Защитник на Акрингтън в тежко състояние след сблъсък с вратар

11:11
Защитник на Акрингтън в тежко състояние след сблъсък с вратар
18-годишният защитник на Акрингтън Том Бендър, който получи тежка травма по време на вчерашния мач от 2-и кръг на турнира "Джонстън Пейнт Трофи" срещу Транмиър, се намира в тежко, но стабилно състояние.

Резултатите от сканирането на мозъка на младия играч са показали, че няма опасност за живота му. Бендър е младежки национал на Уелс, собственост е на Колчестър и играе под наем в Акрингтън. Той получи тежка травма в главата в 38-ата минута при стълкновение с вратаря на собствения си отбор и нападател на гостите. След като лекарите и на двата отбора му оказваха помощ в продължение на половин час, младокът бе откаран в болница в Блекбърн. "Том дойде в съзнание", потвърди изпълнителният директор на Акрингтън Роб Хейс. "Той получи тежко сътресение на мозъка, но се намира в стабилно състояние и това е добра новина", добави той.

"Преживяхме изключително тревожни минути. На стадиона беше и бащата на Том и той също отиде в болницата с него. За 14 години треньорска кариера не съм виждал нещо подобно. Стана ми много лошо и преживявам случилото се много тежко, но вярвам, че всичко с него ще бъде наред", заяви мениджърът на Акрингтън Стенли Джон Коулмън. Той и колегата му от Транмиър Роувърс Лес Пери са съгласни с решението на арбитъра да прекрати мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация