим голяма крачка напред към осъществяването на целите си", заяви Гуардола.

Kalinho
22.02.2009 00:19

А дали просто Барса не са си легнали на градкия си съперник все пак му трябва малко помощ а и букитата да изкарат някой лев

incrediblefan
22.02.2009 00:18

Хаха ...миналия кръг когато Барцелона се издъниха, феновете им викаха, че няма място за притеснение пък сега какво стана *joking*

emzlatev
22.02.2009 00:14

Много бързате да се радвате на загубата на Барса, но не можете да погледнете по далеч от носа си. Първото нещо което изглежда забравяте, е че в Испания ако два отбора имат еднакви точки не се гледа головата разлика, а само головете помежду им. Второ двата отбора са от един град, единият е едноличен лидер с аванс от 10 точки пред втория, а другият е на последно място потенциално изпадащ ако загуби тази среща. Какво са за Барса 3 точки - нищо, но за Еспаньол са страхотен старт за спасение, кой друг ще им помогне, ако не градският им съперник. Барса имаше тази възможност и го направи. Ако не Ви се вярва погледнете предвиждането ми за този мач. Не бързайте да злорадствате, в момента Барса е най-добрият отбор в света, те могат да победят всеки без значение къде играят. Не съм гледал мача и за това ще ми бъде интересно с какъв състав са излезли да играят. Но за истинските фенове на Барса, не унивайте победите отново започват още от Франция срещу Лион.

MB_KrisS
21.02.2009 23:15

Головата разлика не може да бъде стопена, но точковата е напълно възможно вече. Другия кръг Барса се дънят отново в Мадрид срещу Атлетико и всичко почва наново. Барса намериха перфектния момент да излязат от форма, точно преди мачовете с Лион, а Реал вече са с 9 поредни победи, след загубата на Ноу Камп. Преди две години именно Еспаньол лиши Барса от титлата...всичко се повтаря *thumb_up*

colo_colo_chi
21.02.2009 23:06

Много добре стана че ще има интрига до края на сезона Барса загуби 5 точки за 2кръга ,а Реал стопи 9 гола от головата разлика на Барса .Това е добре за футбола,пожелавам късмет на двата отбора в ШЛ,както и на техните фенове .COME ON YOU SPURS *smile*

ForzaMilan1899
21.02.2009 23:00

НЕ НЕ НЕ НЕ.Това не го вярвам...ще умра *angry* *sad* *sick* *evil*