Фиго: Ако България иска добър футбол - оправете инфраструктурата си

15:29

Фиго: Ако България иска добър футбол - оправете инфраструктурата си
"Оправете инфраструктурата си, ако искате добър национален отбор!" – това посъветва португалската легенда Луиш Фиго на въпрос, как може нивото на българския футбол да се подобри, съобщава "Гонг".

Португалецът, който е посланик на Обиколката на трофея в Шампионската лига взе участие в пресконференцията по повод Откриването на тура в Белград. На нея португалецът изрази радостта си от факта, че вече трета година е част от организираната от Уникредит обиколка.

"Белград е място, където хората се вълнуват много от спорта, впечатленията ми от тура са много хубави. Имам шанса да бъда в различни страни и за мен това е другата страна на футбола. Като футболист нямаш тази възможност", заяви той. "За всеки професионалист е цел да играе на финал в Шампионската лига, представете си какво е да имаш шанса да я спечелиш".

На въпрос кой от бившите си отбори Реал и Барселона подкрепя, когато двата играят един срещу друг, Фиго отговори: "Сега работя за Интер, така че подкрепям Интер, но ако трябва да избирам ще е Реал, защото живея в Мадрид и там играх за последно в Испания."

Относно провала на българския национален отбор, Фиго сподели: "За националния отбор е важна инфраструктурата за децата, за младите. Талантите не могат да дойдат изведнъж, трябва ви добра структура, за да излязат добри играчи за националния отбор."Фиго: Ако България иска добър национален отбор, мислете за децата

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ll3wski
14.10.2011 16:51

Фиго - един от най-добрите игра4и за вси4ки времена според мен.И най-хубавото е 4е не само като футболист е добър а и като 4овек

Chelsea_FanBlue
14.10.2011 18:21

И много правилно изказване е направил по отношение на националният ни тийм.