Черноморец Бургас инвестира ? 6 млн в база

15:44
Черноморец Бургас инвестира ? 6 млн в база
Това заяви на пресконференция Митко Събев председател на Съвета на директорите на ПСФК Черноморец Бургас. Базата ще приюти няколко формации на клуба, както и представителния отбор. Това ще бъде тренировъчна база, която ще отговаря на всички изисквания за водене на подготовка на професионални футболисти и играчи над 15 годишна възраст.

Комплексът ще разполага с триетажна сграда с разгъната застроена площ от 7000 квадратни метра. Цялата площ на комплекса ще заема внушителните 32 декара. За отборите, които са настанени в нея са предвидени всички удобства както за тренировка, така и за почивка. Базата ще разполага с хотелска част, ресторант, кабинети за обучение и подготовка, административна част.

Комплексът ще има и три терена като два от тях ще бъдат затревени, а третият с изкуствена настилка от последно поколение. Така през всички сезони ще има възможност за тренировъчна работа на различни възрасти футболисти на Черноморец.

Мениджърът на клуба Красимир Балъков поясни, че с такъв тип бази разполагат повечето европейски отбори, а проектът е вдъхновен от посещенията на клубния президент Митко Събев и Красимир Балъков в Грасхопър, където те на място са се запознали с изграденото от швейцарците. Нещо повече, условията в новата спортна база на бургаския клуб ще бъдат и по-добри, тъй като е взет предвид и опитът на водещи германски и австрийски клубове.

Първата копка на новия комплекс ще бъде съвсем скоро – увери Митко Събев, а завършването ще в края на годината.

На пресконференцията беше направена презентация на новия сайт на футболния клуб, който ще стартира едновременно със старта на шампионата в А група идната седмица. Той ще съдържа много и динамично обновяваща се информация за всичко, което се случва във футболния клуб. Ще има секция за видео и предаване на мачове на живо. Сайтът на клуба също е съобразен с най-съвременните изисквания в дизайна и функционалността на спортните страници на водещи европейски футболни клубове.

На пресконференцията присъства и кметът на Община Бургас Димитър Николов. Той също защити тезата за ползата от изпълнението на такъв мащабен проект, който ще има своята голяма социална ангажираност и значимост не само за град Бургас, но и за развитието на спорта като цяло. До лятото на следващата година ще бъде обновен пътния възел до летището, което ще облекчи и оптимизира движението към новата спортна база.

В края на пресконференцията Красимир Балъков обяви, че в събота отборът ще изиграе контролна среща със Сливен, а на мача ще присъства и неговият съотборник и част от вълшебното трио на Щутгарт – Фреди Бобич. Той пристига по покана на Митко Събев и Красимир Балъков, като по време на посещението му у нас, ще бъдат водени разговори за сътрудничество и обмяна на опит.

След брифинга журналистите и многото гости на разгледаха обновените съблекални на представителния отбор, треньорската стая и се запознаха отблизо с изцяло новата зала за пресконференции и футболни анализи. След края на двубоите от "А" група журналистите ще могат да ползват безжичен интернет и да предават своевременно своите материали. На голям екран те ще могат да гледат моменти от мачовете, завършили току – що и да дискутират по тях. За телевизионните камери и представителите на електронни медии е предвиден професионален пулт, откъдето те ще могат да получават качествен сигнал на глас и картина по време на пресконференциите след мачовете от първенството.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Resorter
26.02.2009 16:28

Нека останалите ни "Елитни" клубове вземат пример от Бургазлии! Изключително професионална работа и Екип. Респект *wink*