Какъв бе смисълът на тоталната подигравка с Челси?

12:17
Какъв бе смисълът на тоталната подигравка с Челси?
Едва ли някой от феновете на английския футбол е очаквал да бъде изненадан с каквото и да е в неделя вечер, след като Манчестър Сити грубо се изгаври с Юнайтед на "Олд Трафорд". Много неща могат да бъдат анализирани в този двубой, но поне беше ясно, че и двата тима опитаха да се надиграват от първия до последния съдийски сигнал и крайният резултат показва какво точно се е случило. Вчерашното дерби на Манчестър бе изключително в много отношения, но за радост всичко се свеждаше до това да се играе футбол и по-добрият да победи без чужди намеси.

По - странното се случи от 16.00 часа местно време, когато започна сблъсъкът между Куинс Парк Рейндърс и Челси. На пръв поглед в този мач нямаше нищо специално. Въпреки че се води лондонско дерби, двубоят между Рейнджърс и Челси отвсякъде се разчиташе като мач между новак, който ще се бори за оцеляване, и един от претендентите за титлата.

Отсъстваха всякакви предпоставки за събитията, които последваха след първия съдийски сигнал на Крис Фой. Обикновено сме свикнали реферите да бутат по едно рамо на фаворита. Примерите в това отношения са много, като може би най-яркият е тоталното ощетяване на ЕЙРЕ срещу Франция в баража за Мондиал 2010.

Нека накратко да резюмираме какво се случи на "Лофтус роуд" вчера. В десетата минута Крис Фой свири спорна дузпа след сблъсък между Давид Луис и Хейдар Хелгусон. Наказателният удар е спорен, не защото няма контакт между двамата футболисти, а поради друг факт. След почивката левият бек на домакините Клинт Хил на два пъти с похвати от борбата се справяше със смешния къдрокоско Луис в пеналта на К.П.Р, но тогава Фой не даде дузпа за "сините".

Ексцентричният арбитър не спря дотук. В 33-а минута той показа директен червен картон на Жозе Босингва за фаул, който бе определен като професионално нарушение. Тоест, ако десният бек на "сините" не бе спрял Шон Райт Филипс, той излизаше сам срещу вратаря. В тази ситуация ще цитирам мениджъра на Челси Андре Вияш- Бояш: "Не съм съгласен с това отсъждане, тъй като Джон Тери бе съвсем близо и пресичаше пробива на Райт Филипс.

Четири минути преди края на полувремето Фой счете за нужно да бъде още по-строг, като показа картона с червения цвят и на Дидие Дрогба. Нападателят влезе в единоборство с Шон Дери, изби топката от краката му, след което и се сблъска с него. Целта на тарана със сигурност беше топката, а не краката на Дери, но това не трогна мистър Фой. Беше някак забавно да се види езика на тялото на рефера в конкретната ситуация. Той сякаш бе готов да извади червения картон при най-малката възможност и просто си търсеше повод.

Това, което трябваше да бъде футболен спектакъл, се превърна в подигравка. Тук въпросът е: Какъв бе смисълът от това?

Далече съм от мисълта да съжалявам играчите на Челси, мениджъра или клуба. Вияш-Бояш каза след мача: "Ние корави хора и се борим в колкото и тежка позиция да се намираме. Не се оплакваме, че всички са против нас и така нататък."

Проблемът в случая е защо даденият арбитър действаше толкова пристрастно? Статистиката от двубоя казва всичко без много емоции. Освен двата червени картона, "сините" получиха седем жълти. Тоест общо девет наказателни картона за Челси, като възпитаниците на Андре Вияш Бояш са направили 16 фаула в целия мач. За всяко второ нарушение на играч с черна фланелка Фой е вадил картон. От другата страна само Шон Дери и Джоуи Бартън бяха официално предупредени.

И точно тук се вижда как Фой тотално се подигра, изгаври и ощети Челси. Повечето от 15-е фаула, извършени от футболисти на К.П.Р съвсем не бяха безобидни, като Шон Дери направи поне три нарушения, които според нормите на този съдия трябваше да бъдат за жълт картон. Джоуи Бартън пък през второто полувреме постоянно търсеше начин да провокира Ашли Коул. Както споменах по-горе, опитите на Клинт Хил да тушира Давид Луис в наказателното поле също бяха подминати в мълчание.

И въпреки всичко това деветимата от Челси имаха преимущество през почти цялото второ полувреме и невероятни пропуски на Никола Анелка и Франк Лампард ги лишиха от точката. Корнерите в мача са шест на брой, като и шестте бяха в полза на гостите. Четиринадесет удара по посока на вратата на Пади Кени, като седем от тях бяха в очертанията. Срещу това едва осем шута към Чех и едва три в очертанията.

След вчерашния следобед една теза ясно изпъкна. Не парите са вредни за английския футбол, а фактът, че още във Висшата лига не е въведено правилото за видео повторенията. Когато факторът съдии изчезне, играта ще стане много по-истинска и честна.

Защото въпреки милиардите на Сити, "гражданите" излязоха 11 срещу 11 в дербито с Юнайтед и победиха с игра. Може същото щеше да направи и Челси срещу Куинс Парк Рейнджърс, ако не се беше намесило явлението Фой.

Няма смисъл да обсъжда дали някой клуб нарочно е ощетяван или друг е нарочно подпиран от арбитрите. Докато "професионалисти" като Крис Фой ръководят футболни мачове в английския елит, то ще има и некадърни и неадекватни отсъждания.

За това е време елекронният начин на преценяване кое е гол, кое не е, кое е червен картон и кое не е, да бъде въведен във Висшата лига. Да се надяваме това да се случи през сезон 2013-2014, както обещават от ФА. Така ще е сигурно, че няма да се налага да си задаваме въпроса - "Какъв беше смисълът да се подиграват така на даден отбор?" Независимо дали става въпрос за Челси, Ипсуич или Макълсфийлд...

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

marioooooooo
28.10.2011 09:51

Цялата работа беше челси да не излезе пред МЮ затова садията свиреше за Куинс Парк Рейнджърс

Kireto1232
01.11.2011 16:01

Има нещо вярно...

cHELSEaAaAaA
26.10.2011 19:38

Челси са си челси без значение дали са загубили те са се доказали не веднаж рейнджърс са новаци всеки зн че победата беше случайна дали е случайна според мен е така но е победа сега трябва да дигнем глава и да покажем че може да бием арсенал *smile*

yordak86
25.10.2011 02:53

3 грешки в тази статия уважаеми СТОЙНО СТОЙНОВ :
- Вияш-Бояш каза след мача: "Ние корави хора ... (НИЕ СМЕ КОРАВИ ХОРА...)
- Може същото щеше да направи и Челси срещу Куинс Парк Рейндж (МОЖЕ БИ
СЪЩОТО ЩЕШЕ ДА НАПРАВИ И ЧЕЛСИ СРЕЩУ КУИНС ПАРК РЕЙНДЖЪРС)
- Няма смисъл да обсъжда дали някой клуб нарочно е ощетяван или друг
е нарочно подпиран от арбитрите (НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ ОБСЪЖДА...)

НАУЧЕТЕ СЕ ДА ПИШЕТЕ ГРАМОТНО статийте си ! За вас няма оправдание !

ATSATA
25.10.2011 02:07

Много добра статия *thumb_up* Моето менние че бих се съгласил със всички картони които бяха дадени за Челси,но немога да се съглася със неотсъдената дуспа срещу Давид Луис тя беше стопроцентова.Челси заслужаваше поне 1та точка.

Batkoto
25.10.2011 00:47

Изключително точни решения на съдията, а на всички вас, които много разбирате от съдийство ще кажа първо да научите правилника и тогава да лаете! Един от малкото мачове, в които съдията взе тежки, но правилни и с основание решения. С този мач Крис Фой доказа, че е един от ТОП реферите на Англия с безкомпромисните му отсъждания и виждания върху играта.

ChelseaBoy7_9
25.10.2011 15:24

Ако това бяха "адекватните" и "правилни" решения, каквито са в "правилника" не ми се мисли "неадекватните" и "неправилни" какви ще са тогава...

Fotko
25.10.2011 07:27

а неотсъдената дузпа за Челси според теб най адекватното и правилно решение ли е ?

rokera_henry
24.10.2011 23:29

Абе,"обективните" кадри на Уинър, моа ли аз ся да попитам, защо не пускате статия за Арсенал, при положение, че миналия сезон, освен тоя бе тенденция да се ПОДИГРАВАТ очевидно по всякакъв критерии, съдиите в Англия?! За същата ситуация в 101мин в мача срещу Ливърпул дадоха дузпа за Ливера за нарушение на Ебуе срещу Лукас. Влизането на Дрогба просто е престъпничешко не зависимо за какво е играл, то всеки играе за топката! Картона на Босингва си бе професионално нарушението, друг е въпроса каква гледна точка е имал съдията! Един мач да се свири коректно, или дори да има лек ущърб на отор от челната 4ка и вече тема се създава за това?! Айде осъзнайте се, бе! Само мога да се съглася за видео повторенията в тая статия.. Другото са някакви бози, написани от недоволен фен, който не може да приеме, че отборът му е паднал от новак, а уж имат претенциите да са велики.. Е само с пари не става всеки път... Бъдете обективни поне веднъж, някога или това не е присъщо за българин? Да не споменавам морални ценности и етика, а? хаха

Jokoman
24.10.2011 20:53

Ами доста бяха подиграни Челси в този мач НО...Ако за червения картон на Босингва може да се спори дали е за червен или жълт то за картона на Дрогба е напълно заслужен и такива влизания трябва да се наказват много по-строго от тези 3 мача който ще пропусне...Да в тази ситуация нямаше контузи но след такива влизания много кариери са били прекратени *smile* Това е лично мнение моля без обиди

Jokoman
24.10.2011 22:43

Без значение за кого става на въпрос дали е за играч на Челси или Юнайтед или Лудогорец аз говоря обективно

ChelseaBoy7_9
24.10.2011 22:39

И сигурно от 10 прекратени кариери - 5 са благодарение на Скоулс,Невил и Кийн...

alexanderr_85
24.10.2011 19:30

и в написаното по-горе гледам че има пристрастие..!!!*smile*))

bNINJA
24.10.2011 18:22

Съдията не беше на тяхна страна определено... неможе само Чех да е без картон.

pr0fy
24.10.2011 17:52

Айде айде.. Уинър и те големи фенове на Челси станаха.Загубихте мача и толкова. *wink*

Lampss
24.10.2011 19:43

Само ми кажи какво стана с Ман Сити?Друго неискам да знам *wink*

peterdeadman
24.10.2011 17:59

ти пък не се обаждай бе смешен

luiz_lfc
24.10.2011 17:55

тихо то тва май е единственият в екипа на уинър който не е за манафите

bekam15
24.10.2011 17:02

А 2-те дузпи за Челси...? Защо не ги свири като бяха сащите положения както тази на КПР...?

Demirev
24.10.2011 16:06

Към колегата - окоча ...не искам да споря дали авторът на статията е тийн или не, но с твоя коментар ти доказа, че дори и човек да е на 30 може да бъде много много глупав...дузпата била 50/50 ахахаха или никога не си докосвал топка или не си гледал мача! Фен съм на Челси, не крия,но не крия и че картона на Дрогба е повече от заслужен... дузпата и червения картон на Босингва няма да бъдат свирени дори и на купен мач. Който е играл поне веднъж футбол в живота си ще ме подкрепи. Така че... Окоча, стой си у вас, гледай си мачлета, но не се обаждай..вредиш на всички *smile*

okocha
24.10.2011 16:51

Точно пък картона на Босингва е 100 % , приятел , Филипс го надбягва и излиза сам срещу Чех, Жозе го дърпа за фланелката и събаря на земята кое не му е за червен картон ? Дуспата - колкото пресилена толкова и заслужена. Защо му беше на Луис да го блъска отзад. Преди години бяха свирили същата дуспа за ЦСКА срещу Левски. Пристрастен съм във своя коментар , който не е нищо повече от едно мнение. А статията трябва да е обективна и безпристрастна. Чиста проба непрофисионализъм *smile*

machocka
24.10.2011 15:54

Ако всички започнат да играят като Манчестър сити и Манчестър Юнайтед няма да има значение какво свири съдията *smile*

ChelseaBoy7_9
24.10.2011 15:58

Ооо когато играят Юнайтед винаги има голямо значение какво свири съдията *party*

El_Fenomeno_9
24.10.2011 15:42

Ще кажа само : Дузпата беше малко спорна ! Червения картон на Босингва беше безумие , при положение , че Босингва беше пред Райт Филипс , който е сляп или не иска да си го признае просто да не се вживява ! Картона на Дрогба също е много спорен , не защото не влезе с двата крака , а защото в последствие си спря малко напъна !! Наистина Таарабт ли кой беше малко преигра , но истината е такава , че Челси не е най - порязвания отбор , но е най - шумно порязвания !!! Винаги най - уникалните издънки са срещу тях ! Иначе ония глупак , който говори , че сме щели да бием Арсенал колкото вчера Хановер - мач с мач не си прилича глупако !! И как ще бием Арсенал ли ?! Както смазахме Ман Сити , с класа и финес !!!

nick77
24.10.2011 15:38

Ако има справедливост този Фой повече няма да свири дори в 4-та дивизия.

gonzo_niki
24.10.2011 15:35

добре бе okocha разбирач.. що коментираш само тия две ситуации.... отностно дуспата викаш било 50/50 ... що не даде дуспа за Челси тогава.. задържането на Лампард и Луис.. добре е и ти да оставиш пристрастията си *smile*

okocha
24.10.2011 16:46

Да съм казал че нямаше дуспа за Челси - не съм. Коментирам едни положения ти намесваш съвсем различни.

genchooo
24.10.2011 15:34

Смисълът е Челси да са преебани както винаги ..

okocha
24.10.2011 15:28

Дори не прочетох тази иначе така пристрастна статия. Стойно , колега , първото и най-важното нещо преди да седнеш да пишеш една статия е да изключиш симпатиите си към даден отбор. Ти трябва да погледнеш обективно на случилото се и да не драскаш като някой наивен 18 годишен тийнейджър върл фен на Челси (в случая). Ти цитираш Бояш за случилото се ... защо не цитираш треньора на Рейнджърс. Тери бил близо до ситуацията, ами колкото и близо да е бил едва ли щеше да съумее да стигне кълбото преди Филипс или Чех. Дуспата за КПР беше 50/50. А в такива ситуации последната дума има главния рефер. Луис съвсем умишлено се опита да наруши баланса на Хелгусон, друг е въпроса, че втория падна при най-малкия контакт. А и за картона на Дрогба, глупаво е футболист на неговото ниво да прави подобни нарушения. Дори и да е играл с топката той застрашава здравето на противника , което е най-важното нещо!

tHE_speciaL
24.10.2011 15:21

Нека погледнем реално на нещата(така е фен съм на Челси),но просто в този мач Фой ни закла в буквалния смисъл..за дузпат бе спорно няма значение дадена е .. картона на босингва не беше за червен вярно е,че го събаря но това е за жълт картон .. за картона на Дрогба ако сте гледали повторение на сблъсъка ЯСНО се вижда,че Дрогба докосва първо топката а после има съприкосновение междъ Дрогба и играча на Куинс Парк ...ако мача бе продължил при резултата 1:0 без червените картони щеше да бъде различно,след почивката щеше да излезе един различен Челси и щеше да смачка КПР........само да отбележа,че
Челси играха добре с 9 човека притежанието на топката бе 67% в полза на сините .. !коментарите от фенове на манчестър са излишни *wink* !

deucec
24.10.2011 14:54

кога админите на уинър ще благоволят да напишат статия за хановер - байерн ?

deucec
24.10.2011 16:24

Жалкият Байерн който ви отстрани преди 2 години ли хаха

deucec
24.10.2011 16:04

Незнам кое е жалкото на Байерн ама ок .. *smile*

reoprueBB
24.10.2011 15:56

Никога... тея жалки отбори на никой не му пука за тях

futbolista_rs
24.10.2011 14:32

Абе вие сте много странни*cigarette* Кво като са Челси винаги трябва да бият ли? И като не бият всички започват да пискат срещу съдията. Бъдете обективни и вижте положенията поне. Така е и с Ман. Юнайтед винаги. Защо не се вдигат такива скандали като паднат слабаците? Дузпата си беше чиста, а за Дрогба трябваше жълт, но ако беше влязал на шпагат с единия крак. Не го ли виждате как влиза с двата крака и даже удря в глезените противника. Искате ако му шчупи кракът тогава ли да има червен? Оф забравих, че това е Челси. Айде сега ме хранете...

ChelseaBoy7_9
24.10.2011 15:57

По-жалки от теб и останалите "фенове" на Юнайтед няма... Кажи какво е да дойде "шумния ти съсед" у вас и да си направи купон без да ти разреши да покупонясваш с него?! ... Гадно е чувството да бъдеше бит и пребиван от отбора за който до вчера си говорил - мишки, смешници и какво ли не... Ххахаха... И те пак им пишат - 6,6,6... А и как мина гласуването с бюлетина номер 6*lol*

reoprueBB
24.10.2011 15:51

С теб кой говори бе мишко

Icarus
24.10.2011 15:49

Млъквай бе Тенис резултат !! Как е тва 6-1 ? деба смешника .. не те ли е срам бе ? Ае не нападай, че стаа лошо

reoprueBB
24.10.2011 15:45

Млъкни бе жалкар

ChelseaBoy7_9
24.10.2011 15:45

А нали се сещаш че и ако съдиите се променят дърварското ти отборче ще вижда предни класирания ама през крив макарон... Да не говорим пък след "влизането" на Евънс тогава Дрогба едва не загуби живота си, но на всичкото отгоре получи картон, а мизерният ви защитник заедно със сръбското леке Видич се смееха... Пожелавам им и на 2-та да гледат как техни близки с в тежко положение,а някои отстрани да седи и да се смеее... Пълни идиоти са и 2-та (но та то целия отбор е такъв)... Да споменем и Видич как разпори шортите на играч от Уест Хям след като влезна с бутоните в бедрото му, а съдията просто му каза - Още един път и ще получиш картон... Феновете на Юнайтед са толкова жалки колкото и отбора им - сбирщина малоумници практикуващи нещо което други хора с професия го вършат в горите - именно дървосекачество...

7ed0o0
24.10.2011 15:33

*wink* ...тва е истината хора Крис Фой е за затвора....

tHE_speciaL
24.10.2011 15:28

съгласен съм с теб ! *smile*

tHE_speciaL
24.10.2011 15:27

абе т*пак ще те цитирам да се видиш : За Дрогба също трябва да е червен,какво е това влизане с двата крака? Да,може би играе с топка,но ако не беше? '' Какво ако не беше бе? нали Дрогба играе с топката..не ми развивай теории ако не беше ако беше .. аре ходи си гледай спаканите манчестър щото вчера твоето отборче стана за смях на целия свят *joking**joking**joking* ..........................и сити пак ви пишат 6,6,6 *smile*

7ed0o0
24.10.2011 15:23

ти си идиот

Jurka5
24.10.2011 15:18

И аз съм на същото мнение! Не може като паднат всичко друго да е виновно,но не и те! Почва се времето,топката,съдията,световната конспирация,която иска да направи Юнайтед шампион..! Дузпата може би леко пресилена, червения на Босингва е факт - няма какво да се говори,че Тери щял да го настигне. За Дрогба също трябва да е червен,какво е това влизане с двата крака? Да,може би играе с топка,но ако не беше? Осакатяваше го моментално. Спомнете си Видич какъв червен получи с/у Оцелул и тогава говорете кое на Дрогба картона било незаслужено.ChelseaBoy7_9,жалък отбор е този,на който си му фен и такъв ще си остане винаги,паричките на Абрамович ще спрат и Челси ще си стане отбор какъвто винаги си е бил - от ранга на Болтън!

bekam15
24.10.2011 14:27

Дадена бе спорна дузпа за КПР а за Челси имаше 2 такива спорни ситуаций(1 според мен 100% дузпа)... Отделно за всяко 2 нарушение по жълт картон на всеки играч на Челси... Фен съм на Юнайтед, но това наистина си беше чиста подигравка... Чест им прави на челси, че въпреки всичко владееха играта и само късмета им попречи да стигнат до нещо повече...

appolon
24.10.2011 14:03

Дузпа имаше .. ама картони нямаше .. тоя рефер ако го хвана да го заблъскам ... ще се прави на много силен вече като е съдия и трябва да дава червени, а после още колко жълти даде ,.. ще кажа само нещо ... БЕЗ КОМЕНТАР

mincho97
24.10.2011 14:00

В тоя 9 кръг на Висшата лига имаше доста спорни отсъждания. Мача на Астън Вила после Челси поне тия мачове гледах и съдиите бяха под сяква критика.

liverpool_mnt
24.10.2011 13:59

наистина този съдия направо закла челси незнам някои футболисти как се въздържаха да не му се изплюят в лицето, отделно че и аз бих го направил не хванах еврофутбол заради г-н Фой*cry**evil**evil**thumb_down*

7ed0o0
24.10.2011 13:59

няма смисал и да пишем и да не пишем от ФА няма да накажат Фой-и за пореден път доказаха че са некадърници....

Kalinho
24.10.2011 13:56

абе фенчетата на мангалчестър къде се слагате и вие. Руни влиза на мач поне по 5-6 пъти много по остро от Дрогба и дори не играе за топката, да не говорим, че той да я владее, да не ги изброявам другите. Пенсията Сколс по тая логина на мач трябваше да му дават през 10мин. червен картон. За червения картон на Босингва ако трябва да гледаме обективно Тери дори на 2метра да е зад него пак ще го стигне движи се направо а Ш.Р. Филипс по диагонал.

kakuzo
24.10.2011 13:49

Така като гледам тази статия 100% е писана от фен на 4елси, който не може да преживее загубата им и си избива комплексите тук. Първо не виждам какво и е спорно на дузпата. Второ Жозе Босингва дръпва за фланелката откъсналия се сам срещу Петър Чех, Шон Райт-Филипс, е добре бе кажи как няма да му даде 4ервен картон при положение, 4е излиза сам срещу вратаря и Босингва го дърпа отзад. Трето "41-та минута Дидие Дрогба влезе безумно в краката на Адел Таарабт с двата крака " това говори само за себе си.

fena_man_utd
24.10.2011 13:39

Уинър кога футболист избива топката с двата крака напред? Дрогба може и да е играе за топката,но начина по който той подходи към нея беше за абсолютен червен картон.С двата крака напред,никой не изчиства топка,а целенасочено се опитва да осакати играча.

DuX4o0
24.10.2011 13:34

кво спорна дуспа ми говорят си4ки журанли ? Чиста дуспа за картоните бяха ве4е по спорни *smile*

Fabregas_boy
24.10.2011 13:30

Защо след мачовете на Арсенал с Нюкясъл,Съндърланд,Астън Вила и Ман Юн нямаше такива статии?Не се заяждам,само питам.*wink*

levski1440
24.10.2011 13:11

Челси не е най-ощетявания отбор! Челси е най-ощетявания отбор що се отнася до наистина важни мачове. Ако вчера бяхме спечелили (Челси) ,минавахм Манчестър Юнайтед и оставахме близо до Сити.Срещу Барселона преди 2 години в може би най-важния ни мач от сезона съдията пак ни поряза. Спомням си преди няколко години един мач на Анфилд срещу Ливърпул,където Лампард беше изгонен толкова незаслужено,че няма докъде (Мачът пак беше доста важен). Спомням си още един мач срещу Барса в ШЛ през 2006 ако не се лъжа когато ни победиха с 1:2 на Стмафорд Бридж,а наш футболист пак получи смешен бих казал червен картон,с който Барселона ни биха.На Олд Трафорд също са ни ощетявали , когато Микел беше изгонен,а после свириха несъществуваща дузпа срещу Саха. Така че Челси не е най-ощетявания отбор ,а по-лошо.. тях ги ощетяват в най-важните мачове!

Zdr4Maho
24.10.2011 12:51

Всяка електроника и подобни само ще е на минус тази игра затова е интересна със всичките и недостатъци . Ако няма грешки на рефери спорни отсъждания измислени наказателни футболът ще загуби. Утре ще сложат електроники други ден роботи рефери които ще са безгрешни и така . Едва ли това няма да се случи но поне да е колкото се може по късно да запазим футболът такъв какъвто е

LiverpoolFen20
24.10.2011 13:05

Прав си ,но донякъде. Тези тенденциозни съдийства трябва да се спрат по някакъв начин и видеоповторенията ще спомогнат за отстраняването на некадърните съдии в Англия . Там има 2-ма съдии ,които поне се опитват да свирят както трябва . Това са Клатенбърг и донякъде Уеб. Всичко друго не става... Не може съдии като Фил Даут ,Крис Фой ,Кевин Френд и т.н. да свирят за единия отбор като на първи братовчеди. Не може и не е редно това да става. В последните години тези съдийски тесли станаха доста в повече за футбола и трябва да се спрат по някакъв начин !

teenage_head
24.10.2011 12:48

А в края на миналия сезон като Челси обърна Тотнъм с 2 несъществуващи гола, защо не написахте такава статия? Нали челсито винаги са ощетявани? Аман вече от глупости - квото станало, такова... И на Юнайтед не им свириха една или две дузпи в мача със Стоук, ама нищо нямаше и мачът си завърши равен. Все едно не сте гледали английски футбол досега - съдийските грешки са почти във всеки мач. И аз съм за видео повторение, ама не зависи от мен...

teenage_head
24.10.2011 13:28

абе, смешко, ти въобще знаеш ли кога са първите титли на Юнайтед?! - Бабата ти не е била родена още - как си ги гледал, че да знаеш кой кого е подпирал. Аман от отрепки- чул недочул говори!

mario93
24.10.2011 13:01

намерил се кой да говори за дуспи и подпирания.Та вас ако не са садийте ся щяхте да сте с 1 титла и на пред последно място

gongay
24.10.2011 12:48

ако някога са се гаврили така с лаинав4естер ми се убадете да еба тапите садии се тряа 4елси да ги преебат и накрая на сезона маината пе4елят титлата и си4ки са за тях за желиките ман утд

Unbeatable_fen
24.10.2011 12:47

Челси е най ощетения отбор в последните години... Явно не им е писано

bassmania7
24.10.2011 13:48

не е вярно ами ма4а с тотньм миналия сезон???

guest_
24.10.2011 12:47

сигурно след пердаха който ядоха манафите САФ си го изкарал на челси като врътнал едно телефноче на фой преди мача *thumb_up*

mincho97
24.10.2011 12:45

Причината е че съдията е за Манчестар Юнайтед !

mitko911
24.10.2011 12:42

Ще ме извинявате ама статията не е на място !
Само за засади и за това дали топката е минала гол линията може да се вкара електроника.
Не пишете такива малоумни нещо УИНЪР , защото се излагате , като е прецакал Челси съдията ще си понесе последствията има си органи , които се грижат за това в Англия!

petko9305
24.10.2011 12:40

Според мен Съдията малко е прекалил със тези картони ,но със сигурност имаше поне 1 червен картон и тои е нарушението на Дрогба.При първия червен картон Д.Луис бутна малко играча на К.П.Р и така футолиста се възоплзва от шанса да симулира леко и ето дуспа и червен картон.Челси не бива да се опавдават съ тези картони защото те сами се прецакаха*confused*.

Berbatov_GGMU
24.10.2011 12:43

Първият червне не беше при дузпата, а след това и не на Луиз, а на Босингва!

shefchenko1111
24.10.2011 12:34

подкрепям тези твърдения срещу съдята,но имаше 2положения, които напълно ме озадачиха.Първото беше, когато Дери направи груб фал(за жълт картон) срещу Лампард и после нещо си говориха и съдята ги извика и им даде Ж.К. и на 2мата-това беше МАЛОУМНО!Другото-когато вратарят им и не помня точно кой(Джон Терии по мои спомени) спореха нещо и се надуваха 1 срещу друг и накрая Тери получи картон,а вратаря предупреждение....Това бяха просто не знам как да ги обесня...Този съдя заслужава да не свири мач1 дълго време!

Berbatov_GGMU
24.10.2011 12:29

Изключително субективна статия, само това мога да кажа.

rekontra
24.10.2011 12:28

Ако бях на мястото на съдията...повече мач няма да свиря.

rarabg
24.10.2011 12:26

смисълът е Челси да не излезе пред Юнайтед

Lahm_Munchen
24.10.2011 12:23

Те Челси кога ли не са били преебани. Всяка година те са най-преебани отбор. Ако съдийте не помагаха толкова много години на манафите и не режеха Челси, сега щеше да имат 5-6 спечелени титли в Англия и 1 шампионска лига.

spir0
24.10.2011 16:58

аха щото вие сте във върхова форма и отнасяте всеки по пътя си *joking* а за тва дали ще се класираме не бери грижа *beer*

Lahm_Munchen
24.10.2011 14:41

В момента Байерн хванат ли Арсенал не 8, ми 10 гола ще изядат английските палячовци. Как имате смелоста да говорите, като сте гола вода и не се знае дали ще се класирате дори за ЛЕ другата година.

Lampss
24.10.2011 14:24

Байерн,ако хванат Арсенал ше ги направят на ла*на само това мога да ти кажа *wink*

Lampss
24.10.2011 14:23

Ти ли ше ми говориш бе смеко! ПАДНАХТЕ 100 - 0 ОТ СИТИ И ШЕ МИ ГОВОРИ ТУКА ! ПОМЯР!

spir0
24.10.2011 14:15

я кажи как ще биете Арсенал, като вчера Хановер или ..???

ChelseaBoy7_9
24.10.2011 13:58

А бе ей смешник, да изброя ли мачовете в които твоя жалък отбор беше не подпрян, ами довлачен до точките - спестени картони (многократно), спестяване на нарушения (многократно), свирене на смешни дузпи (дори вчера се опитаха да искат дузпа понеже се блъснаха 2-ма играчи на юнайтед, жалка работа), примери за това как съдиите влияят за класирането на Юнайтед има много (както в техните мачове, така и в тези на конкурентите им с цел да не бъдат изпреварени или настигнати)... Отбора на Юнайтед начело с пенсията е може би най-жалкия отбор, а "феновете" им - Пази Боже всеки отбор от такива като тях...

mutito0o
24.10.2011 13:10

да играта му беше мн опасна .. оба4е тои игра и с топката .. така 4е е мн спорно това решение *smile*

Nimpheno
24.10.2011 12:59

[@link http://vbox7.com/play]*lol*9920a68d0

Berbatov_GGMU
24.10.2011 12:46

Аз не казвам, че МЮ не са били подпирани, просто давам пример на ония, щощо вика че Челси винаги са преебани. Колкото за Дрогба според мен си е класически червен картон, защото това е много опасна игра. Няма значение дали е първи или второ фал. Ами ако му беше счупил крака пак ли така щяхте да говорите, че нямало червен?

mutito0o
24.10.2011 12:43

добре бе викаш 4е сте преебани вс 4елси дузпа.. а мн барзо забрави Шампионска лига нарушението на евра срещу рамиреш... дузпа за КПР не трябваше да има 4ервениа картон на босингва е заслужен а на дрогба е мн спорен... вярно с двата крака оба4е е парво нарушение и е мн пресилен 4ервения.. се пак ако дават 4ервен за сяко нарушение ... *lol**cards**cards**beer*

nofx
24.10.2011 12:43

ае селянин пробит не обиждаи така в интернет е мухъл и кво си тругнал да говориш за некви подлоги нали си им фен гледаи ги и им се радваи а аз си ги пожелавам на 1/8 финал да видиш гавра барса малко ги бият

Berbatov_GGMU
24.10.2011 12:37

Кога не са преебани ли? Миналата година срещу МЮ, когато им подариха дузпа и победиха с 2:1 и срещу Тотнъм, когато спечелиха с два нередовни гола- един от засада и един. при който топката не премина голлинията. На това ако му викаш ощетяване? Не гледай само другите отбори, а гледай своя. Ще ми кажеш, че нямаше червени картони ли? 1. Шон- Райт наистина оставаше сам срещу Чех, едва ли спрелия Тери можеше да настигне набралия скорост Филипс. 2. Дрогба влиза с двата крака напред. Няма значение дали играе с топката, ако му счупи крака? Стига сте се оплаквали имахте си положенията да сте ги вкарали.

Arsenal1931
24.10.2011 12:28

това се отнася на моя отбор не за челси бе манаф детски... я ми дай един пример миналата година когато челси за били преебани ? тъпако тъп... иначе съдиите винаги подпират манафите това е ясно , но за вчерашния мач нещо не им провървя *lol*

marioooooooo
24.10.2011 12:21

Садията е педерас разбирам да даде жълт картон на дрогба но чак червен то ако така бяхме тръгнали мачовете в вишата лига няма да свършват